Йога съвети и правила, за да започнете

Home » Review » Fitness » Йога съвети и правила, за да започнете

Йога съвети и правила, за да започнете

Йога, като всяко упражнение, има свой собствен набор от правила и предпазни мерки, които трябва да спазвате, за да намалите риска от нараняване. Не подценявайте нивото на трудност на асани или надценяват това, което можеш да направиш. Като начинаещ, да научите фундаменталните или основни пози, които формират основата на йога преди да се премине към по-сложни асани. И не забравяйте, болка не е нормално в йога, така че ако го боли, да спре. Вариации на асани и йога подпори като блокове, ремъци, и възглавници могат да направят пози по-постижимо и по-малко болезнено.

Йога може да помогне за увеличаване на вашето здраве имунна система, облекчаване на стреса, и ще ви даде цялото тяло участък и тренировка. Само един 30минути заседание на Хатха Йога, по-активна форма на йога, може да изгори 150 калории почти ако тежат около 155 паунда – това е подобно на това, щяхте да получите с водна аеробика! Независимо дали целта ви е загуба на тегло, фитнес, тласък на енергия, разходи след дълъг ден, или просто да направи тялото ви по-еластична, йога може да отида там. При условие, че го направи правилно.

Table of Contents

Следвайте тези съвети / Предпазни мерки за безопасна и продуктивна Session

Практикуването на йога може да увеличи цялостната си сила, гъвкавост и издръжливостта на мускулите. Той дори може да помогне за управлението на умствено и емоционално напрежение по-добре, може би заради фокуса, релаксиращ участъци, както и успокояващи дихателни техники, използвани, които са почти медитативно. Но за да бъде в състояние да се възползват максимално от вашите занимания по йога, трябва да имат добро разбиране на неговите нюанси. Например, ако сте наясно с някои видове оборудване, което може да работи като помощно средство за поза, вие ще бъдете в състояние да се задълбочи и да завърши отсечката асаните правилно.

Чрез обръща внимание на тези дос упътвания, преди да започнете, можете да спестите ценна енергия и усилия, и дори да помогне предотврати нараняване или pain.These указатели са задължителни за начинаещи и трябва да са втора природа на опитен йога ентусиаст.

1. Да се ​​създават професионално ориентиране To Do Йога правилно и безопасно

Йога е може би един от най-контролираните форми на упражнение. То е било счетено за безопасно и сравним с други терапевтични грижи и упражнения. Но докато йога може да изглежда като безвреден и много доброкачествен форма на упражнения, за разлика например бягане, който е известен с причинява наранявания, не го подценявайте! Повечето йога наранявания, когато възникнат, са на лумбалните прешлени, врата, раменете, коленете, и глезените. За щастие, някои грижи и прозрение може да ви помогне да предотвратите появата ранени най-малко. Запишете се за един добър курс по йога с обучен лекар или следвайте инструкциите от надежден треньор, ръководство, или книга онлайн или офлайн. Знайте граници и се вземат предпазни мерки, за да не внесено себе си ранени.

2. Do нула в редовно Местоположение или място за йога

Най-хубавото е, йога не е нужно прекалено много оборудване или членство фантазия фитнес зала. Всъщност, всичко, което наистина се нуждаем, е ясен площ на закрито или открито пространство, където можете да направите вашия йога прекъсване. Просто се опитайте и се придържате към това на същото място всеки ден, така че ежедневието си, включително, когато правите вашите асани, се превръща във втора природа за вас. Това не е много по-забавно да се налага да се обхват нови места всеки ден – освен ако, разбира се, че е нещо, което обичате да правите!

3. нямат право Оборудване Handy да направите своя сесия Удобен

Йога асани може да бъде по-лесно да се направи с помощта на някои основни и евтино оборудване.

А йога мат : Има си причина йога е синоним на йога мат. Тя помага за защитата на тялото от въздействието на пода, възглавнички ставите и прави вашата тренировка по-комфортен. Дори и да не се инвестира в който и да е друго оборудване, се получи добър мат.

А валцувани одеяло или укрепи : Да се съхранява на валцувани одеяло удобен за себе си подкрепа за определени асани, докато не се закача за тях и да ги направя без чужда помощ. Това може да бъде прибран под гърба или врата, както е необходимо.

А йога блок : Това помага с асаните като parsvakonasana на utthita или ъгъла страна поза, която трябва да се простират към земята. Блокът може да ви помогне да постигнете по височина, която е по-близо до ръката си, намаляване на степента и трудността на позата.

Йога ремъци : Тези ремъци ви помогне да задържите пози за по-дълго, да ги използвате като разширения на тялото си. Така например, в gomukhasana или крава лицето поза, което трябва да достигне над гърба си и сграбчи ръцете си на гърба. Тук каишката може да бъде дубльор за достигане на целия път и да докосвате върха на пръстите ви. Вместо това, вие просто ще трябва да се държат за каишката с всяка ръка, което ви позволява да се поддържа в тази поза за по-дълъг или направя поза, че не може по друг начин. 6 С други асани като padangusthasana на Супта или полулегнал ръка-голям петите поза, тя е в основата на самата асана.

4. Не приемам Pain, както обикновено, когато правите йога – и да се спре, ако боли

Ако работите по своему у дома, не се насилвайте твърде трудно. Вие не трябва да се чувства болка или нуждата да грухтят или стене, когато правиш една асана в йога. Това не е същото като, да речем, тегло обучение в салона, който трябва да натиснете тялото си до крайност на моменти. Йога трябва да се чувства естествено и тялото си би трябвало да спадне в нея. Ако го боли, че трябва да спрете и да се разхладите или направя модифицирана версия, че е по-лесно.

5. Не се страхувайте да опитате “лесен” версии на Асаните

Често, там са по-прости варианти на по-трудните асани. Много асани също могат да бъдат модифицирани чрез използване на ремъци или възглавница, за да ви помогне. Научете повече за тях и не позволявайте на вашето его ще получат по пътя на използване на помощ като йога блок или с каишка, ако е необходимо. Някои модификации намалят времето, за който притежавате поза, а други се променят степента, в която сте се разтяга или да се разшири или извъртате тялото си, а други използват йога подпори.

6. знам какво Асаните са рискови за специфично състояние на здравето имате

Йога пози да окажат въздействие върху вътрешните органи и физиологични параметри на тялото, освен, че е добра форма на упражнение. Което също така означава, че трябва да направляват ясно на някои асани, които биха могли да застрашат здравето си, тъй като предишната си история на заболяването или моментното състояние на здравето. Това не е за разлика от избягване на високи въздействие упражнения, ако имате травма на коляното. Например, страничното огъване или усукване упражнения като naukasana или лодката поза трябва стриктно да се избягва от бременни жени, всеки, който е имал скорошен коремна операция, както и тези с високо кръвно налягане или сърдечни проблеми. Това е така, защото представляват вътрешно масажи и оказва натиск върху тази област и може да засегне и кръвното налягане.

На пръв поглед прост поза като падмасана или лотос поза или баддха konasana или свързан ъгъл поза трябва да се избягва, като всеки, който има скорошен коляното или глезена наранявания или ако имате някакви дискомфорт в тези райони.

7. Да се ​​носят най-подходящия облеклото така че сте удобни В йога клас

Меки естествени или гъвкави материи, които позволяват да се движат свободно са добри. Ето някои насоки, за да ви помогнат да изберете правилната

  • Не използвайте прекалено широки дрехи. Тя може да бъде досадно, ако те махат с около и ти си пози. Те също така инверсии трудно. Така например, в насипно състояние деколте може да доведе до върха, за да падне върху лицето ви.
  • Но не избирайте дрехи, така здраво, че те пречат на способността ви да се движи и да ви попречи да правиш позите правилно.
  • Еластични талия анцузи, които са форма довършителни работи добре.
  • Прости недетайлизирана пуловери или тениски са добра идея.
  • Напред шнур панталони, защото те стават неудобни за позите и да правите, лежащи по корем.
  • Използвайте пластове дрехи, ако ти започваш да се йога клас или студио, така че можете да регулирате температурата на тялото в зависимост от това колко горещо или студено се чувствате. Компресиран-нагоре суитчър прави добър избор. Шалове или получи нерегламентиран достъп работят за когато правиш седящи пози.

8. Не се страхувайте да задавате

Ако имате намерение да се присъедини по йога или йога училище, се опита да намери място в предната част в близост до инструктор, така че те могат да държи под око на вас и да ви спре, ако правиш поза наред и може потенциално да се нараниш. Също така, някои асани не се препоръчват, когато сте бременна или имате определени здравословни проблеми като, да речем, високо кръвно налягане. Други могат да бъдат полезни, ако говорим за вашите медицински проблеми. Ключът е да бъдете откровени и открити.

9. Не не се прави нищо през цялата седмица и да се прекалява в един ден

Това се отнася за всички упражнения и определено за йога, където тялото ви се нуждае, за да остане еластична и добре опъната през цялата седмица сам. Опитайте и да направя няколко асани или кратка тренировка всеки ден или поне през ден. Пропускайте и Вие може да бъде схванат или в крайна сметка себе си ранени, защото тялото ви не е на практика.

10. Смятате, отделете време за да влезе в десния разположение на духа Преди Йога

Опитайте и да намерят един момент на спокойствие, преди да започнете действителните асани да ви постави в дясната рамка на ума. Фокусирани дихателни упражнения, като тези по време на пранаяма могат да ви помогнат спокоен и стимулирам тялото, преди да започнете. Например, нади shodhana или Алтернативното дишане е почистването на канала дъх, който отваря енергийните канали, което позволява тя да се движи свободно след като започнат реалните ви асани или други форми на пранаяма.

11. Да не пропуснете напред към Advanced Асани

Всеки йога поза има различен набор от ползи за здравето, но по-важното е, те също изискват различна степен на умение. Да не се получи пред себе си и се опитват напреднали пози като tittibhasana или светулка поза и mayurasana или паун поза преди да овладеят по-прости такива. Хората, които създават години учене и подобряване на тяхната умения, сила и гъвкавост при йога, преди дори да се опитва тях. Начинаещите трябва да започнат с основна рутинна с фундаменталните пози като планински поза, воин 2 поза, котка / крава поток, дърво поза, лесна поза, а труп поза. Можете също така да опитате насочени надолу, кучето, което е добра уводна асана за инверсии, както и насочена нагоре куче, позата на детето, страничен ъгъл поза, поза кобра, мост поза, и седи половин гръбначния обрат.

12. Да се ​​хранят правилно Преди и след йога

Както при всяко упражнение, да се хранят правилно, за да извлечете максимума от вашата йога сесия. Яжте лека храна не по-малко от час и половина, преди да си йога сесия, ако имате намерение да упражнява през нощта. За сутрин йога, има лека закуска, за да си счупиш бързо от предната вечер. Една малка банан или някои плодове могат да се консумират около 45 минути преди клас / сесия. Мляко и няколко бадеми е друга опция. Каквото и да правиш, да се избягват тежки или храни, богати преди йога. Ако можете да имате повече вегетариански или зеленчуци тежки ястия, направи това. Избягвайте стимуланти като кофеин в часовете, водещи към вашия клас по йога. Но добре хидратирана.

След йога, пие около половин литър вода за около половин час, след като приключите сесията си. Coconut вода идва силно се препоръчва, защото той съдържа и електролити и могат да заместят тези, губи чрез потта. Изчакайте поне час след като йога, преди да се яде нищо. В идеалния случай, трябва пълнозърнести храни, плодове, и зеленчуци, или салата. Напред пържени храни и подправки.