Как да започнете йога, когато сте Bigger Bodied

Home » Review » Yoga Basic » Как да започнете йога, когато сте Bigger Bodied

 Как да започнете йога, когато сте Bigger Bodied
Започването на практикуването на йога може да бъде смущаваща за всеки: сте готови да се възползват от предимствата на йога, но как да направи скок към действително да го правиш? Йога студия могат да изглеждат като частни клубове, където ще трябва да се знае тайната ръкостискане и парола, преди да ще бъде позволено да се присъединят. Добави в този сценарий на популярния образ на йогите: млад, жилав, и се изви нагоре като геврек в прилепнал ликра. Какво става, ако този образ няма нищо общо за себе си? Ако са по-големи плътен, преодоляване на психически и физически препятствия пред опитва йога за първи път може да бъде още по-голямо предизвикателство.

Защо йога?

Всяка физическа активност ще подобри мобилността си и общото здравословно състояние. Правейки йога намалява стреса, подобрява гъвкавостта и увеличава мускулния тонус и сила. Хората с по-големи институции, често имат проблеми с болки в ставите; йога може да помогне чрез подобряване на привеждането на организма да се намали напрежението върху ставите, като позволява на рамката, за да поеме повече от теглото на тялото. Йога също се развива баланса си, който ви помага да се чувстват заземен и увеличава продължителността на живота. Йога помага да донесе връзката дух-тяло на преден план, което може да подобри представа за себе си и приемане на тялото си. Най-важното е, че йога може да ви помогне да се чувствате добре и от двете подобряване на вашата физическа подготовка и повишаване на настроението ви.

Как да започнете

Най-добрият начин да научите йога е от квалифициран учител по йога клас. Специализирани класове за по-големи плътен студенти стават все по-популярни, но не могат да бъдат намерени навсякъде. Както създаването на йога признава необходимостта, повече учители се обучават в адаптации за по-големи ученици. Ако тези опции не са достъпни за вас, най-вероятно ще има най-положителния опит от първите си занимания по йога в нивото на практика нежна Хатха за начинаещи. Kripalu, Viniyoga и Интеграл също са добър избор, ако има такива, защото учителите са обучени да работят с различни способности и тялото видове. Стол йога и възможност за хората с ограничена подвижност.

Аби Ленц, основателят на тежка Йога в Остин, Тексас, предлага да говори с учителя преди първия ви клас по йога, за да се гарантира, че са удобни и учителят ще бъде готов да предложи изменения и подпори, колкото е необходимо. Ако не се чувствате готови за група клас на частните сесии по йога може да бъде начин да отида. Това може да бъде един чудесен начин да научите основни пози и да получат увереност да използвате подпори по ефективен начин, преди да се присъедини към група практика. Ставайки познания за йога е най-добрият начин да се гарантира, че ще се чувстват спокойни.

Тези, които не разполагат с достъп до курсове по йога все още може да започнете, като използвате DVD-та у дома. Ленц е тежка категория Йога DVD (виж по-долу) е чудесен избор, тъй като тя ви води през основните упражнения и предлага изменения за хора от различни размери и мобилности.

Онлайн общности

В коалиция йога и Тялото  е в челните редици на насърчаване на включеност и разнообразие в начина, по йога е изобразен в медиите и се практикува в реалния свят. Едно ново поколение млади йогини, включително Jessamyn Stanley и Дана Falsetti използва Instagram за насърчаване на тялото позитивност и покажат своите последователи, което изглежда модерна практика с по-голяма тялото като. Ако са само началото, не забравяйте, че колкото по-акробатични представлява не са в норма за йоги от всякакъв размер, те демонстрират.

Йога и Отслабване

За да отслабнете, трябва да ограничите приема на калории, като същевременно участие в редовната физическа активност, която повишава сърдечния си ритъм. Ако загуба на тегло е основната Ви цел, там са по-ефективни методи, различни от йога. Това се каза, йога е чудесен начин за увеличаване на вътрешен мир и самочувствие, колкото се впуснат в пътешествие към най-добрия си самостоятелно (в каквото и размер се чувствате здравословните).

Няколко думи за подпори

Реквизит ще бъдат най-добрия си приятел йога. Използването подпори не значи, че сме по-ниско: това означава, че са умни. Ако се опитате вид йога, който не е проп-приятелски, намери друг клас. Същото важи и за всеки учител, който обезкуражава, че използването на подпори.