Как да направя Vrikshasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Vrikshasana и какви са ползите от нея

Как да направя Vrikshasana и какви са ползите от нея

Vriksasana или Tree Pose е асана. Санскрит: वृक्षासन; Врикша – дърво, Асана – Pose; Произнесени като – vrik-SHAHS-анна

Тази поза е близък реплика на стабилно, но доброто позиция на име на tree.The идва от санскритски думи  vriksa  или  врикша  (वृक्ष, vṛkṣa) означава “дърво”, и  асана  (आसन), което означава “поза”. За тази поза, за разлика от повечето други пози от йога, от вас се изисква да държите очите си отворени, така че тялото ви може да се балансира. Тази асана има множество ползи.

Какво трябва да знаете преди да направите на Vrikshasana

Най-добре е да се практикува йога поза дърво на празен стомах. Трябва да има най-малко четири до шест часа между хранене и практиката. Това ще даде на тялото си достатъчно време за смилане на храната и енергизира тялото си, което го прави готов за действие.

Въпреки това, той може да бъде идеален за извършване на Vrikshasana сутринта. Тази асана включва фокус и концентрация, и това е най-добре да канализиране тази сутрин, когато умът ви е ясно от притеснения и стрес от случилото се през деня.

Ниво: Начинаещи
Стил: Хата йога
Повторения: 1 минута На всеки крак – Повторете 5 пъти На всеки крак
Укрепва: глезените, бедрата, прасци, гръбначният стълб
се простира: слабините, бедрата, раменете, гръдния кош

Как да стане Tree Pose (Vrikshasana)

 1. Стойка абсолютно изправен и пуснете ръцете си отстрани на тялото си.
 2. Леко огънете дясното коляно, а след това, поставете десния крак високо на лявото бедро. Уверете се, че стъпалото се поставя твърда и равна на корена на бедрото.
 3. левия си крак трябва да е абсолютно изправен. След като сте се приема тази позиция, дишай, и да намерят баланс.
 4. Сега, вдишвам, и леко повишаване на ръцете си над главата си и да ги обедини в една мудра “Намасте”.
 5. Погледни право на по-далечен обект и задръжте погледа си. Това ще ви помогне да се поддържа баланс.
 6. Дръжте гръбнака изправен. Имайте предвид, че тялото ви се нуждае, за да бъде опъната, но еластична. Вземи в дълбоки вдишвания, а всеки път, когато издишате, отпуснете тялото си повече.
 7. Внимателно да си ръцете от двете страни, и да освободи десния крак.
 8. Върнете се в изходно положение на постоянна височина и права, както направихте в началото на практиката. Повторете тази поза с левия крак.

Противопоказания и предпазни мерки Of Vrikshasana

При практическото прилагане на тази йога поза дърво, трябва да се гарантира, че стъпалото на вдигна крак се поставя за предпочитане по-горе, или, в някои случаи по-долу стоящи коляното, но никога до нея. Поставянето на полите до коляното оказва натиск върху коляното, тъй като не шнур успоредно на предната равнина.

Тези, които страдат от високо кръвно налягане не трябва да вдигнете ръцете си над главата за дълъг период от време. Те могат да се проведат в гърдите в “Анджали” мудра.

Най-добре е да избягвате практикуват тази поза, ако страдате от безсъние или мигрена.

Начинаещи Съвети за Vrikshasana (Tree Pose)

В началото, може да се окаже трудно да донесе на левия крак над дясното коляно. В такива случаи, можете да поставите вашия крак под коляното. Но, както споменах по-рано, никога не поставяйте крака си върху коленете. Също така, в началото, може да е трудно да остане стабилен и да запазите равновесие. Може да се практикува тази асана чрез провеждане на стената за баланс.

За да се засили и концентрация помощ, да отнеме няколко дълбоки вдишвания, преди практиката, а също така фиксира погледа си върху обект точно пред вас.

Разширено Pose Промени

За да се засили си стабилност, може да се протегне ръцете си върху двете ви страни и ги поставете на стената до себе си за максимална подкрепа.

Предимства на Vrikshasana (Tree Pose)

Vrikshasana има множество предимства. Обърнете внимание на доброто той може да направи, за да тялото си, ако се практикува редовно.

 • Той укрепва гръбначния стълб, докато подобряване на баланса, така и уравновесеност.
 • Тя подобрява и СПИН нервно-мускулната координация.
 • Тя тонизира мускулите на краката, като същевременно на ставните връзки и сухожилия на краката по-силен.
 • Коленете станат по-силни, и тазобедрените стави се разхлабват.
 • Очите, вътрешни ушите и раменете също са подсилени в тази поза.
 • Тя облекчава страдащите от ишиас и намалява плоски стъпала.
 • Тя те кара да стабилна, гъвкава и пациент. Той подобрява концентрацията и активира всички умствените способности на.
 • Тази поза помага за задълбочаване на гръдния кош.

Наука Зад Vrikshasana

Тази асана е предимно балансирана позиция, а основните му предимства са в подобряване на баланса и повишаване на нервната система. Когато се балансират, вие сте принудени да се съсредоточи ума си, и като се фокусирате, вие ще разберете, че се балансират. Когато умът се скита, така че няма от тялото. Стресът и напрежението ви забранявам от балансиране.

Въпреки стабилизирането на ума и тялото чрез разтягане, тази асана също укрепва ставите и костите и се разширява на бедрата и гърдите. Изкарва раменете и тонизира ръцете, както добре.

Подготвителни пози

 1. Trikonasana
 2. Virabhadrasana II
 3. баддха Koṇāsana

Следвайте-Up пози

Стоейки пози

Здравото тяло трябва да бъде придружена от здрав разум. Vrikshasana не само активира обмяната на веществата, но също така помага да се стабилизира ума си. И в днешния свят, намирането на този баланс е изключително важно.