Как да направя Vrschikasana и какви са ползите от нея

Home » Review » Yoga Basic » Как да направя Vrschikasana и какви са ползите от нея

Как да направя Vrschikasana и какви са ползите от нея

Vrschik – Scorpion, Асана – поза; Санскрит: वृश्चिकासन; Произнесени като vrush-мацка-ах-SA-нах

Тази асана е известен също като Скорпиона Pose. Това изисква както ядро ​​и рамото сила. Това е изключително предизвикателство йога асани.

Какво трябва да знаете преди да направите асаните

Тази асана се реализира най-добре на сутринта, когато умът ви е свеж и свободен от стреса и напрежението.

Не забравяйте, че трябва да има интервал от най-малко 10 до 12 часа между хранене и практика. Червата и стомахът трябва да бъдат чисти и празни преди да се опитате тази асана.

Това може би е добра идея да се направи няколко подгряващи пози преди да се опитате Скорпиона поза. Това ще ви подготвят за предстоящите предизвикателства, а също така ще предотврати мускулни травми.

Как да направим Vrschikasana

Ниво: Advanced
Style: Ащанга Йога
Продължителност: Докато Не са удобни
Повторение: None
Укрепва: Рамене, Rectus коремната мускулатура, като оръжие, Back
Простира: Хип, Neck, гръбначен стълб

Как да направя Vrschikasana (Scorpion Pose)

 1. Започнете позата на ръцете и коленете си в колене.
 2. Капка лактите си на земята и се държат за противоположните лактите, така че ръцете ви са на разстояние раменете “един от друг.
 3. Уверете се, че лактите да са успоредни един на друг, и след като сте в позиция и удобен, вдигат бедрата си и да поемат позицията на делфините.
 4. Отидете към лактите, толкова близо, колкото можете да получите.
 5. След това леко повдигнете десния крак към тавана.
 6. Стани върху топката на левия си крак и да започне рока напред, преди да вдигне двете краката от земята.
 7. Донесете краката си заедно, като се уверите, пръстите на краката са посочени отвън.
 8. Свийте колене, и започнат да се движат пръстите на краката към главата си, докато се простират гърдите си напред през ръцете си.
 9. Задръжте тази поза в продължение на най-малко три вдишвания. Това е абсолютно наред да се подкрепата на стената, докато не са удобни без него.

Предпазни мерки и противопоказания

Това са няколко неща, които трябва да имате предвид, когато се опитвате тази поза.

1. начинаещите не трябва да се опитат тази поза. Дори и след като са достигнали нивото на напредналите, когато за първи път се опита тази поза, тя трябва да бъде под ръководството на инструктор по йога. Инструкторът трябва да ви кажа, че сте готови за тази асана, преди да го опитате.

2. Избягвайте практикуват тази асана, ако имате проблеми с гърба, хип наранявания, световъртеж, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, или ако сте бременна или менструация.

Съвети за начинаещи

Начинаещите не трябва да се опитат тази авангардна поза. Трябва да направите това асани, само след като са удобни с поставката на предмишницата. Първоначално с помощта на стена за подкрепа е абсолютно наред. Това са някои съвети начинаещи до тази поза може да използва.

1. Преди да повдигнете краката си от пода, може да е добра идея да се движи ръцете си два крака от стената.

2. Когато се предположи, поставката на предмишницата, поставете краката си на стената. Тъй като ръцете ви са далеч от стената, заключване на краката си на стената ще се създаде, че Мостът в гръбнака.

3. За да се засили гръбначния разширение, разходка краката си надолу, за да си главата, но спират, когато тялото ви иска да.

Разширено Pose Промени

Това са някои предни позиции бихте могли да се опитат, след като с извършването на Vrschikasana.

Може да се изпълнява тази асана, докато правиш на стойка на глава, вместо да прави това по време на почивка предмишницата на пода. Това увеличава трудност частното. Но не забравяйте да се направи този вариант само след като сте усвоили Vrschikasana.

Друг вариант на тази асана е Locust Scorpion Заемете позиция, която изисква от вас да пляскат с ръце зад гърба си и докоснете брадичката си на пода. В този вариант, телесното си тегло е на ваша раменете, лактите, шията и брадичката. Но отново, този вариант трябва да се прави само след като сте усъвършенствали Vrschikasana.

Предимства на Vrschikasana (Scorpion Поза)

Обърнете внимание на най-невероятни ползи тази предизвикателна поза може да предложи.

 • Тази асана засилва гърба и торса и помага да се отървете от упоритите мазнини е подадена в тези области.
 • Той също така укрепва краката, лактите и раменете.
 • Той помага да се разшири и да разтегнете сгъвачи на бедрото, гърдите и раменете.
 • Тази асана е също един вид кардио, тъй като повишава сърдечната честота.
 • Това не само асана се подобри гъвкавостта на гръбначния стълб, но също така подобрява издръжливостта.
 • Тази асана истински предизвикателства баланс, координация, сила и постоянство. Това значително подобрява чувството си за равновесие.

Науката зад Vrschikasana

Тази поза, в пълния си израз, предлага сила, така и гъвкавост. Като инверсия, той се отваря нагоре рамото и внимателно се огъва гърба. Тази асана също така помага да се развива търпение и упоритост. Причината, поради която се развива както търпение и уважение към краищата на тялото ни е, че отнема много време, за раменете, за да се отворят.

Това Мостът също ни докосва в емоционално ниво. Тя изисква от нас да отвори сърцата ни и да намери смирение поради екстремните предизвикателства, които тялото ни минава през. Говори се, че чрез щамповане върху главата му, йоги се опитва да изкорени самостоятелно унищожаване емоции и страсти като гняв, гордост, омраза, нетърпимост и ревност. Това поражение на егото води до щастие и хармония.

Тази поза ви води да се премести отвъд его, да се потърси вашата изключителна упоритост, и да се отворят възможности за които не сте и са съществували.

Подготвителни пози

Тези асани не само ще ви помогне да се затопли тялото си, преди да се опитате тази предизвикателна поза, но също така ви помага да получите в Скорпиона Pose лесно.

 1. Shirsasana
 2. Pincha Mayurasana
 3. Адо мукха Vrikshasana
 4. Urdhva Dhanurasana
 5. Sarvangasana
 6. Bhujangasana

Следвайте-Up пози

 1. Adho мукха Svanasana
 2. Catur Svanasana

Като цяло, тази асана ви прекъсва както физически, така и емоционално, само така че можете да се появяват много по-силен, отколкото са били. Това е идеалното предизвикателство да поема, когато сте готови за това. Само не забравяйте да слушате тялото си на всяка крачка.