Как да направя Bhujangasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Bhujangasana и какви са ползите от нея

Как да направя Bhujangasana и какви са ползите от нея

Санскрит: भुजङ्गासन; Bhujanga – Cobra, Асана – поза; Произнесени Както – Бу-Jang-GAHS-анна

Осмото поза от 12-те пози на Сурия Намаскар, Bhujangasana се нарича още Кобрата Pose. Това енергизиращ Мостът прилича на повдигнат капака на кобра.

Какво трябва да знаете преди да направите тази асана

Трябва да се уверете, че да се запази стомаха и червата празна преди да практикуват тази асана. Имат ли вашите ястия най-малко четири до шест часа преди да го направите асаните, така че храната ви стане усвоява и има достатъчно енергия, за да се разшири по време на практиката.

Най-добре е да практикувате йога, първото нещо, на сутринта. Но в случай, че не могат да работят през нощта, то е добре да го практикуват през нощта.

 

Ниво: Basic
Стил: Ащанга Йога
Продължителност: 15 до 30 секунди
Повторение: None
участъци: корема, раменете, гръдния кош, белите дробове
Укрепва: гръбнаци

Как да стане Bhujangasana

 1. Лежи неподвижно по корем. Поставете ръцете си отстрани и да се гарантира, че пръстите на краката се допират.
 2. След това преместете ръцете си на фронта, като се уверите, че са на нивото на раменете и поставете дланите си на пода.
 3. Сега, поставяне на теглото на тялото си върху дланите си, вдишвайте и повдигане на главата и тялото. Имайте предвид, че ръцете трябва да се наведе в лактите на този етап.
 4. Трябва да се извива врата си назад в опит да се възпроизведе кобрата с повдигнат капака. Но се уверете, плешките са здрави, и раменете ви са далеч от ушите си.
 5. Натиснете бедрата, бедрата, и краката на пода.
 6. Задръжте асаните за около 15 до 30 секунди, докато диша нормално. Чувствайте стомаха си притиска към пода. С практиката, трябва да сте в състояние да държи асаните до две минути.
 7. За да освободите позата, довежда бавно ръцете си назад, за да отстрани. Отпусни глава на земята, като приведе челото си в контакт с пода. Поставете ръцете си под главата си. След това бавно почивка главата си на една страна и да диша.

Предпазни мерки и противопоказания

Това упражнение трябва да се избягва, ако страдате от следните проблеми:

 • херния
 • травми на гърба
 • синдром на карпалния тунел
 • Главоболие
 • бременност
 • Последните коремни операции

Съвет за начинаещи

Като начинаещ, вие не трябва да мине всичко в асаните. Ако го направите, ще се окажете натоварва гърба и врата си. Трябва да се намери на височина, който ви подхожда, и да се гарантира, че не се напряга гърба и врата си. След като го направите, вдигате ръцете си на пода за момент, така че да имат задълбочени разширение.

Разширено Pose вариация

Тази асана има вариант наречен Bheka Bhujangasana, където краката са сгънати в коленете и краката са кръстосани под бедрата. Това действие засилва Мостът.

Ползите от Кобрата Поза

Това са някои невероятни ползи от Bhujangasana.

 • Това е дълбоко Мостът, който прави на гръбнака по-силна и по-гъвкав.
 • Той също така тонизира органите, които се намират в долната част на корема.
 • Той стимулира храносмилателната, репродуктивната и отделителната системи.
 • Той помага за регулиране на обмяната на веществата, като по този начин за балансиране на теглото.
 • Това прави фирмата задните части.
 • Тя дава на белите дробове, раменете, гърдите, корема и добър участък.
 • Тя работи като голям освобождаване на стреса.
 • Тази асана е известно да се отворят на белите дробове и сърцето.
 • Облекчава ишиас и астма.

Науката зад Bhujangasana

Кобрата Pose е един от тези разнообразни пози от йога, че е наложително във вашата йога практика, защото има някои забележителни ползи за здравето. Както бе споменато по-рано, това е голяма Мостът, който също укрепва, тонизира и се огъва на гръбначния стълб. Това прави храносмилателната и половата система по-ефективна.

Нещо повече, тя работи върху отварянето на чакрите, както добре. Между другото, Bhujangasana работи по четири от седемте чакри – The Visuddhi чакра, на Анахата чакра, на Манипура чакра и Свадхистхана чакра. Когато тази асана се практикува с отворени очи, като ви гледам, си оптични нерви и визия да се възползват от него.

Подготвителни пози

Urdhva мукха Svanasana
Setu Bandhasana
Sarvangasana

Следвайте-Up пози

Backbends

Благодарение на нашите заседнал начин на живот, гърба ни не получават упражнения, поради което те са отслабени. Тази асана е лесен и ефективен начин за укрепване на гърба и решаване на множество други проблеми.