Защо ли е йога нидра мощен начин да се отпуснете

Home » Review » Fitness » Защо ли е йога нидра мощен начин да се отпуснете

Защо ли е йога нидра мощен начин да се отпуснете

Йога нидра е един от най-дълбоките състояния на релаксация на тялото могат да бъдат в пълно съзнание, като се поддържа. Можете да остане в състояние на просветлено мечтателство, са осведомени за мечтаната среда, но имат малко или никакво осъзнаване на действителната обстановка.

Този процес запазва и консолидира енергията си за йога практики. Той също така отпуска системата и да го подготвя за медитация и пранаяма. Важно е да направите време за йога нидра сред другите си тренировка практики.

Готви за йога нидра

Когато сте в това състояние на дълбок възстановяване и релакс, ви насочим вниманието ви към различните части на тялото си, а това активира нервите в тези области. Той също така помага на тялото ви приемат и интегрират ползите от асаните на йога, който току що се практикуват. То продължава някъде между 15 до 30 минути.

Обикновено правя нидра йога публикувате вашата йога тренировка, а най-добре е да се покрие или да поддържа тялото си топло, докато правите това. Телесната температура пада в този процес, и може би до края усещане за студ. Така че пазете одеяло под ръка.

Тя може да се практикува само по себе си също, но това не е препоръчително да го направя след обяд, защото може да се окаже като една дрямка.

Уверете се, че практикувате релаксиращи йога в едно спокойно място, където няма елементарно или смущения.

Как да правим йога нидра

 1. Легнете по гръб си, и да поемат трупа Pose или Шавасана.
 2. Затвори си очите. Поставете краката си така, че те са комфортно един от друг. Уверете се, че краката ви да се отпуснат напълно, а пръстите на краката изправени встрани. Ръцете ти трябва да бъдат поставени по протежение на тялото си, но малко по-настрана, оставяйки дланите си отворена и обърната нагоре.
 3. Уверете се, че дишам бавно, все още дълбоко. Това ще придаде пълен релакс. Като вдишвате, тялото ви ще се зарежда, и докато издишвате, тялото ви ще се успокои. Съсредоточете се върху себе си и тялото си, забравяйки всички други задачи. Да отида и да се предадат!
 4. В случай, че се чувствате неудобно или да намерят болка или дискомфорт в долната част на гърба, просто използвайте възглавница за издигане на краката си. Това ще ви даде по-голям комфорт.
 5. След като сте напълно удобно, започнете от дъното. Карам си внимание към десния си крак. Отпуснете крака си напълно и нека вашето внимание се въртят около крака си в продължение на няколко секунди. След това се премести в дясното коляно, нали си бедро, както и цялата десния крак. Направете същото за левия крак.
 6. Нека вашето внимание да бъде насочено към цялото ви тяло, гениталиите, стомаха, в пъпа си, гърдите, раменете, ръцете, шията, лицето и короната.
 7. Дишайте дълбоко и бавно и спазва всички усещания в тялото. Отпуснете се напълно. Останете в това състояние на релаксация в продължение на няколко минути.
 8. След като тялото ви е напълно спокойна, станали известни на заобикалящата ви среда. След това бавно се обърнат към дясната си с очите си затворени. Легнете на дясната си за няколко минути.
 9. Когато сте готови, да седне бавно и внимателно отворите очите си.

Предимства на йога нидра

Нидра йога има много предимства. Но това са основните му предимства.

 • Тя се охлади тялото след интензивна тренировка Йога и възстановява нормалната температура на тялото.
 • Тя осигурява активиране на нервната система и помага на тялото да абсорбира ползите от асаните.
 • Той премахва токсините от тялото.
 • Тя помага на добра почивка и релаксация по време на бременност.

Йога нидра Vs. медитация

Йога нидра не е наистина едно и също нещо като медитация. Докато правите нидра, можете да легне и да отидат в един полу-хипнотично състояние, състояние, между това да бъдеш буден и заспал.

Въпреки това, когато медитирате, седнете с гръбнака изправен и са по-бдителни и наясно, отколкото, когато сте в йога нидра Релакс.

Това е почти като подготовка за медитация. Това е практика на чувството за оттегляне, които действително се подготвя да влезе в състояние на медитация. Обръщаме ви внимание и вътрешностите, и тялото и ума ви се успокои, толкова много, така че да достигне до психическото състояние на медитация.

За повечето хора днес, че е изключително трудно да се медитира, просто защото ние сме толкова заети и неспокоен, че е трудно да стои и мълчи за дълги периоди. Когато овладеете йога нидра, тя автоматично ще ви помогне да приемем предизвикателствата на медитиране, а скоро ще бъде в състояние да медитира с лекота.

Общи съвети как да правите йога нидра

 • Естествено е, само да има случайни мисли и да се отклоняваме от тях, докато сте в нидра. Не ги ограничи. Също така, не се чувствам виновен, ако сте заспали по време на практиката.
 • Играйте някои нежна музика – или меки песнопения или инструментална музика – преди да започнете йога нидра Релакс. Тя ще ви помогне да се отпуснете. Но това не е задължително, защото в крайна сметка ще се отпуснете в собствения си вътрешен ритъм.
 • Не пропускайте стъпка от обръщане на дясната си и седна след няколко минути. Когато сте в дясната страна, той помага дъха поток през лявата ноздра, и следователно, тялото ви се охлади.

Сега, че знаете как се прави йога нидра, какво чакате? Нидра йога е също толкова освежаващо като добра дрямка. Тя освежава и подмладява ли не размера на кофеин може. Отдайте се и се наслаждавайте!