Какво е разликата между Бикрам и гореща йога?

Home » Review » Yoga Basic » Какво е разликата между Бикрам и гореща йога?

Какво е разликата между Бикрам и гореща йога?
Гореща йога може да се отнася за всеки клас по йога направено в затоплена стая. Въпреки че има няколко стилове на горещи занимания по йога, Бикрам йога е оригиналната гореща йога и Сред най-известните. Въпреки, че някои хора могат да използват “горещи” и “Бикрам” взаимозаменяемо, истината е, че всички Бикрам йога е горещо, но не всички гореща йога е Бикрам.

Гореща йога

Гореща йога често има тенденция да бъде течаща стил виняса на практика, в която учителят инструктира учениците в поредица от свързани пози. По време на тренировка в стаята обикновено се поддържа при температура от 95-105 F. Както можете да си представите, енергични йога сесия при високи температури правят организма по много топло и предизвиква обилно изпотяване. Целта е, че топлината се разхлабва мускулите си и потта помага очисти тялото си.

Бикрам йога е само един стил на гореща йога. Други популярни варианти гореща йога включват канадски внос Мокша Йога (известни като Modo йога в Съединените щати) и CorePower йога, бързо разширяващ верига. Много локално собственост и независими йога студия предлагат свой собствен стил на отопляеми класове, както добре.

Съвети и предпазни мерки

Гореща йога ще трябва подготовка и екипировка, които могат да се справят с горещината:

  • Важно е да имате собствен йога мат, когато се прави гореща йога, тъй като ще се поти много. Yogitoes Skidless мат хавлии (или други подобни продукти) са популярни аксесоари гореща йога. Тези кърпи са поставени върху постелката си да абсорбира потта и подобряване на сцепление.
  • Изпотяване, което правите в гореща йога също така означава, вие ще искате да изберете правилния износване йога. Като цяло, жените и мъжете намират, че плътно прилепнали горнища и Capris или дълги панталони са най-добрите за предотвратяване на подхлъзване по време на пози.
  • Действителната температура в гореща йога клас ще се различават по стил и студио. Някои могат да бъдат толкова горещо, колкото 108 F, което прави 75 F стаи изглеждат почти хладно.
  • В “изпотяване на токсините” Catchphrase е популярен сред горещите учениците по йога. Истината е, че изпотяване не е наистина част от системата за детоксикация на тялото ни, въпреки че тя може да ви накара да се чувствате по-добре в края на краищата.
  • Уверете се, че да се пие много вода преди, по време и след края на тренировката, за да не се дехидратират. Не е препоръчително да се яде в рамките на два часа, преди да вземе клас.
  • Гореща йога не се препоръчва за бременни жени, тъй като тя може да повиши телесната температура.

Бикрам йога

Бикрам Choudhury е гореща йога новатор и основател на йога системата на Бикрам. Неговият метод е оригинален стил да бъдат заложени в гореща стая. Това е набор серия от 26 пози, включително две пранаяма упражнения, всяка от които се извършва два пъти в един 90-минутен клас.

Choudhury е роден в Калкута, Индия, през 1946 г. Той е бил йога шампион в младежките си години, тъй като жена му беше Rajashree. През 1974 г. основава Choudhury Йога колеж на Индия в Бевърли Хилс, Калифорния, за да научи неговия метод. Тя скоро се превръща в един от най-популярните стилове на йога асани се практикуват на Запад.

Като йога упражнения Бикрам започнали да изготвят членове на Холивуд елит, той се впусна в един все по-демонстративно начин на живот. Той става известен със своята флота на спортни автомобили и за носенето на скъпи бижута. успешен йога гуру би, обаче, е въвлечен в съдебни дела и сексуално насилие твърдения.

Бикрам и авторските права

През 2002 г. Choudhury авторски права си серия от 26 пози извършват в гореща стая. Той оттогава е участвал в редица правни спорове, както върху неправомерното използване на името му и използването на метода му под различно име.

Choudhury успешно съди по йога студио в Лос Анджелис през 2003 г. за авторското право и нарушаване на търговските марки. Той стана на ответника през 2004 г., когато е бил предявен иск от страна на базираната в Сан Франциско колектив от преподаватели гореща йога. Тази група е получила прекратяване и-въздържат букви върху тяхното нелицензирана употреба на метода на Бикрам. Ищците твърдят, че йога не могат да бъдат защитени с авторско право. Страните постигнаха споразумение през 2005 г., в която Choudhury не се съгласи да ги съдят и те се съгласиха да не се използва името на Бикрам.

Choudhury подава друга голяма популярност костюм през 2011 г. Този път беше срещу базираната в Ню Йорк студио Йога за народна, която предлага курсове по йога с дарение в няколко града в САЩ. Този случай бе разрешен през 2012 г., когато йога до Хората собственик Грег Gumucio договорената да спре да използва името и серия Бикрам му. Въпреки, че по делото не отиде в съда, че е от значение, защото Службата за авторско право на САЩ обяви, че предишната издадена авторските права серия Бикрам беше грешка и че йога пози не могат да бъдат защитени с авторско право.

Бикрам и сексуално нападение

През 2015 г. фокусът на проблеми със закона Бикрам се измести далеч от защитата на неговия метод йога. Той стана обект на най-малко шест граждански дела, изведени от сексуално насилие и изнасилване, от връщане назад на няколко години.

Въпреки че подробностите са различни, те показват един модел на Choudhury лов за млади студенти и преподаватели от женски пол по йога, често тези, записани в интензивното си програма за обучение на учители. В началото на 2016 г., а Лос Ъглите съд отсъди в полза на бивш юридически съветник Choudhury, който каза, че е била сексуално тормозени и уволнен от поста си за разследване на тормоз претенции други жени.

Приблизително по същото време, Rajashree Choudhury подава молба за развод. Бикрам също избягал в Съединените щати. През май 2017 г., заповед за арест е издадена за него в Калифорния и до ноември той и компанията му са обявили фалит.

Последствията

Падението на Choudhury може да действа като един поучителен разказ в рамките на йога общността. Естеството на практика често се формира близки отношения и някои хора могат да изберат да се възползват от това.

Бикрам студия остават отворени и много от тях са управлявани от независими инструктори. Поради тази причина е важно да се помни, че само основател е бил замесен в неправомерни действия в тези случаи.

Окончателно мисъл

Гореща йога е приемлива опция за много студенти по йога, макар че той е значително по-силен от класове, предлагани в по-хладни помещения. Преди да вземе клас, помислете за всички заболявания, които може да имате и говорете с Вашия лекар за това дали това е точно за вас.