Как да направя Adho мукха Svanasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Adho мукха Svanasana и какви са ползите от нея

Как да направя Adho мукха Svanasana и какви са ползите от нея

Надолу обърната куче представляват или Adho мукха Shvanasana е асана който се произнася като А-DOH MOO-Kah shvah-NAS-Ана. Санскрит:  अधोमुखश्वानासन; Adho – Forward; Мукха – Face; Svana – Dog; Асана – Pose;

Името идва от санскритски думи  adhas  (अधस्) означава “надолу”,  мукха  (मुख) означава “лице”,  śvāna  (श्वान) означава “куче” и  асана  (आसन) означава “поза”. В Adho мукха Svanasana изглежда подобно на това как едно куче изглежда, когато тя се навежда напред. Тази асана има множество невероятни предимства, които го правят изключително важно, за да го практикува всеки ден. Най-хубавото е, дори и начинаещ може да се закача за тази асана с голяма лекота.

Какво трябва да знаете преди да започнете тази асана

Това е изключително важно да се уверите, че червата и стомаха са празни, преди да изпълните тази асана. Това може би е добра идея да се даде преднина от няколко часа между последното хранене и упражняване. Това ще позволи достатъчно време за храната си за храносмилане добре. Тази асана работи най-добре, когато се практикува сутрин.

Ниво: Начинаещи
Стил: Ащанга Йога
Продължителност: 1 до 3 минути
Повторения: Няма
Укрепва: краката, ръцете, гърба
Простира: Рамене, Телета, прасците, ръцете, гърба и Arches на ходилото

Как да правим за надолу куче Pose (Adho мукха Svanasana)

 1. Застанете на четири крайника, така че тялото ви образува маса структура.
 2. Издишайте и леко повдигнете таза и се оправям лактите и коленете. Трябва да се гарантира, тялото ви форми на обърнато “V”.
 3. Ръцете ви трябва да са в съответствие с раменете и краката си в съответствие с бедрата си. Уверете се, че пръстите на краката сочат навън.
 4. Сега, натиснете ръцете си в земята и да удължат врата си. Ушите ви трябва да докосват вътрешните си ръце, а вие трябва да се обърне погледа си към пъпа си.
 5. Задръжте за няколко секунди, а след това се огъват коленете си и да се върне в положение на маса.

Предпазни мерки и противопоказания

Най-добре е да се консултирате с професионален инструктор или лекар, преди да направите това асана. Избягвайте практикуват тази асана, ако страдате от

 • синдром на карпалния тунел
 • Високо кръвно налягане
 • Самостоятелна ретината
 • Извадено рамо
 • Слабите очните капиляри
 • Диария.

Бременните жени трябва да практикуват тази асана с повишено внимание. Най-добре е да се консултирате с Вашия лекар, преди да се отдадете на практиката.

Adho мукха Svanasana начинаещи Съвети

Ако сте в ранните си дни от практикуването на йога, ето някои съвети, за да се има предвид.

 1. Лесно е да се знае дали или не правите тази асана прав. Ако смятате, че вашите стави са подчерта, или са нестабилни, което трябва да се провери подравняване ви. Започнете отново и се уверете, коленете са точно под бедрата и ръцете ви са под раменете. Също така, уверете се, че гънките на китките и лактите са изравнени с постелката си.
 2. Първоначално може да е трудно да се получи право за освобождаване на рамото. Може да се практикува в стената, за да получите това право. Застанете на около три крачки от стената с краката си един от друг (хип разстояние). Уверете се, че сте с лице към стената. След това, поставете ръце на стената, и да ги върви надолу, докато не достигнат нивото на торса си. Ръцете ти трябва да са успоредни на пода.

Разширено Pose Промени

Ето как можете да усили вашата практика и да я направи по-ефективен, след като сте готови с основите.

1. Увеличаване на отсечката, като повдигнете тялото си от топките на краката си и дърпа бедрата си така, че те са по-високи. Не забравяйте да дръпнете таза вътре. Капка петите обратно на пода и поддържа интензивността.

2. Ако искате да се съсредоточи върху ръцете си, контур колан около тях, а след това натиснете срещу лентата на колана да се увеличи интензивността. За да се съсредоточи върху краката, поставете колана над коленете си в горната част на краката си, а след това работи върху активната отсечка чрез теглене на бедрата навън.

Предимства на насочени надолу куче Поза (Adho мукха Svanasana)

В Adho мукха Svanasana, тъй като ние вече са установени, е един от най-добрите пози от йога, и има множество предимства. Обърнете внимание на някои от ползите от включването на тази асана във вашата практика.

1. укрепва коремните мускули

Инверсията на низходящото облицовки кучето поза е лодката поза. Ние всички знаем, че Navasana полза на коремните мускули, които също подпомагат поддържането на гръбначния стълб. Това упражнение има подобни ефекти върху коремните мускули. Той помага да се протегне и да засили тези мускули.

2. подобрява циркулацията

Може и да не са забелязани от вашата, но за надолу кучето всъщност е инверсия. Тазът се вдигат, а главата е паднало под сърцето. Налице е промяна в посоката на силата на гравитацията, така свежи кръвни потоци, което ще се стимулира кръвообращението.

3. подобрява храносмилането

Тази асана не е пълен пъти, но тя все още позволява на коремните мускули, за да компресират органите на храносмилателната система, включително и на черния дроб, бъбреците и далака.

4. Тонове на ръцете и краката

Телесното тегло е на ръцете и краката, когато извършите Adho мукха Svanasana. Поради това тонизира крайниците и ги подготвя за по-добър баланс.

5. Намалява Безпокойство

Тази поза също ви помага да се отпуснете и да се успокои ума си, като по този начин намаляване на тревожност. Като врата и шийните прешлени се разтягат, стрес е освободена.

Науката зад Adho мукха Svanasana

В Adho мукха Svanasana е известно за отпускане на мускулите. Опитът да се дръпне ръцете си, докато ви отведе на тази поза ескалира напрежението в мускулните сухожилия, и в отговор на напрежението, на гръбначния мозък дава сигнал към мускулите да се отпуснат. Разтягането чрез ендорфини поза пресата, които помагат да се отпуснете тялото и ума ( 1 ).

Подготвителни пози

 • Phalakasana
 • Uttanasana

Последващи действия пози

 • Sirsasana
 • Uttanasana

Това е още една важна асана. Той е част от поздрава на слънце или Сурия Намаскар. Тя се простира на тези части на тялото, които не може да се удължи по друг начин, затова ви дава редица ползи за здравето.