Какво е точното време да практикува йога?

Home » Review » Health » Какво е точното време да практикува йога?

Какво е точното време да практикува йога?

Ние говорим толкова много за йога, но често не се обсъждат най-доброто време, за да го практикуват. Аз не съм сигурен, ако знаете, но има цяла наука, която говори за това кога и къде да практикуват йога.

Интригуващо е, нали? И всичко това, докато ние сме практикуващи йога без да знаят за това.

Също така, имате ли някога защо йога програми обикновено са включени в сутрешните слотовете по телевизията? сигурен, трябва да има причина за това, а има. Нека да го намерите по-долу.

Кога да практикуват йога?

Денят е разделен на четири части в йогийска науката. Те са Брахма Muhurta, Sunrise, пладне и залез.

Ако искате да практикувате йога като средство за издигане на духовно същество, Брахма Muhurta е идеалното време да практикува. Но, ако търсите само физическото благосъстояние, часа на изгрева или залеза ще направя.

Noon не се препоръчва, тъй като е храна време и тялото ви се нуждае от интервал от поне 4 до 6 часа след хранене, за да практикуват йога, така че храната получава усвоява от тогава и изразходват енергия. Също така, се потите много по обед заради жегата, а това дехидратира тялото ви.

Така че, в идеалния случай, Брахма Muhurta би било най-доброто време да практикува йога, но това е по-добре да изберете време, което е удобно за вас, а не да бъде твърда. Какво е по-важно е да се снабдяват с най-доброто от всеки йога сесия и да изпробват различни техники за подобряване на вашия опит.

Асаните могат да се практикуват или сутрин, или вечер на гладно, но се уверете, че не практикуват предизвикателни асани, които ще ви окабеляване точно преди лягане. Въпреки това, на сутринта, можете да практикувате всички тях да unstiffen и енергизира тялото си.

Пранаяма също, като асани, може да се практикува сутрин или вечер, но се уверете, че не е в рамките на два до четири часа след хранене. Той е идеален начин да се запази напрежението и умората в залива.

Като има предвид, можете да практикувате медитация, по всяко време на деня, стига да не са сънливи, опиянена, или хипер. Един буден и отпуснато състояние на ума е една отлична възможност да медитирате. Също така, изчакайте два часа след като храна, за да медитира, за да се избегне чувството, скучна и сънливи.

Йога нидра може да се практикува по всяко време на деня, дори и веднага след хранене, стига да не заспива, докато сте в него.

Сега, когато знаем кога да и кога не да практикуват йога, нека да разберете най-доброто време, за да го практикуват.

Какво е най-доброто време да практикуват йога?

Dawn е най-доброто време да практикува йога. Брахма Muhurta, който е 03:40 часа, не е практичен вариант за много от нас. Ето защо, според експерти, часа на изгрева е идеален и практични.

Подобно на начина да започнете деня си с кафе или чай, да го направя с йога. Свежият въздух сутрин е идеален и ви помага да се подготвят за предизвикателствата на предстоящия ден. И това, което е още по-добре е тласък на енергия, която получавате от сесията на йога, които не кафе или чай може да победи.

Докато позите, които се избират и да ви накара да гъвкава за деня, йогийско дишане стимулира, изчиства и тонизира ума си. Той също така ви държи свежи и подмладени. Йога практика на сутринта ще ви държи балансирано и не оставят нещата като задръствания, зает график на работа, или домакинската работа ви притеснява.

След като се събуди, изпразни червата, почистване, и да се упражнявате веднага. По този начин, вие сте по-малко вероятно да пропуснете тази практика или да стане твърде уморен, за да го направя.

Вечер тези симптоми са по-склонни, защото, след дълъг ден на работа, вие по-скоро ще се отпуснете и да гледате телевизия, вместо да практикуват йога. Така че, да се свърши и поръсена с нея сутрин.

Сутрините са, когато мускулите и ставите ви са най-твърдата. Йога участъци и добавя гъвкавост към тях, като по този начин ви помага да бъде на пръстите на краката си през целия ден, без никакво затруднение.

Практикуването на йога рано сутринта е отличен начин да освежите вашия ум и дух и се пригответе да приемем предизвикателствата на деня. Това в крайна сметка ще се събудите и да ви накара да прегърне жизнеността на деня.

Също така, потоотделянето е ниско сутрин, запазвайки дехидратация на организма много по-ниски. Дрехите също няма да се мазни и лигави.

С толкова много предимства, свързани с него, не е чудно, много традиции помисли време сутрин като свещен.

Сега, нека да научат аспектите, които работят най-добре за здравословни и цялостен йога опит.

Начин на йога практика за най-високи резултати

1. Времето

Както казахме, сутрини са най-добрите. Sunrise време е специално препоръчва. В противен случай, по всяко време между 5 сутринта до 7 часа през нощта ще направи. Това е, когато се чувствате активни и въздухът е чист. Тренировъчната ще се окаже приятно.

2. Място на практика

Изберете място, което е чист и спокоен. Тя може да бъде в дома си или на открито, както и в парка или дори йога място. Уверете се, че сте готови в пространството и може напълно да се съсредоточи върху вашата практика.

Избягвайте да практикува йога, на пряка слънчева светлина, студен вятър, или на място с много насекоми.

3. Йога аксесоари

Аксесоари ще направят вашата практика гладка и по-удобно. Вземи си хубава йога мат. Подложка, която ви позволява да практикуват пози, както и медитира удобно.

Няколко други съоръжения като блокчета, колани, възглавници, одеяла и да ви помогне да се облекчи в позите по-добре. Те идват по-удобен за начинаещи, възрастни хора и хора с физически проблеми.

4. облекло

Уверете се, че нося среда за добре и удобно облекло, което не пречи и да ви помогне да се обърне и да се превърне лесно.

Премахнете всички аксесоари от тялото си като очила, часовници, бижута и тежък и ги държи настрана.

5. Последователност Поръчка

Започнете с асани. Следвайте го с пранаяма и след това да медитира. Заповедта е да подготви тялото си научно да медитират добре. Асаните ви накарат да се физически годен и Пранаяма подготвя ума си за медитация. Информираността на всяка крачка се увеличава, като ви помага да медитира по-добре.

Предупреждения

В зависимост от възрастта и способността на практикуващия, индивидуален йога практика трябва да бъдат проектирани. След стандартен формат йога не се препоръчва без консултация.

Не практикувам йога под въздействието на алкохол, наркотици, или който и да е друго упойващо вещество.

Тези, които имат физически или психически проблеми или заболявания, трябва първо да се консултират със своя лекар и да работите с инструктор по йога, за да се избегнат всякакви усложнения.

Нека сега да отговорите на някои общи въпроси относно йога.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Колко дълго мога да практикувам йога?

В идеалния случай, един час или час и половина са добри. В противен случай, прекарват най-малко 20 минути на практика.

Колко често мога да практикувам йога?

Практиката йога всеки ден, ако е възможно, или най-малко три пъти седмично.

Да бъдеш в състояние да практикуват йога всеки ден без усилие е най-доброто нещо, което можете да направите за себе си. Но как? Няколко прости съвети и техники ще ви помогнат, а тези, споменати по-горе, ще дойде по-удобно. Направете промени в практиката и съответно получите най-доброто от него. Направи го!