Йога Vs. Пилатес – Какъв е Вашият избор?

Home » Review » Fitness » Йога Vs. Пилатес – Какъв е Вашият избор?

Йога Vs.  Пилатес - Какъв е Вашият избор?

Светът ще GA-жа за йога, така и с право. Но тези, които са в Пилатес вероятно не ми пука. Е, йога и пилатес са, по-често, отколкото не, хвърлен в същата категория. И въпреки, че те са подобни практики, те имат някои крещящи разлики, които хората не успяват да разберат. Така че тук върви – челен битка на разтягане срещу сила!

Йога Vs. Пилатес – Какъв е точно за вас?

Разлика # 1 – Произходът на практиката

Йога е древна индийска практика, която е възникнал преди повече от 5000 години. С постоянна еволюция през вековете и култури, йога е разклонена в Бикрам, Ащанга, Виняса, Айенгар и т.н. Те следват същите принципи, но са включени варианти, за да отговарят на различни нужди.

Пилатес, от друга страна, е много по-млад практика. Всичко започна в средата на 20-ти век и е основана от Джоузеф Пилатес. Той е създал тази форма на упражнение за рехабилитация и укрепване.

Малко парче от пилатес любопитни факти: Това е танцьорите, които, всъщност, направени тази практика известен по целия свят. Те модифициран практиката да ги направи по-силни от тяхното обучение.

Разлика # 2 – разлика, ума, тялото и духа

Макар че и двете йога и пилатес вярваме, че тялото и ума са свързани, йога добавя елемент на духа на практиката също. Когато практикувате йога, сте склонни да изследват духовността чрез медитация.

Разлика # 3 – Какво да очакваме от класа

Дали това е йога клас или класа на Пилатес, като всеки един е различен. Така че, вие не можете да определите дребните детайли. Все пак, това е широк спектър от това, което можете да очаквате в йога клас Vs. на Пилатес клас.

Занимания по йога имат гъвкав рутина. Можете да комбинирате вариации на последователността и пози, да се направи хиляди различни комбинации. Той също така зависи от това какъв стил на йога те взема, или които учител отидете. В Ащанга и Бикрам стил на йога са две форми на йога, които имат набор последователност. С всяка друга форма, има възможни безброй вариации. Също така, някои йога упражнения включват медитация, като част от рутината. Това внушава фокус и посвещение в началото на класа и ви позволява да се накисва в и се възползват от предимствата на упражненията след клас.

Класовете на Пилатес, обаче, са по-структурирани. Така че вие ​​ще знаете какво да очаквате, когато ходиш в един клас.

Разлика # 4 – действителната тренировка

И двете практики ще ви помогнат да получат сила и гъвкавост.

В типичен клас по йога, всеки мускул в тялото ви получава равен тренировка. Всяка поза е последвана от контра поза да се осигури създаването на баланс в тялото си. Основна сила е съществена част от йога. Но, това е само част от пъзела, а не на целия фокус.

А Пилатес тренировка дава обща тренировка тялото. Тя се фокусира главно върху сближаването на гръбначния стълб и засилване на ядрото. Движенията са регламентирано. Някои класове машини се използват, за да ви помогне да получат сила. Другите включват изработване на тепиха и да използват само устойчивостта на организма да се изгради ядро ​​сила.

Разлика # 5 – На калории изгаряте, а теглото Губите

Йога или пилатес за отслабване – което е по-добре? А 50-минутна Хатха Йога клас ще ви позволи да запишете до 145 калории. Ако ви изберат за захранване йога сесия, можете да загубите до 250 калории.

Един нормален 50-минутна тренировка Пилатес помага да горят около 175 калории. В интензивен и напреднали практика, можете да запишете до 375 калории.

Разлика # 6 – използването на дихателни

И двете по йога и пилатес употреба дишане и концентрация техники. Йога, обаче, използва дишането при по-интензивно ниво.

Когато практикувате Ащанга Виняса или форми на йога, можете да използвате уджай дишане, където можете да увеличи продължителността на вдишване и издишване, като отидеш по-дълбоко в практиката. Можете също така е необходимо да съвпада дъха си за движението и позите. Йога включва и пранаяма, която е раздел, посветен на дишането.

В практиката на пилатес, вдишвате през носа и издишайте през устата.

Така че, кой трябва да вземеш?

Ако целта ви е да отслабнете и да се засили по гръбначния стълб, а след това, разбира се, може да сте вече решил си да отидат за пилатес.

Въпреки това, ако търсите изцяло многофункционален практика, която също помага да се свързвате към духовно ниво, йога е своя избор.

Това беше всичко за у OGA срещу пилатес. Ако сте объркани, може да искате да опитате и двете, и да видим кой да се радвате на по-добър. След няколко упражнения, вие също ще са склонни да забележите, които практикуват тялото ви реагира на по-добре.