Как да направя Salamba Sarvangasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Salamba Sarvangasana и какви са ползите от нея

Как да направя Salamba Sarvangasana и какви са ползите от нея

Санскрит: सर्वाङ्गासन; Salamba – Поддържани, Sarva – Всичко, Анга – Крайници, Асана – Pose; Произнесени Както – SAHR-vahn-GAH-сах-нах

Тази асана се нарича “майката” или “Кралицата” на всички асани. Тя буквално се превежда във всички крайници представляват. Но това се нарича рамо стойка, само защото теглото на тялото си почива на костната част на раменете си. Тази асана е мощен един, и то е инверсия, която ви помага да се улесни в по-сложните инверсии. Този важен йога асани е един от първите, които ще тренират и ще продължат да практикуват, дори и след като сте го усвоили.

Какво трябва да знаете преди да направите тази асана

Тази асана трябва да се практикува или първото нещо, на сутринта или най-малко четири до шест часа след хранене. Стомахът и червата трябва да бъдат празни, когато практикувате тази асана. Храната трябва да бъде погълнат усвоява така че да има достатъчно енергия, за да се изразходва по време на практиката.

Ниво: Междинно / Advanced
Style: Хатха Йога
Продължителност: 30 до 60 секунди
Повторение: None
Разпъва: Рамене, Neck
Укрепва: гръбначния стълб, гърба, раменете

Как да направя Salamba Sarvangasana

 1. Започнете, като легнала по гръб, запазвайки краката си заедно и ръцете си от ваша страна.
 2. С едно бързо движение, повдигнете краката, бедрата и гърба, така че лактите поддържат долната част на тялото, а вие стоите високо на раменете си. Използвайте ръцете си за подкрепа на гърба си.
 3. Както се установяват в позата, не забравяйте да се движат лактите близо един до друг. Изправете гръбнака и краката. Вашето телесно тегло трябва да лежи на раменете си и горната част на ръцете. Не подкрепяме тялото си на вашия врат или главата.
 4. Втвърдят краката си и насочете пръстите навън. Задръжте позата за около 30 до 60 секунди. Дишайте дълбоко, докато го правят. Ако усетите напрежение на врата си, освободете веднага.
 5. За да освободите, по-ниски коленете си и доведете ръцете си на пода. След това, да лежи неподвижно и да се отпуснете.

Предпазни мерки и противопоказания

 1. Това са някои моменти на повишено внимание, че трябва да имате предвид, преди да направите това асана.

1. Избягвайте да практикуват тази асана, ако имате следните условия.
а. Диария
б. Главоболие
в. Високо кръвно налягане
г. Менструацията
е. нараняване на врата

 1. Ако сте усвоили тази поза, можете да продължите да го практикуват до късно през бременността. Въпреки това, не трябва да започне практикуването на Sarvangasana след като сте забременеете.
 1. Тъй като това е една сложна асана, най-добре е, ако се практикува под наблюдението на специалист.

Съвети за начинаещи

Като начинаещ, лактите може да се плъзгат един от друг, което води до горната част на ръцете, за да се търкалят навътре. Това може на свой ред да доведе до торса да потънат върху горната част на гърба, следователно, руши позата, а също и причиняване на врата, за да се прецежда. Използвайте одеяло в подкрепа раменете. Свиване лепкава подложка и я сложи на това одеяло, така че дългата й ос е успоредна на ръба противоположния край на рамото му. Сега, както можете да получите в позата, позволи лактите трябва да се вдигат и обезопасени на лепкава подложка.

Разширено Pose Вариации

За да се засили участък в плешките, това е, което трябва да направите. На първо място, не забравяйте да се разпространи и двете си длани широко и ги поставете върху гърба торса. После плъзнете в и срещу ребрата на гърба с малките и безимен пръст. Всеки от време на време, извадете си ръцете от гърба, натиснете плешките в и поставете ръцете си назад, като всеки път по-близо до главата, отколкото са били преди.

Ползи от поддържаните Рамо Stand

Това са някои невероятни ползи от рамото щанд йога поза.

 • Той помага успокои мозъка, лекува лека депресия и облекчава стреса.
 • Той помага да стимулира жлезите простатата, щитовидната жлеза, както и коремните органи.
 • На врата и раменете се получи добър участък.
 • Задните части и краката се тонизирана.
 • Разлагане се подобрява и метаболизъм се регулира.
 • Тази асана облекчава симптомите на менопаузата.
 • Умората и безсъние са намалени.
 • Тази асана помага лек синузит, астма и безплодие.

Науката зад Salamba Sarvangasana

Тази асана е един от най-старите и терапевтика асани. Според текста на древната йога, тя не засяга всеки орган и чакра в тялото. Той помага да излекува болестите и подобряване на работата на жлеза, орган или система. Тази асана не само изисква се съсредоточи, но това предизвиква също. Не го е чудно, се нарича майката на всички асани.

Сега, че знаете как да се направи рамо щанд, какво знаят чакате? Понякога човек трябва да се изправи на раменете си вместо на краката си, за да получите по-добра перспектива за живота. Ще се видим в розово на здравето, ако практикувате рамото стои редовно.