Какво трябва да знаете, преди да купите един за йога – Всички Матс Не са създадени равни

Home » Review » Yoga Basic » Какво трябва да знаете, преди да купите един за йога – Всички Матс Не са създадени равни

Какво трябва да знаете, преди да купите един за йога - Всички Матс Не са създадени равни

Защо да купя един Мат

Йога постелки (наричани още лепкави постелки) се използват в повечето занимания по йога, за да се осигури омекотяване и сцепление. Докато обикновено можете да наемете мат в йога студио, това е добра идея да си купи свой собствен. Той ще плати за себе си доста бързо, така че не трябва да изчакаме и да видим дали това йога нещо стърчи преди да приемете предизвикателството в мат собственост. Докато си ангажимент за йога не е необходимо да повлияе на решението ви, вашите чувства за пот на други хора и телесни течности трябва. Общите рогозки да приютяват бактерии, включително стафилокок и гъбички. Вие също ще трябва постелка, ако имате намерение да направя някоя йога у дома.

Постелка за йога Основи

Стандартният размер йога мат е 24 “х 68”, въпреки че по-дълги изтривалки са на разположение за високи хора. На долния край на спектъра на цена, която можете да получите основната подложка за около $ 25. От там, цените варират до около $ 140 за луксозна мат. Тези по-скъпи изтривалки обикновено идват от техните етикети цена честно, като предлага по-екологично отговорни производствени методи и материали. Те също така ще обикновено трае много по-дълго, отколкото с бюджет мат.

Въпреки че изглежда, че има много различни видове йога постелки достъпно, по-отблизо разкрива, че повечето от техните различия са доста повърхностно. А мат може да предложи доста дизайн или идват с сладък пазарска чанта, но истинският проблем е това, което се прави на тепиха от. Има три материали, които доминират пазара на йога мат: PVC, гума, и TPE.

  • PVC (поливинилхлорид) е изкуствен материал, който не е биоразградим. Това е най-предпочитан материал за най-ниския клас рогозки като общите тези на в местния студио. Въпреки това, PVC не винаги означава по-евтин мат. Използва се и за много популярен най-висок клас Manduka PRO серия, които са много по-дебел от средната си мат и са практически неразрушима. PVC постелки може да отнеме известно време да се носят. След това е така, те осигуряват добро сцепление.
  • Гумени е доста ясен материал. Това е естествено, възобновяема и биоразградими. Гумени осигурява много grippy ако някак трудно матова повърхност. Jade Йога е направила най-популярните гумени постелки продължение на много години. Естествен каучук прави за по-тежки мат и може да има забележим миризма на първо време. И двете тези проблеми са намалени в нови каучук / полиуретанови хибридни рогозки направени от Liforme и Lululemon, които също са много абсорбиращи и предлагат повърхност високо практика. Корк и юта изтривалки са и възможности за хората, които искат естествен мат, но те са много по-малко широко използван.
  • Когато ТПЕ (термопластичен еластомер) постелки дойдоха на пазара, те като че ли да се реши много от проблемите, свързани с други материали. Въпреки, че прави човека, TPE се разградят. Това е без мирис, невероятно лек и много мека да практикуват по същото време да предотвратява подхлъзване. Всички тези неща правят за силен плюс колона. От страната на минус, това не е много издръжлив.

Фиш Плъзгащи Away

В зависимост от материала (PVC е най-големият виновник) нови постелки може да е малко хлъзгава. След няколко класове, проблемът обикновено отшумява, докато се носят в масата. Ако това не стане, опитайте да го мие внимателно, тъй като това може да ускори процеса. Прескачане на сапун и да го окачите да изсъхне. Ако дланите си са склонни да се потен, продукт като кърпа на Yogitoes Skidless, който абсорбира влагата, може да помогне. Тези мат кърпи са станали повсеместни в горещи занимания по йога, където в изобилие пот може да предизвика рогозки, за да получите много хлъзгави.

Къде да Магазин

Повечето йога студия носят постелки за закупуване. Освен подкрепа на локалния ви студио, тази настройка също така ви предлага възможност да се чувстват различни видове постелки и чуете много мнения по какъв тип е най-добре. Като йога става все по-популярна, продукти за йога също са станали нещо обичайно при спортни магазини стоки и универсални магазини като Target. Ако сте постелка избрах вече, може да откриете най-добрите цени на онлайн пазаруването.

При пазаруване за йога мат, помислете за материал, тя е направена от дебелината, и дълготрайност. Всичко ще се отрази на цената.

Носене на Мат

Някои йога студия ще се съхранява вашата подложка за вас. Ако твоя не го направи, това е удобно да има йога мат чанта, или най-малко една каишка, така че можете да го хвърли през рамо. Каква чанта е най-добре зависи от това как да стигнете до клас и колко неща, които трябва да носят. А просто каишка може да е достатъчно за хората, които карат в клас, а за обществен транспорт пътуващите и хора, които заминават да работят, ще искат нещо ampler.