Какво да очакваме от един клас по йога Хатха

Home » Review » Yoga Basic » Какво да очакваме от един клас по йога Хатха

Научете историята на хатха йога и какво класове днешните са като

Какво да очакваме от един клас по йога Хатха
Хатха е много широко понятие, което обхваща някоя от физическите практики на йога. Тя може да се използва за описание на всеки вид йога практика от Айенгар да Ащанга и всичко, което попада между и отвъд него. В действителност, всяка от много съвременни видове физическа йога, които са популярни днес може да бъде точно описан като хатха йога.

Историята на Хатха

Хатха означава насилствено на санскрит, древните индийски език, който е източник на повечето от терминологията на йога. Според Елън Stansell, учен от йогийска литература, терминът може да влезе в употреба още през 12-ти век. Въпреки, че хатха се счита за леко край на спектъра, тези дни, Stansell постулира, че тя трябва да е изглеждало силен в сравнение с по-фини практики (медитация, например), които са били на разположение по това време.

Първите индийски гуру, които донесоха йога до Западна публика в средата на 19-ти век се постара да се дистанцират от хатха йога, която те свързва с скитащи улични просяци, наречени йогини. В своята книга “Йога за тяло: Произход на Modern Поза практика” Марк Сингълтън казва тя не беше до международната популярност на движението на физическата култура по-късно през 19 век, че хатха йога е интегрирана в ученията, изнесени на Запад.

Съвременни Хатха йога класове

Като се има предвид, че думата има такъв открит смисъл, какво трябва да очаквате, ако присъства на хатха йога? Днес, хатха най-често се използва за описание на нежни, основни занимания по йога, които подчертават статични пози в сравнение с стилове с повече движение или поток. Очаквайте по-бавно темпо, стречинг-фокусирани клас с някои основни дихателни упражнения (пранаяма) и може би седнал медитация в края. Хатха класове са добро място за работа на вашия подравняване, да научат техники за релаксация, и да стане удобно с занимава с йога, докато изграждането на сила и гъвкавост.

Класове Хатха Flow

Просто да обърка нещата, някои студиа хвърлят нещо, наречено хатха поток в микс. Класове, в която се движат от поза да позира в последователност, без почивка може също правилно да се опишат като виняса. За по-нататъшно увеличаване на бъркотията, може да видите и двете хатха поток и виняса по график в местния студио. В този случай, се очаква опцията виняса да бъде малко по-енергично, но толкова много зависи от стила на всеки отделен учител, че е невъзможно да бъде окончателно по този въпрос, без да взема конкретни класове. Ако имате нужда от повече разяснения, да зададете студиото как класовете се различават или да ги опитате сами да разберете.

Дали Хатха Йога за вас?

Опитайте с хатха клас, ако идеята за нежни йога ви харесва или изглежда точно за тялото си. Тя може да бъде страхотно въведение в йога, но не трябва да се бъркат с лесна йога, тъй като тя все още може да бъде предизвикателство физически и психически.

Хатха класове предоставят възможност за разтягане, се отпуснете и освободи напрежението, което осигурява добър контрапункт на двете зает начин на живот и кардио тренировки. Ако отидете в един клас хатха и тя се чувства твърде бавно или не е достатъчно активен, не се отказвай от йога напълно. Има по-бързо темпо, по-атлетични начина да направите йога. Опитайте с виняса или мощност клас по йога, и да видим дали това е повече скорост.