Какво да очакваме през първата си Бикрам йога клас

Home » Review » Yoga Basic » Какво да очакваме през първата си Бикрам йога клас

 Какво да очакваме през първата си Бикрам йога клас
Бикрам йога е много специфична методология гореща йога. Важно е да се разбере, че Бикрам йога е винаги гореща йога, но гореща йога е не винаги Бикрам. С други думи, Бикрам йога е “марка” версия на йога извършва в гореща студио.

За всеки нов за концепцията за гореща йога, тя може да бъде от полза да се вземе първата си клас в студио Бикрам просто защото стандарти Бикрам са невероятно подробни, както и всички Бикрам студия да се придържат към едни и същи стандарти. Това намалява някои от несигурността на тестването на нова класа, тъй като, освен инструкторът, почти всички детайли на тренировка са предварително определени. Нов студент може да се подготви за този клас и знаят точно какво да очаквам. Например, Бикрам студиа и класове, трябва да:

  • Да се ​​загрява до 105 градуса F, с 40% влажност
  • Има мокет
  • Имат ли огледала на предната стена
  • Да се ​​научи от Бикрам сертифицирани инструктори
  • Последните 90 минути
  • Състои се от специфична започва йога последователност включително две дихателни упражнения и 26 пози (не се допускат отклонения от тази серия)
  • Има ярко осветление
  • Има никаква музика по време на класа

Като нов ученик, можете да се чувстват уверени, че всеки клас присъствате правилно се наблюдава, и че няма да бъдат притискани да прокара покрай личните си ограничения. Това е важно, тъй като работи в гореща, влажна стая, ако не се управлява, може да доведе до топлинен свързани заболявания.

Взех първия си Бикрам клас като част от абонамент за ClassPass и старателно го радва. Беше тежко, това е вонящ, и аз се изпоти като куче, но след това, аз почувствах невероятно. Ако обмисляте да се отправите към близкия студио, това е, което трябва да знаете, преди да отидете:

1. Тя може да миришат

Сложете 30 души в горещ и влажен стая в продължение на 90 минути, с цел предизвикване на силен пот, и вие ще се окажете с миризлива стая. Класът взех започна около 30 минути, след като предишния клас, и ходеше в за първи път имах чувството, че се разхождах в интензивна версия на съблекалнята на гимназистите. Може да се аклиматизират към миризмата ако си бил в стаята за известно време, но никога не си отива напълно. Просто разберете, че вашата собствена потен тяло ще започне вонящи до мястото, също така не може да е приятно на смрад на други хора.

2. Тя ще бъде горещо се облича подходящо

По погрешка носеше дълги анцузи и отгоре памучен резервоар за първата ми клас. Повярвай ми, когато казвам, че е натруфена. Много от жените носят пособия за йога-близко до плячка шорти и спортен сутиен, докато момчетата обикновено са без риза и в спортни гащета.

Чувствайте се свободни да носят каквото и да се чувствате най-комфортно в, но прилепнали, пот-дрениращо предавка, особено шорти и потник или спортен сутиен за жени, както и шорти с или без пот-дрениращо тениска за мъже са най-добрите си залози.

Ако не ви харесва топлината или изпотяване, най-вероятно няма да се хареса Бикрам. Това не е за всеки.

3. Носете вода и храна

Хидратираща преди клас е изключително важно, тъй като искате да се уверите, че не сте дехидратирани преди да прекарате 90 минути в 105-градусовата жега. Важно е също да донесе вода с вас в студиото. Инструкторът предполага една вода почивка в началото на този клас, но можете да вземете доброволни почивки през цялото време. Със сумите, които ще бъдат изпотяване, трябва да направи усилие да се пие няколко унции поне веднъж на всеки 10-15 минути.

След клас, трябва да се попълни си течности, така зареждане си бутилка вода или някой друг не на ръка, така че може да се пие до. Аз също се оказах зверски гладен след клас. Бих предполагат опаковане лека закуска можете да ядете на път за вкъщи, може би една ябълка и низ сирене или едно-служи част от хумус и соленки. Микс от протеини и въглехидрати може да ви помогне да поддържа, докато не сте в състояние да седне за следващото хранене.

4. Носете дрехи за преобличане

Бикрам студиа са длъжни да предоставят душове, така че, ако предпочитате, душ веднага след клас, тя винаги е опция. Ако, обаче, предпочитате да се къпете в къщи, пак ще искате да се преоблече, преди да напусне студиото. Не преувеличавам, когато казвам, че се изпоти още по време на моето Бикрам клас, отколкото аз се играе на 6 часа на баскетбола в неразпределено климатизирана фитнес зала в Тексас в средата на лятото. Вие не искате да закара вкъщи, докато носите дрехи толкова влажни, тя се чувства като просто изпълзя басейн.

5. Можете да (и трябва) да се паузи като Нужда

Когато влязох в студиото и каза инструкторът беше първият ми път да се опита Бикрам, тя ми каза: “Единствената ви цел за днес е да остана в стаята. Не ми пука, ако просто лежи върху постелката си цяла клас и не се опитвайте единична поза, аз просто искам да остана в стаята. ” С други думи, мога да правя каквото ми трябваше да се направи, за да получите чрез класа. Намерих себе си като се правят редовни почивки вода, и докато аз се опитах всяка поза, аз се отказали от камила поза, защото аз се озовах все замаяна. Вместо това, аз седнах, пих вода, и се присъедини обратно, когато замайването премина.

Дори опитен Бикрам йоги често се паузи, така че отделете толкова, колкото е необходимо, и се уверете, че пиете достатъчно вода. Целта, особено ако сте начинаещ, е да остане в стаята и да свикна с жегата.

6. Ще бъдат насърчавани да остане в стаята

Вижте точката по-горе. Да останеш в стаята и аклиматизирането на топлината, е важна част от Бикрам йога, тъй като самият топлината ви помага да се отпуснете, за да се увеличи гъвкавостта на мускулите.

7. пози са начални

Преди първата ми клас, казах на мъжа ми, “Надявам се, че те не ни помолите да направим някакви луди headstands или баланс представлява.” Те не го направи. Серията 26-поза е взета от Хатха Йога, и инструкцията е много начинаещ приятелски. Докато по-разширени версии на всяка представляват са въведени, всичко е възможно за истинските начинаещи до поемат, дори и тези, които не са много гъвкави.

8. Може да не харесва Веднага

Не бях голям фен на Бикрам докато класът се случваше. Не съм против, позите, и това не е, че намразих жегата. Това беше опит от общ дискомфорт-голяма горещина, активност и постоянно увеличаващи дехидратация работят заедно за увеличаване на сърцето ми ритъм, оспори дишането ми и ме бутнете минало нормално моя обхват на движение. Отне много умствената концентрация, за да се съсредоточи върху правилна форма, докато се опитват да не мислят за общ дискомфорт аз се чувствах. Бях готов за класа, за да бъде над около средата на разстоянието.

Това каза Ieaving студиото, аз почувствах, така уморен и жив обновената. Изтощен, но също така се вълнувам за останалата част от деня си. Усещането е продължило в продължение на цели 24 часа. Всяка тренировка, която придава този вид психично полза и положителната светлина е тренировка струва това отново.