Как да направя Chaturanga Dandasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Chaturanga Dandasana и какви са ползите от нея

Как да направя Chaturanga Dandasana и какви са ползите от нея

Chaturanga Dandasana или четири крайници щаб Pose, известен също като Low Планк, е Йога асани, в които направо тялото успоредно на земята се поддържа от пръстите и дланите, лактите с под прав ъгъл. Санскрит: चतुरङ्ग दण्डासन; Chatur – четири, Анга – Крайници, Danda – Персонал, Асана – Pose; Произнесени Както – chaht-тур-АНГ-ах-дон ДАА-анна

Персоналът Pose или Dandasana е поза, посветена на системата основната подкрепа на нашето тяло – гръбначния стълб. Ако се извършва по правилния начин, това асана има за цел да прилича на персонал, с гръбначния стълб са в една права линия. В Chaturanga Dandasana се основава на подобни линии, но той включва крайниците също.

В Chaturanga Dandasana прилича на лицеви опори, но има някои съществени разлики между двете. Трябва да се уверете, че вашето тяло е подравнен правилно, или бихте могли да се нараните.

Какво трябва да знаете преди да направите асаните

Тази асана трябва да се извършва на гладно. Трябва да се храните най-малко четири до шест часа, преди да практикувате йога. Също така трябва да се уверите, че червата са празни.

Най-добре е да се практикува йога рано сутринта. Но в случай, че има и други задачи да се изпълняват, можете да го направите през нощта, както добре. Само не забравяйте да оставите добро разминаване между храненията си и вашата практика.

Ниво: Basic
Стил: Виняса / Ащанга
Продължителност: 30 до 60 секунди
Повторение: None
участъци: Пъпа
Укрепва: ръцете, китките

Как да направя Chaturanga Dandasana

 1. За да започнете тази асана, лекота в Планк Pose, осигуряване на външния край на раменете си, е в същия ред като средните си пръсти на пода.
 2. Разстелете пръстите си така, че те са широки и леко огъната. Grip пода с ъглите на ръцете си, така че да е в капан малък въздушен джоб между дланите и мат.
 3. Вдишайте и се простират от петите до темето на главата ти.
 4. Издишайте и по-ниски тялото си бавно в половин лицеви опори, така че горната част на ръцете са успоредни на пода.
 5. Върховете на лактите трябва леко докосват до страните на ребрата, колкото по-ниски себе да се поддържа под ъгъл от 90 градуса в свивката на лактите.
 6. Задръжте асаните, но продължи да се простират от петата към короната. Раменете трябва да бъдат изготвени в и изпадна в гърба.
 7. Издишайте и освобождаване. Или могат да влязат в Планк Pose или Adho мукха Svanasana.

Предпазни мерки и противопоказания

Това са няколко точки на повишено внимание трябва да имате предвид, преди да направите това асана.

 1. Избягвайте практикуват тази асана, ако имате следните условия.

а. Карпалния тунел синдром
б. Бременност
в. Долната част на гърба Наранявания
г. Китката контузия
д. рамо Наранявания

 1. Също така избягвайте да правите това асани, ако установите, че е невъзможно да се направи и да се интегрират плешките в гърба.

Съвети за начинаещи

Като начинаещ, може да е трудно да се направи Chaturanga Dandasana защото трябва първо да направите краката, ръцете и гърба достатъчно силен, за да ви подкрепят. Така че, докато не се получи, че силата да практикуват тази асана, направи това. След като приемем Планк Pose, понижаване на колене на пода. След това издишайте и да намали гръдната кост, така че това е един инч или два над земята.

Разширено Pose Промяна

За да се засили позата, се търкаля от топките на краката си до петите и да се премести на торса напред. Когато направите това, вие ще донесе ръцете си до кръста, а това ще направи позата по-голямо предизвикателство.

Ползите от четирите крайници щаб Поза

Това са някои невероятни ползи от Chaturanga Dandasana.

 • Това прави китките си силна и по-гъвкав.
 • Мускулите са изградени в гърба, раменете и ръцете.
 • основния си мускули се разтягат и тонизирана.
 • Той е страхотен загрявка позират за салда по ръцете и инверсии.

Науката зад Chaturanga Dandasana

Тази асана тонове и укрепва ръцете, китките, долната част на гърба и коремните мускули. По този начин, тя помага на тялото Ви по-предизвикателни пози. Точно като традиционна лицеви опори, той укрепва мускулите около гръбначния стълб и подобрява стойката. Това отнема както търпение и дисциплина, за да се коригира в тази поза, така че можете да избегнете травми. След като може да се постигне това, ще видите тази поза като мощен тялото тонер.

Подготвителни пози

Планк Pose
Bhujangasana
Urdhva мукха Svanasana

Следвайте-Up пози

Adho мукха Svanasana
Urdhva мукха Svanasana

Сега, че знаете как да се направи Chaturanga Dandasana, какво чакате? Привеждането в съответствие всичко – научете го, или страдат. Това е, което тази асана ви учи.