Защо Alignment въпроси в Йога

Home » Review » Yoga Basic » Защо Alignment въпроси в Йога

 Защо Alignment въпроси в Йога
“Слушайте тялото си” е нещо, което чувам отново и отново в занимания по йога. В продължение на много студенти, това е трудна директива да се следват, особено когато същите учители по йога, които са ви казва да слушате тялото си, са също така ви треньор в неудобни позиции и ви насърчава да остане там дълго, отколкото бихте искали. Така че, който е? Трябва ли да го направя пътя или пътя си?

Какво е Alignment?

Привеждането в съответствие на думата, които използваме в йога, когато говорим за идеалният начин, че поза трябва да се направи. Преди да се побърквам за думите “идеален” и “трябва”, знае, че добрият учител по йога признава, че има много варианти в човешки тела и да обмислят подравняване да бъде процес, повече от краен резултат.

Привеждане е дума, която се отнася до начина, по който вашите стави се позиционират във връзка един с друг. Добър изравняване поставя минимално натоварване на ставите за ефективно движение.

За да се усложни допълнително въпроса, всеки стил на йога има свои мисли за оптимално подреждане, свои собствени техники, а понякога (в Anusara, например), собствен описателен език.

В началото, да вземе подход “, когато в Рим” на тези стилистични разлики. В крайна сметка, вие ще откриете стил и подравняване на философията, която най-добре отговаря вас. Добре е да отбележим, че повечето, ако не всички, от нашите идеи за привеждане в съответствие, да излезе от влиянието на физическото движение на културата за развитието на съвременната йога деветнадесети век, а не от някой древен източник материал универсални.

Подравняването парадокс

От една страна, ние знаем, че няма две тела са сходни и как поза се чувства по-важно от това как изглежда. Ние сме не каза да се сравняваме с другите или да се стремят към перфектната поза. От друга страна, идеален изравняване винаги се демонстрира, илюстрирана, е стремяла да, и коригирани за. Как можем да се съгласуват тези две противоположни директиви? Трябва подравняват изляза през прозореца в името на приемане?

Как ще направите поза е от значение. Привеждане не е само за вземане на позата изглежда доста.

В повечето случаи, правилното разполагане предлага най-сигурният начин да се направи позата. Често това включва подреждане на костите за оптимална стабилност и да сведе до минимум износване на ставите.

Може да имате възможност да се мускул в факсимиле от сложна поза (или дори просто един), но без правилното привеждане в съответствие, вие сте изложени на по-голям риск от нараняване. Част от приемане е желанието да се помогне, когато имате нужда от него. В съвременната йога, това означава използване на подпори щедро, като за първи път от Айенгар. С подпори, можете да приемете повече пози, по начин, който поддържа безопасна подравняване.

Решаването на парадокса подравняване изисква примирие между интелекта и емоциите си. Интелектуално, виждате учителят направи поза, вие виждате себе си да го направи, когато се опитвате да се моделира на учителя. Емоционално, вие сте наред с където и да сте във връзка с преподавателя. Вие се култивира съзнанието да се чувстват позата в тялото си, да се чувстват, когато можете да използвате някои от помощ, и да се даде възможност сами да се приеме, че помощ.