Как да направя Viparita карани и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Viparita карани и какви са ползите от нея

Как да направя Viparita карани и какви са ползите от нея

Санскрит: विपरीतकरणी; Viparita – Обърнат, карани – Doing; Произнесени Както – VIP-ал-ее-Tah кола-Ан-ее.

В Viparita карани е лека инверсия и се нарича още Обърнат езеро Поза или краката нагоре по стената поза. Тя е анти-стареене ефект върху тялото си, с изключение на множество други ползи за здравето. Някои индуски писания твърдят, че Viparita карани не само намалява бръчките, но също така поддържа и двете старост и за смърт в залива. Тази асана, че е възстановителна поза, позволява на кръвта да циркулира до всяка част на тялото. Ето защо, тя помага за облекчаване на почти всяко заболяване.

Какво трябва да знаете преди да направите на Viparita карани

Трябва да се уверете, че да се запази стомаха и червата празна преди да практикуват тази асана. Имат ли вашите ястия най-малко четири до шест часа преди да го направите асаните, така че храната ви стане усвоява и има достатъчно енергия, за да се изразходва по време на практиката.
Най-добре е да практикувате йога, първото нещо, на сутринта. Но в случай, че не могат да работят през нощта, то е добре да го практикуват през нощта.

Ниво: Basic
Стил: Хатха Йога
Продължителност: 5 до 15 минути
Повторение: None
участъци: Front торса, задната част на врата, гърба краката

Как да направя Viparita карани

В качеството си на възстановителна поза, много хора се радват, използвайки подпори като възглавници, възглавници и сгънати одеяла, докато правите това асана. Дръжте реквизит по ваш избор до теб, докато правите това асана. След това, следвайте тези стъпки.

 1. Намери отворено пространство в близост до стената и да седне до него, така че краката ви са на пода, се разпространява пред вас, а от лявата страна на тялото ви докосва стената.
 2. Издишайте. Легнете по гръб, като се уверите, че на гърба на краката преса срещу стената, и че стъпалата на краката ви са изправени нагоре. Тя ще ви отнеме малко движение да се удобно в тази позиция.
 3. Поставете задните си части малко разстояние от стената или да ги притиска до стената.
 4. Уверете се, че гърба си и главата си почиват на пода. Ще откриете, че тялото ви се образува ъгъл от 90 градуса.
 5. Повдигнете таза нагоре и плъзнете реквизит под тях. Вие също може да използвате ръцете си, за да подкрепи бедрата си и образуват тази крива в долната част на тялото.
 6. Дръжте главата и врата си в неутрална позиция и омекотяват гърлото и лицето ви.
 7. Затворете очи и дишам. Задръжте позицията за най-малко пет минути. Освобождаване и руло и да е страна. Дишайте, преди да седне.

Предпазни мерки и противопоказания

Това са някои моменти на повишено внимание трябва да имате предвид, преди да направите това асана.

 • Тази асана е лека инверсия, и поради тази причина трябва да се избягва по време на менструация.
 • Избягвайте тази асана ако имате тежки проблеми с очите като глаукома.
 • Ако имате сериозни проблеми във врата и гърба, не забравяйте да направите това асани под ръководството на сертифициран инструктор по йога.
 • Ако забележите изтръпване в краката си, когато се практикува тази асана, прегъвайте колене и докоснете стъпалата, с което петите близо до таза.

Съвет за начинаещи

Като начинаещ, може да Ви е трудно да се получи право за подравняване в тази поза. За това, трябва да диша, така че главите на вашите кости на бедрото са здраво притиснати до стената. Това ще помогне да се освободи гръбнака, корема и слабините. Трябва да си представим, вдишването се спускат през торса, и бутане главите на бедрените кости в близост до стената. Като издишвате всеки път, нека бедрото кости-силно натискане върху стената и торса си откъсне от стената.

Поза вариация

Ако имате достатъчно място, можете да се разпространява краката си в широка “V”, когато те са в стената. Това ще увеличи участък в слабините и бедрата. Като алтернатива, за да се увеличи участък, се огъват коленете и докоснете стъпалата заедно. След това плъзнете външните краища на краката надолу и да доведе петите по-близо до таза. Натиснете ръцете си срещу горната част на вътрешната част на бедрата, за да се увеличи участък в слабините.

Ползите от Обърнат езеро Поза

Това са някои невероятни ползи от Viparita карани.

 1. Той помага да се отпуснете уморените, тесни стъпалата и краката.
 2. Тя дава на предната част на торса, задната част на краката, а задната част на врата добър участък.
 3. Облекчава лека болка в гърба.
 4. Това е асана, която помага да се успокои ума.
 5. Тази асана има терапевтичен ефект върху следното:
  а. Безпокойство
  б. Артрит
  в. Храносмилателните проблеми
  г. Главоболие
  д. Високо и ниско кръвно налягане
  е. Безсънието
  грама. Мигрени
  ч. Лека депресия
  аз. Дихателна заболявания
  й. Пикочните пътища
  к. Разширените вени
  л. Менструални спазми
  m. Предменструален синдром
  п. менопауза

Науката зад Viparita карани

Тази асана е тонизираща инверсия, която облекчава на гръбначния стълб, стъпалата, краката и нервната система. Тя нежно носи на тялото в състояние на пълна релаксация. Без значение на нивото на опит, всеки йога студент може да направи това асана. Тя се казва, че когато си вземе отпуск в деня си, за да обърнете напред движението на действие, прави и изпълнение, тялото и мозъка се в състояние на чисто съществуване. Това позволява на ума да отиде в състояние на дълбока медитация. Той също така успокоява мозъка и го прави по-съзнателни.

Това е така, защото от тези успокояващи ползи, които тази асана обикновено се прави в края на режима на йога, точно преди тялото ви отива в Shavasana. Но това асани също може да се практикува самостоятелно, а не като част от ежедневието си.

Ако добавите тази асана на редовно рутинно упражнение, вашият ум, тяло и дух, за да сме сигурни, да се отпусна и реставрирана. Тази асана веднага повдига настроението ви след дълъг, изморителен ден, особено ако сте били на краката си през целия ден. Всичко, от което се нуждаете, е на пет минути – ще се изненадате колко тази проста асани ще ви мотивира!