Как да направя Pawanmuktasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Pawanmuktasana и какви са ползите от нея

Как да направя Pawanmuktasana и какви са ползите от нея

Pavanamuktasana, вятърни облекчаване поза, Вятър Премахване поза или Вятър Освободителната поза е асана. Санскрит: पवनमुक्तसन; Pawan – вятър, Mukta – облекчаване или освобождаване, Асана поза; Произнесени Както – PUH-vuhn-mukt-AAHS-ъ-ъ-Нух.

Вятър-облекчаване поставим е наклонена поза, която е подходяща за всички, независимо дали са начинаещи или напреднали практикуващи. Тази поза помага да се освободи храносмилателни газове от червата и стомаха с голяма лекота. Тя се нарича още на еднокрак коляното до ракла поза.

Какво трябва да знаете преди да направите асаните

Най-добре е да практикуват тази асана първото нещо, което всяка сутрин, така че всички уловените газове в храносмилателния тракт се освобождават. Това също трябва да бъде една от първите асани можете да упражняват професията, след като се отделят газове, той ще направи практикуват други асани по-лесно. Йога трябва да се практикува най-малко четири до шест часа след хранене, когато вашият стомах и черва са двете празни.

 • Ниво: Basic
 • Стил: Виняса
 • Продължителност: 10 до 60 секунди
 • Повторение: None
 • Простира: корема, долната част на гърба, ръцете
 • Укрепва: Обратно, храносмилателната система, полова система

Как да стане Pawanmuktasana

 1. Легнете по гръб си върху гладка повърхност, като се гарантира, че краката ви са заедно, а ръцете се поставят до тялото си.
 2. Поеми си дълбоко въздух. Като издишвате, донесе колене към гърдите си и натиснете бедрата върху корема. Стиснете си ръцете около краката си, като че ли се прегръща коленете си.
 3. Задръжте асаните, докато диша нормално. Всеки път, когато се издишва, не забравяйте да затегне хватката на ръцете на коляното, и ще увеличи натиска върху гърдите си. Всеки път, когато се вдишват, уверете се, че се разхлабят хватката.
 4. Издишайте и отпуснете поза, след като рок енд рол от страна на страна за три до пет пъти. Отпуснете се.

Предпазни мерки и противопоказания

Това са няколко точки на повишено внимание трябва да имате предвид, преди да направи Pawanmuktasana.

 • Тази асана трябва да се избягва, ако сте имали коремна операция наскоро. Също така, хората, страдащи от херния или пилоти трябва да се избягват тази асана.
 • Тази асана не трябва да се практикува от бременни жени. Менструация жените могат да избегнат тази асана, ако те не са удобни.
 • Ако страдате от сърдечни проблеми, хиперацидитет, високо кръвно налягане, приплъзване диск, херния, гърба и напрежението във врата, или разстройство на тестис, трябва да се избегне тази асана.
 • Ако сте имали травма на врата, но да има одобрение на лекаря да практикува тази асана, главата ви трябва да остане на пода, както го практикуват.

Съвети за начинаещи

Въпреки че трябва да се запази седалището вдигнати от пода, опитайте се да запазите вашата долната част на гърба заземен на пода, докато се упражнявате тази асана.

Разширено Pose Промени

За да се задълбочи позата, повдигнете главата и гърдите от пода. Докоснете брадичката си, и в крайна сметка, носа си, за да си коляно.

Ползите от вятърната облекчаване Поза

Това са някои невероятни ползи от Pawanmuktasana.

 • Той укрепва коремните мускули и масажи червата и вътрешните органи на храносмилателната система, поради това освобождаване от капаните на газове и подобряване на храносмилането.
 • Той укрепва мускулите на гърба и тонизира мускулите на ръцете и краката.
 • Тя подобрява циркулацията на кръв в областта на бедрото.
 • Той облекчава напрежението в долната част на гърба.
 • Той стимулира репродуктивните органи и масажи на тазовите мускули. Той също така помага за лечение на менструални нарушения.
 • Тя помага на изгаряне на мазнините в бедрата, седалището и корема област.
 • Той помага да се простират на гърба и шията.

Науката зад Pawanmuktasana

Облекчаване на вашата система на налягането, че се изгражда всеки ден е изключително релаксиращо на тялото, ума и духа. Тази асана е леко напомняне на способността на организма Ви да се излекува. Това може би е добра идея да се направи тази асана първото нещо, което всяка сутрин, точно преди да стане от леглото. Когато нежно събуди тялото си с тази асана, вие ще забележите, че тялото функции с по-голяма лекота през целия ден.

облекчаване на йога асани е не само лесно, но също така облекчава тялото си по начини, които никога не са си представяли. С редовна практика, вие ще забележите, че не можеш да направиш, без да го вече!