Какво е Виняса йога?

Home » Review » Yoga Basic » Какво е Виняса йога?

Какво е Виняса йога?

Като че ли практиката на йога не е достатъчно интригуващ, имате различни видове йога, които да избирате – Ащанга, Айенгар, Бикрам, и т.н.

Виняса Йога просто означава движение, свързан с дъх. Позите са нанизани заедно или в кратък или по-дълъг поток.

Стилът Виняса йога е изключително динамичен. Това означава, че вашият ум трябва да останат фокусирани и в настоящето, за да бъде в състояние да се справи с потока от практиката. Също така, когато се съсредоточи, можете да се избегне отдалечава. По този начин, вие сте в тандем с тялото си, вместо да се заби в главата си.

В Виняса Йога 101

Какво е Виняса Флоу?

Виняса Йога, който много прилича на другите форми на йога, произтича от Хатха Йога. Виняса се отнася само до изравняване на въздух с движение. Това се превръща в друго статични асани в един по-динамичен поток.

Модерните форми на Виняса поток, наричан също мощност йога и потока, които обикновено се описва като свободен стил Ащанга. Те не се придържаме към твърдата конструкция на практиката.

Принципи и философии са в основата на практика

Както твърди, Виняса е перфектната координация на дишането с движението. Имайки предвид, че това са всички правила и принципи на тази практика следва.

специфични движения

Виняса отнася до много специфична серия от движения, които се посещават между всяка асана в серия. Това е по преценка на инструктора по йога, ето защо е важно да те взема експерт внимателно.

Дъх

Продължителността на времето, докато вдишвате или издишвате определя продължителността на времето, което прекарвате в преход между асаните. Трябва да се обърне внимание на дишането си и пътуването между асаните, вместо само усъвършенстване на подравняването на тялото. Трябва да диша с помощта на спокойна диафрагмална стил докато практикуват този стил на йога. Тя трябва да изглежда като звука на океана резонанс в гърлото си – уджай стила на дишането.

мускулни контракции

В Виняса Йога също плаща внимание на бандха или мускулна заключване, което ви дава възможност за безопасно и безпроблемно преминаване към и от всяка асана. Има три основни бандхи:

  1. В Мула бандха , която се осъществява чрез затягане на мускулите в перинеума и тазовата области.
  1. В уддияна бандха , което се извършва чрез издърпване на пъпа в посока на гръбначния стълб, а след това се движат леко нагоре. Това помага да се свие мускулите в долната част на корема.
  1. В джаландхара бандха , което се извършва чрез леко понижаване на брадичката, докато повдигнете гръдната кост и измести погледа си към върха на носа си.

Предимства на Виняса Йога

Това са някои невероятни ползи от практикуването на Виняса йога.

1. внушава чувство на спокойствие

Налице е трайна цикъл формира като вдишвате и издишвате. Това помага да се успокои и двата ума и тялото си.

2. Detoxes цялото тяло

Координираните движения от една поза в друга генерират вътрешна топлина и да действа като кардио тренировка. Това ви позволява да го очаквам с нетърпение, като по този начин помага за пречистване на тялото.

3. Помага увеличат гъвкавостта и да мускулната сила

Дали вашата практика е бавната или забързан, тя дава възможност за голяма тренировка за тялото си.

4. дава възможност да стоят в настоящото

Йога помага да живеем в момента, а това е вратата към истината и щастие.

В Виняса днес практика

Ако се запишат за йога клас на Виняса, вие ще откриете, че тя обикновено е доста динамичен. А практика Виняса изисква от вас да остана фокусиран и в настоящето. Практиката е сравнима с медитация и често се нарича подвижна медитация.

Темпото може да варира в зависимост от инструктор, така че ако класът е твърде бързо или твърде бавно за вашия вкус, може да искате да промените вашия инструктор.

А обикновено Виняса клас започва с Сурия Namaskaras. Има няколко упражнения, които включват медитация преди и / или след клас.

Какво е Виняса крама?

Виняса крама е прогресия стъпка-по-стъпка в определена цел. Тази цел може да бъде сложен или напреднали асана.

Нека съборят тази концепция по-нататък.

Виняса е синхронизирането на въздух и движение.

Крама е да напредват стъпка по стъпка.

Така че, когато се извърши Виняса крама йога, основно се превърне в нещо. В този случай, вие се премести от една проста към по-сложни асани. Можете да се подготвите преди да влязат в напреднал или “връх поза”.

Обикновено Виняса крама последователност ще се основава на индивидуална тема, например, напред завой тема или обратно завой тема. Но си инструктор също ще работи, за да направим този клас заоблен един, се концентрира върху всяка част, която трябва да се работи, докато напредъкът в пика поза.

Повечето студенти, че добавянето на Виняса крама на Виняса Flow прави много повече смисъл за ума и тялото. Тялото изглежда да бъдат подготвени, когато става дума за по-сложни асани, както и системното потока ви държи спокойно и енергия.

Както изследва дълбините на йога, не забравяйте да добавите Виняса Флоу / крама за вашата практика. Той е един от най-ефективните и систематични методи на йога. Със сигурност ще го обичам!