Какво е Anusara йога и какви са ползите от нея?

Home » Review » Yoga Basic » Какво е Anusara йога и какви са ползите от нея?

Какво е Anusara йога и какви са ползите от нея?

Йога се практикува в нашата страна, тъй като възрасти. С произход от Индия, йога същество означава “духовна дисциплина”. Всяка форма на йога има свой собствен набор от предимства и има различни начини за тяхното практикуване. Хората практикуват различни видове йога в зависимост от техните нужди и изисквания. Практикуването на йога редовно, ви държи във форма и глоба през целия си живот. Това ще ви помогне в постигането на психическо стабилност и физическа сила.

Искате ли да научите йога и опит вечен мир? Ето как можете да го направите с Anusara йога.

Anusara стил йога е създадена от един учител с американски произход, йога, Джон приятел през 1997 г. Сред другите форми на йога, Anusara йога е перфектно съчетание на йога асани , дихателни упражнения и философия. Тази форма на йога е най-добре се описва като съвременна форма на йога. Има около 260 асани, които са част от Anusara йога. Това не винаги е възможно за нас да се практикуват всички тези асани. Поради това тези асани е разделена на основни топли прозорци, backbends, стоящи пози, инверсии, форуърдни завои и т.н.

Ако искате да научите Anusara йога, следвайте посочените по-долу прости и лесни асани и да започнете:

1. Ardha Chandrasana:

Застанете в права позиция. Разтвори краката си широко встрани. Сега обърнете десния си крак навън в позиция 90 градуса. Опитайте се да те хванат за ръцете (палми) на земята в права линия с краката си. Сега, вдигнете левия си крак и се опитват да го разтегнете нагоре във въздуха, колкото можете. Не се простират отвъд капацитета си. Сега вдигнете дясната си ръка и я разтегнете нагоре във въздуха. Остава в стабилно в продължение на 30 секунди и освобождаване.

2. Bhujangasana:

Как да направя Bhujangasana и какви са ползите от нея

В това, което трябва да се позиционира в извита поза, която прилича на змия. Легнете на земята по такъв начин, че челото ти докосне земята. Сега поставете дланите си под раменете си по начин, който те се пъхна в близост до тялото си. Опънете краката си по такъв начин, че горната част на краката си притиска надолу към тепиха. Сега вдишайте и бавно натиснете ръцете ви да се простират ръцете си, движейки гърдите нагоре. Тази поза прилича на змия и по този начин, той се нарича кобра поза или змията поза.

3. Ardha мукха Shvanasana:

Как да направя Adho мукха Svanasana и какви са ползите от нея

Това е 8 -ия  етап на Suryanamaskara. Тук трябва да разпери ръце и крака си малко раздалечени. Сега, не огъвайте и поставете ръцете си на земята по такъв начин, че дланите и ходилата докосват пода. Опитайте се да разтегнете тялото си толкова, колкото можете. Позицията тук е като на куче. Повдигнете долната част на гърба и я разтегнете в позиция “V”.

4. Vakrasana:

Седнете на пода с краката си прави. Сгънете десния крак и поставете десния си крак в дясната част на лявото коляно. Ръцете ви трябва да са от двете страни с дланите обърнати към земята. Сега завъртете горната част на тялото назад, гледайки над дясното рамо, а лявата си ръка остава поставя върху дясната страна на десния си крак. Останете в продължение на 15 секунди и се върнете в изходно положение.

Опитай и в другата посока също.

5. Virabhadrasana:

Как да направя Virabhadrasana 1 и какви са ползите от нея

Тази поза е известен също като воин поза. Застанете прави и след това ще раздвижи краката ви от друг, на около четири инча един от друг. Вдигнете ръцете си нагоре във въздуха и ги разтегнете. Сега обърнете десния крак до 90 градуса от дясната страна и съответно завийте наляво си крак в една и съща посока и да го разтегнете. Дръжте гърба си изправен. Погледни нагоре към ръцете си, изправени пред небето.

6. Uttitha Hasta Padangustana:

Стоят изправени в позиция Tadasana. Сега се опитайте да повдигнете левия си крак в посока нагоре. Опитайте се да се докосне до глезена на левия си крак с лявата си ръка. Опитайте се да го по друг начин също. Не се простират отвъд капацитета си. Тази асана дава добра масаж на гръбначния стълб, долната част на гърба, бедрата, краката и ръцете.

7. Garudasana:

Как да направя Garudasana и какви са ползите от нея

Стоят изправени в позиция Tadasana. Свийте колене малко. Сега се опитайте да повдигнете левия си крак и го увийте около десния крак. Направете същото с ръцете си. Сега, опитайте се балансира в това положение. Остава в стабилно в продължение на 10-15 секунди и освобождаване.

8. Vasisthasana:

Застанете в поза Ardha мукха Shvanasana. Сега се опитайте да повдигнете десния крак във въздуха. Опитайте се да се докосне десния крак с дясната си ръка. Лявата ръка и левия крак трябва да остане неподвижен. Наведете главата си в посока нагоре, с лице към небето.

Това са няколко прости Anusara пози от йога, можете да опитате практикуване у дома. Йога със сигурност ви помага в живее без напрежение, спокоен и здравословен начин на живот!