Как да направя Sukhasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Sukhasana и какви са ползите от нея

Как да направя Sukhasana и какви са ползите от нея

Sukhasana, Лесно Pose Достоен Pose, или Pleasant Pose е асана се практикува в йога. Санскрит: सुखासन; Sukh – удоволствие, Асана – поза; Произнесени Както – Су-Ка-сах-нах.

Тази поза е най-подходящ за медитация за начинаещи и напреднали практикуващи. Sukhasana идва от санскритската дума сукхам това означава, че е лесно, удоволствие, комфорт и удоволствие. Хора от всички възрасти могат да направят това на асаните.

Какво трябва да знаете преди да направите асаните

Тази асана е медитативна поза, така че най-добре е, ако практикуват тази поза на сутринта.

Това не е задължително, че тази асана трябва да се прави на празен стомах. Но ако вие сте предходната или следващата с йога асани, най-добре е вие ​​се храните най-малко четири до шест часа, преди да направите това асана. Също така, уверете се, че червата са чисти.

Ниво: Basic
Стил: Виняса
Продължителност: Стига да са удобни
Повторение: None
Разпъва: колене, глезени
Укрепва: Назад

Как да стане Sukhasana

 1. Седнете изправени, с краката си изпънати пред вас.
 1. Сега пресече краката си, така че коленете са широки, пищялите се пресичат, и всяко стъпало е поставено под коляното. колене трябва да бъдат сгънати и краката трябва да бъдат пъхнати в торса си.
 1. Краката ви трябва да бъдат намалени, както и външните краища трябва да се опират на пода, докато вътрешната ръбове задължително арката по пищялите. Когато погледнете надолу по краката си, трябва да видите триъгълник, образуван от пищялите, които се пресичат и двете си бедра.
 1. Уверете се, удобно място между таза и краката. Таза трябва да са в неутрално положение.
 1. обратно ви трябва да бъдат балансирани по такъв начин, че опашната кост и срамната кост са на еднакво разстояние от пода.
 1. Сега, когато краката ви са на тяхно място, можете да поставите дланите си, подредени в скута си. Или можете да ги сложи на колене с дланите нагоре или надолу длани.
 1. Надлъжни си опашната кост и се втвърдят раменете. Но се уверете, че долната част на гърба, не се изви така, че да го сръчква долните ребра напред.
 1. В йога, те казват, че ако можете да седнете в поза в продължение на два часа и тридесет и две минути, можете да го усвоили. Можете да седнете в тази поза, стига да са удобни.
 1. Просто се уверете, че сте се редуват при преминаването на краката. Можете да запазите десния крак над вашите оставени дори дни, а отляво над правото на нечетни дни.

Предпазни мерки и противопоказания

Това са някои моменти на повишено внимание трябва да имате предвид, преди да практикуват тази асана.

 1. Избягвайте тази асана, ако имате бедрото и коляното наранявания, или ако те са и двете възпалена.
 1. Практика повишено внимание, ако имате проблем подхлъзнах диск. Можете да използвате омекотяване да направят поза удобно.

Pose начинаещи

Като начинаещ, може да е трудно да седят изправени на пода за дълго време. Можете да използвате блокове и омекотяване, за да получите право на поза. Можете също така да се облегне на стената, за да поддържате гърба изправен.

Разширено Pose Промени

Тази асана може да изглежда изключително лесно, но това не е толкова лесно, колкото изглежда. След като получите комфортно в позата, трябва да настроите твърдо намерение и постно в медитативно състояние. С практика, вие ще изпитате голяма радост и щастие попълване сърцето си.

Ползите от Sukhasana

Това са някои невероятни ползи от Sukhasana.

 1. Той се разпространява чувство на спокойствие и мир чрез ума и тялото.
 1. Той отпуска мозъка ви.
 1. Ще се почувствате всички изтощение, стрес, тревожност и оставете същество.
 1. Костите на гръдния кош и яки са разширени.
 1. подравняване на тялото ви е подобрило.
 1. Практикуването на тази асана помага удължавам гръбнака.
 1. Гърба си става по-силно и по-устойчив.
 1. Тази асана дава коленете и глезените добър участък.

Науката зад лесната Pose

Ако държите на правото поза, като практикувате Sukhasana, вие създавате една спокойна атмосфера за ума и тялото. Трябва да се уверете, че теглото на тялото ви се разпределя равномерно върху вашите седнали кости, когато заеме поста. Това ще гарантира, че раменете ви са в същия ред като бедрата и че главата ви е поставена в центъра на гръбнака. Тя може да бъде голямо предизвикателство да се отпуснете краката си, докато седи в тази поза. Но след като овладеете това ще стане професионалист в тази асана. За всичко това, имате нужда от основния си да бъдат силни. Когато направите това асана редовно, целия си торс получава тонизирана. Когато всичко това се простира на гръбначния стълб, ще се премести вниманието ви към сърцето си. Когато това се случи, вие ще получите комфортно в позата, и да получат физическо и психическо равновесие.

Когато тялото ви е стабилен, и дишането ви е синхронизиран и разширява, ще намерите изключителна радост. След това, ти осъзнаваш, че си ум, дъх, и тялото са обединени, и сърцето ти се освободи от всички тежести.

Подготвителни пози

Dandasana

Следвайте-Up пози

Anulom-Vilom
Kapalbhati
Ваджрасана
Uttanasana
Balasana
Dhanurasana

Йога е всичко за да бъде свързан към себе си, докато за пускането в усилията за коригиране на асаните. Това носи мир, радост и лекота. Ако успеете да тъкат тази асана в живота ви, ще се движи през него без никакъв страх или паника.