Истинската истината за изпотяване на токсините в гореща йога

Home » Review » Fitness » Истинската истината за изпотяване на токсините в гореща йога

 Истинската истината за изпотяване на токсините в гореща йога
Може да сте чували, че можете да “се поти на токсините”, като направите Бикрам йога или други стилове на гореща йога. В действителност, терминът е станал толкова популярен, че много от тях са започнали да се припише на практиката с медицински ползи, които не могат в действителност да има.

Разбирането на пот и Детоксикация

Вашето тяло е сложен малко устройство със система за собствената си, за да се отърве от всичко това не може да се използва или не се нуждаят. Ние се отнасяме към тези неща, като токсини.

След като се разбиват в черния дроб, токсини в кръвта или жлъчна се филтруват през бъбреците или червата и екскретира от тялото в урината или изпражнения. Въпреки това, някои от тях могат да ви кажа, пот наистина не е част от уравнението.

Функцията на пот е да се охлади тялото надолу, когато тя е била прекомерно. Това може да се случи по време на напрегнат дейност, когато се натруфени или на особено горещ летен ден. В крайна сметка, причината за потта не влияе върху съдържанието му, поне не по начини, разгледани от полза.

Пот се състои предимно от вода и следи от урея, млечна киселина и минерали.

С изключение на вода, нито един от продуктите в потта се отделят в достатъчно големи количества, за да се променят или да се подобри метаболитни функции на организма. Ако не друго, прекомерна загуба на течност чрез потта може да бъде вредно, освен ако не се заменя лесно.

Дори натрий екскретира в пот е толкова бързо отново абсорбира през епителните натриеви канали на кожата, което го прави малко да променят нивата на натрий в кръвта.

Минимизиране на околната среда токсини

Телата ни са изложени на най-различни токсини всеки ден, включително замърсяване и пестициди във въздуха, консерванти в храните, които ядем, и почистващи препарати и козметика ние пуснати на нашата кожа. лошо за организма са тези неща? Вероятно.

Но, да се предполага, че упражнение пот базирани могат да смекчат тези ефекти е неоснователно. Това подсказва, че може да предприеме действия срещу нещо, което трябва да се избягва на първо място. Вместо да се опитва да “с нетърпение” химикалите ви са изложени, минимизиране на експозицията си, като ядете здравословна храна, чрез използване на природни почистващи средства, и четене на етикета на всеки продукт, имате намерение да пусне на или в тялото си.

Предимства на изпотяване в гореща йога

Когато става дума за “изпотяване токсини” в гореща йога клас, много хора ще го направят с презумпцията, че те могат да се отърват от снощи мартини или плочата на сирене картофи чили те знаеха, че не е трябвало да яде. Истината е, че докато йога няма да ви помогне да се поти тези неща, практиката все още може да донесе ползи.

сам Физическите упражнения ще ви помогне да изгори част от мазнината от калориите, които сте консумирали. Въпреки това, фактът, че температурата е израснал в гореща йога клас, не означава, че ще се изгарят повече мазнини. Напротив, тя е просто акт на упражняване-ставане от стола си и работи из- че подпомага изгарянето на мазнини, независимо от температурата на заобикалящата ви среда.

Други предимства на гореща йога включват:

  • Вие склонни да се изгарят повече калории, поради повишен сърдечен ритъм и обмяната на веществата.
  • Кръвният поток на ръцете и краката се увеличава, предоставяне на повече кислород кръв към мускулите.
  • Мускулен тонус и гъвкавост са подобрени.
  • Стресът е освободен, а вие се чувствате по-добре за себе си.