Йога пози за кърмене майки

Home » Review » Health » Йога пози за кърмене майки

Ако сте кърмеща майка, тялото ви се чувства най-много във вашата врата, раменете и гърба. Има много прекрасни неща за кърменето на бебето си, но сви, обратно, не е един от тях. Тези пози от йога ще противодействат че прегърбен чувство, като подчертава движи раменете надолу и назад и повторно отваряне гърдите. Ако сте само наскоро е родила, не се тревожа и да се спре, ако нещо причинява болка.

Cat-крава Stretch (Chakravakasana)


Когато сте суче много, че може да се чувствате сякаш сте заседнал в които прегърбен позиция, дори когато не сте хранене на бебето. Правейки няколко котка телета участъци помага да мобилност обратно в гръбначния стълб и в действителност се отлепите. Опитайте се преувеличава заоблен позиция (котка) от doming гърба си нагоре висока. Това ще направи сводестия позиция (крава) се чувстват още по-добре.

Сфинксът Pose


Сфинксът поза предлага приятен, нежен начин да се въведе малко сърце отваряне. Можете дори да направите това поза лежи на леглото си, ако не разполагат с време, за да се измъкнем една подложка. Или да използвам възможността да покаже бебето си, което е време корема всичко. Просто се уверете, че да се запази раменете надолу далеч от ушите си. Натискането плътно в дланите и предмишниците е добър начин да направите това.

Heart отвор с Bolster или групово

Ако имате само няколко минути, да направи това сърце отварачка за консерви си зелена за разтягане. Вие ще се нуждаете от блок (за предпочитане с ъглите закръглено) или укрепи под плешките да получите пълния ефект, обаче. Това няма значение какво правиш с краката си тук, тъй като се съсредоточаваме върху горната част на тялото. Можете да ги държи на пода, отворете коленете към богиня позиция, или просто да се огъват коленете и поставете стъпалата на краката си на пода.

Мост поза (Setu бандха Sarvangasana)


За моста представлява повдигнете бедрата ви, редувайте ръцете си под тялото си, и се търкаля раменете си под един по един. Чувствайте плешките здраво на гърба си. Не се тревожи за това, колко висока повдигнете таза. Ако имате блок удобно, можете да опитате поддържан мост. Блокът отива под ваш сакрума.

Половината лодка Pose (Parsva Navasana)


Полу лодка предлага възможност за работа по сърцето си за откриване и корема си по едно и също време. Което трябва да запомните е, че няма значение колко високо може да донесе на торса си. По-важно е да се запази гръбнака си дълга и права. Включете раменете си в гнездата, да плешките заедно и да позволи на тези действия за разширяване на гърдите си. Ако имате диастаза RECTI, говорете с Вашия лекар, преди да продължи коремни упражнения.

Forward Bend С Презредово Fingers

Действителната напред завоя е по желание в тази поза. Основното събитие е да се изправи висок, търкаля раменете назад, редувайте през пръстите си зад гърба си, да ръцете си към пода и карам да се надува гърдите. Срещу допълнително замах напред навежда на краката си. Свийте колене, ако това е по-комфортен вариант.

Разширяване триъгълник Pose (Utthita Trikonasana)

Utthita Trikonasana
За да получите най-доброто в гърдите участък от триъгълник поза, се фокусира върху стифиране си отгоре рамото директно над долната рамото. Изправете си горната ръка и да го успоредно на пода. Включете рамото си в контакта преди да повдигнете ръката си по целия път нагоре. Можете също така да задържите ръката си на бедрото, ако това се чувства по-добре. Триъгълник е голям участък за прасците също.

Изложение надолу куче (Adho мукха Svanasana)


За надолу куче се чувства добре почти всяко време. Тъй като ние сме били набляга на сърце отваряне, може да се почувствате като искате да настоява гърдите си чрез и нека гръбнака хамак. Не се поддавайте на изкушението това, с цел, а не за един прав гръб и широки плешките, като преминете горната част на ръцете навън. Нашата цел е да донесе тялото в баланс, а не да го нокаутирам повреден в обратната посока.

Окончателно мисъл

Използвайте тези участъци във всичките ви по кърмене месеца, за да облекчи болките в раменете и гърба. Когато бебето ви расте, може да суче по-рядко, но държите на по-тежко бебе може да бъде също толкова уморително. Важно е да се грижи за собственото си тяло, точно както се подхранва на вашето бебе. Също така, да изследват майка с бебе йога упражнения във вашия район за повече пози насочени към младите майки.