Как да направя Tittibhasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Tittibhasana и какви са ползите от нея

Как да направя Tittibhasana и какви са ползите от нея

Tittibha – светулка, Асана – поза; Произнесени като – цица-THI-ВНА-ах-Sana

Позата Firefly е тази, която се изисква изключителна здравина в горната част на тялото и гъвкавост в прасците. Но тези две качества, може да се получи само с практика. Следователно, трябва да овладеят поза бавно. Този труден баланс ръка имитира светулка в полет.

Какво трябва да знаете преди да направите тази асана

Подобно на другите йога асани, от съществено значение е, че стомаха и червата са празни, когато практикувате асаните. Уверете се, че има разлика от най-малко четири до шест часа между хранене и практика. Това ще ви даде достатъчно време, за да смилат храната си и да генерират енергия за вашата практика.

Също така, сутрин са идеални за практикуване на йога. Но в случай, че не може да практикува йога на сутринта, вечери са добър момент също.

Ниво: Междинно / Advanced
Style: Ащанга Йога
Продължителност: 30 до 60 секунди,
Повторение: None
Разпъва: ръцете, китките
Укрепва: Вътрешни буни, Back торса

Как да направя Tittibhasana

 1. За да започнете тази асана, започнете с Adho мукха Svanasana.
 2. Приближи се към ръцете си така, че краката ви са в предната част на ръцете си. След това, нека ръцете си през краката си и ги натиснете зад прасците, така че пълзи по-дълбоко през краката си.
 3. Доведете вашите ръце и рамене, доколкото зад бедрата, както можете да ги поставите. Здраво поставете дланите си зад краката си така, че петите са държани с палец и показалец.
 4. Внимателно се огъват коленете и клек, както ви успокоя задната част на краката си най-близо до раменете, колкото можете.
 5. След като се разпространява пръстите на ръцете и дланите, не забравяйте да се измести телесното си тегло върху тях. Повдигнете краката си от пода. Изправете краката си на първо място. След това, когато се стабилизира, изправете ръцете си. Стиснете бедрата срещу горната част на ръцете, за да получат по-голяма височина.
 6. Задръжте за няколко секунди и освобождаване.

Предпазни мерки и противопоказания

Избягвайте тази асана, ако имате следните условия.

 • Контузия на рамото
 • Нараняване лакът
 • нараняване А китка
 • Долната част на гърба наранявания

Съвет за начинаещи

Като начинаещ, може да е трудно да се получи тази поза прав. Седнете на пода и разтвори краката си, за да се образува ъгъл от 90 градуса. След това, издигнат петите на блок и натиснете дланите си между краката си на пода.

Разширено Pose Промени

Това е разширена поза по себе си. Когато го овладеят и са в състояние да го направи с лекота, вече ще се озовете в напреднал позиция.

Ползите от Светулката Поза

Това са някои невероятни ползи от Titthibhasana.

 • Тя дава на задната част на торса и вътрешни слабините добър участък.
 • Ръцете и китките да станат силни.
 • Той успокоява ума си и подобрява чувството си за равновесие.
 • Коремът е смекчен, и следователно се подобрява храносмилането.

Науката зад Tittibhasana

Доверие, решителност, както и способността да се пусне ще ви помогне да се издигнете в Tittibhasana, което е много предизвикателна поза.

Tittibha означава светулка. Той е страхотен метафора за пътя на йога-пробуждане.

А поза като това е в състояние да хвърлят най-сериозен практикуващ неподготвен, ако се приемат прекалено на сериозно. Тази ръка баланс е предизвикателство и изисква и внушава едновременно Vriya и Shraddha. Бъдете уверени, докато се промъкне в тази светулка йога поза. Това ще ви помогне да получите упоритостта ви трябва в дълбоката напред завоя на бедрата. Можете също така трябва да изградят огромни сили ръка да се подкрепят и да активирате краката, за да се даде възможност на лифта.

Сега, че знаете как да се светулка поза, какво чакате? Има много малко хора, които могат да се повдигат и правят това асана първи път те се опитват. Не се обезкуражавайте. Просто да се забавляват с позата.