Как да направя Parsvottanasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Parsvottanasana и какви са ползите от нея

Как да направя Parsvottanasana и какви са ползите от нея

Parsva – Сиде, Uttana – Интензивен участък, Асана – Pose; Произнесени Както – parsh-Вох-Таанския-AHS-анна

Като частично напред завой и отчасти балансираща поза, тази асана е по средата между поза Parivrtta Trikonasana и Utthita Trikonasana. Тази асана се нарича Интензивен Side Stretch на английски език. Необходимо е също така популярно нарича пирамидата Pose, защото тя прилича на пирамида.

Какво трябва да знаете преди да направите асаните

Подобно на другите йога асани, от съществено значение е, че стомаха и червата са празни, когато практикувате асаните. Уверете се, че има разлика от най-малко четири до шест часа между хранене и практика. Това ще ви даде достатъчно време, за да смилат храната си и да генерират енергия за вашата практика.

Също така, сутрин са идеални за практикуване на йога. Но в случай, че не може да практикува йога на сутринта, вечери са добър момент също.

Ниво: Basic
Стил: Виняса Флоу
Продължителност: 30 секунди
Повторение: След като от всяка страна
Простира: гръбначен стълб, бедрата, прасците, раменете, китките
Укрепва: Крака

Как да направя Parsvottanasana (Pyramid Pose)

 1. За да започнете тази асана, трябва да поеме Virabhadrasana I. За това, не забравяйте да поставите единия си крак напред, а другият зад вас. Сложете ръце на бедрата си, и изправете крака, който е пред вас. Square бедрата си, така че бедрените кости са успоредни на предната част на постелката си.
 2. Вдишайте и удължи торса. След това издишайте и сгънете торса си пред вас, като се започне от бедрата. Не забравяйте, че бедрата ви трябва все още да са квадратни. Когато торса си е успоредна на пода, спрете огъване. При това положение, прав си хип ще са склонни да дръпне напред. Уверете се, че той е съставен назад и винаги е в съответствие с левия лакът.
 3. Продължи да се удължи по гръбначния стълб. След това задръжте позата за няколко секунди. Ако сте били прави това представлява редовно и да намерят себе си достатъчно гъвкава, можете да сгънете дълбоко към крака поставени напред и докоснете пръстите си на пода.
 4. Освобождаване чрез леко повдигане и поставяне на ръцете си върху бедрата си отново, докато вдишвате. Повторете позата с другия крак отпред.

Предпазни мерки и противопоказания

Това са няколко точки на повишено внимание трябва да имате предвид, преди да направите това асана.

 • Ако имате високо кръвно налягане или травма на гърба, трябва да направите Ardha Parsvottanasana.
 • Избягвайте да правите тази асана, ако сте бременна, или ако имате травма в ахилеса.

Съвети за начинаещи

Като начинаещи, може да не бъде достатъчно гъвкава, за да ръцете си на земята; може да не бъде в състояние да ги натиснете зад гърба си, както добре. За да реши този проблем, можете да пресече ръцете си зад гърба си, като се гарантира, че са поставени успоредно на кръста. След това можете да задържите всеки лакът с другата ръка. Само не забравяйте, че когато на десния крак е отпред, дясната ръка се поставя около гърба, а когато левият крак е отпред, лявата ръка се поставя около гърба на първо място.

Разширено Pose Промени

За да се засили позата, трябва да се обърне на торса, и донесе средната линия на торса над средната линия на предната част на бедрото.

Ползите на пирамидата Поза (Parsvottanasana)

Това са някои невероятни ползи от Parsvottanasana.

 • Той отпуска и успокоява мозъка.
 • Тя дава раменете, гърба, китките, прасците, бедрата и добра участък.
 • Краката да станат силни.
 • Той масажи на коремните органи.
 • Той помага за подобряване на стойката на тялото, а също така поддържат чувство за баланс в тялото си.
 • Тя подобрява храносмилането.
 • Той също така стимулира репродуктивните органи и намалява менструални и симптомите на менопаузата.

Науката зад Parsvottanasana

При създаването на добра основа, докато приведе в Parsvottanasana, ще се научите да развият чувство за свобода. Когато практикувате тази асана и сгънете напред към ниско изходно, познатото чувство е страхът от падане. Но това е този страх, че ще ви накара да загубите привеждането в съответствие на външното тяло и да изгради напрежение в своя вътрешен орган. Границите и структурата на това привеждане в съответствие и мускулната действието, което предполага, чрез тази асана ще ви позволи да падне в позата дълбоко и спокойно, което ви дава по-голяма свобода на движение. Иронията е в това, че докато създавате определени граници в тази поза, ще бъде свободен.

Подготвителни пози

Adho мукха Svanasana
Анджали мудра
баддха Konasana
Gomukhasana
Prasarita Padottanasana
Супта баддха Konasana
Uttanasana
Utthita Parsvakonasana
Utthita Trikonasana
Vrikshasana

Следвайте-Up пози

Dandasana
Pincha Mayurasana
Prasarita Padottanasana
Salabhasana
Salamba Sarvangasana
Salamba Sirsasana
Utkatasana
Virabhadrasana I

Сега, че знаете как се прави пирамида представлява, какво чакате? Гмурнете се в добротата на тази асана, и се чувстват възражда и подмладена. Всичко това отнема е скок на вярата!