Как да правим Компас Pose (Parivrtta Сурия Yantrasana) в йога

Home » Review » Yoga Basic » Как да правим Компас Pose (Parivrtta Сурия Yantrasana) в йога

 Как да правим Компас Pose (Parivrtta Сурия Yantrasana) в йога
Известен също като : върти слънчев часовник представляват
цели : прасците, бедрата, раменете и
ниво: Advanced

Йога пози, обикновено се считат за напреднали, когато те се нуждаят от комбинация от “умения” -flexibility, сила и баланс, например, че е необходимо време и опит, за да се изгради. Компас представляват отговаря на изискванията за напреднали поза по силата на крайната отвореността на прасците и раменете, които са необходими за пълното изразяване на движението. Ако все още не сте там, не се тревожете. Можете да практикувате тази поза с огъната крак, стига да се грижи за избягване на подвижния теглото си в задната част на дупето, което предизвиква по гръбначния стълб, за да кръг напред.

Както при повечето пози от йога, компас поза обикновено се включват в поредица от пози, или поток. Въпреки че не е специфичен поток уникален за измерваше поза, това е важно, че изборът на пози предходните компас помага топло ви и подготви тялото си за екстремни осакатявам участък. Той винаги е добра идея да се стопли с поредица от слънчеви поздрави, а след това се включи бедрен мускул, бедрото и рамото за отваряне на врати, включително и пози, като стои на полумесец, гущер нахвърлям се, широко крака права напред се сгъва, пожар дневник поза и врата поза.

Ползи

Compass е отличен поза за по-напредналите йога практикуващи, за да продължат да се задълбочават тазобедрената става, ахилеса и гъвкавост рамото. Поддържане и повишаване на гъвкавостта чрез бедрата и прасците помага да се увеличи цялостната пъргавина, което прави ежедневни дейности, като клекнала, по-лесно да се изпълни.

Също така, тъй като позата изисква режийни обхват и се простират през косите коремни мускули (наричани най-често на “страничен тяло” в йога), позата помага за укрепване и да удължат стабилизиращите мускули на гръбначния стълб, като се поддържа гръбначния мобилност. Съставено редовно, удължаването, укрепване и стречинг, която се провежда от прасците на раменете може да доведе до по-добра цялостна поза и подравняване. В крайна сметка, добра стойка и добре балансирана подравняване може да помогне за предотвратяване на наранявания и болка, особено на ниско отзад.

Стъпка по стъпка инструкции

Други от йога мат, че не е нужно всяко специфично оборудване за извършване на компаса представляват.

  1. Седнете в удобна, с кръстосани крака позиция.
  2. Вдишайте и се огъват дясното коляно, тя прегръща в гърдите. Може да напуснете левия си крак огънат или да я изправите пред вас.
  3. Повдигнете десния крак с лявата си ръка. Автор на дясната си ръка под дясното коляно, с което правилните пръстите на пода извън десния си хип. Дишайте бавно и постепенно, докато се съсредоточи върху седеше висок, удължаването гръбнака и да останат в изправено положение, докато се движите в тази позиция.
  4. Използвайте лявата си ръка, за да позиционирате дясното коляно като високо на дясната ръка, колкото е възможно. Целта е да се получи на дясното коляно, за да се приведе в съответствие зад дясното рамо с дясната си прав крак.
  5. Донесете лявата си ръка, за да външния ръб на десния си крак. Започнете да се оправям десния крак, докато се протегне лявата си ръка зад главата си.
  6. Погледни нагоре към лявата си ръка, запазвайки гръбнака изправен. Отнеме от три до пет пъти дълбоко въздух тук, тъй като те задържа позата.
  7. Освободете позата внимателно, издишване, както ви води десния крак надолу бавно с лявата си ръка, преди да повторите от другата страна.

Често допускани грешки

Подвижен теглото си назад, за да се постигне позата

Това е често срещана грешка да се опита да “направи място”, за да се промъкне в коляното си зад рамото си, като подвижен теглото си обратно върху дупето, което води до по гръбначния стълб да се развие напред. Това хвърля тялото си от изравняване и неутрализира положителното въздействие позата е проектиран да има върху стойката си и подравняване. Грешката, която се появява, когато не са се развили достатъчно гъвкавост чрез вашите осакатявам, бедрата и раменете. Обратно разстояние от позата и да се опита нещо подобно, предназначени за подобряване на бедрото и ахилеса гъвкавост, като чапла поза.

Принуждават позата

Това е добре да си предизвикателство по време на йога практика, но тя никога не е добра идея да прокара тялото си минало сегашното си ниво способности. Принуждават позата бутане минало усещането за един участък до чувство на болка или дискомфорт, е добър начин да се сложи край на ранения. Когато се опитвате позата, се насилвайте до точката на участък лек, но ако не може да побере отсечката комфортно, започваш твърде далеч. Свийте коленете си или вземете каишка йога ефективно да променя позата.

Модификации и вариации

Имате нужда от модификация?

Плътно прасците могат да бъдат основната причина, че не може да се движи в компас представляват. Опитайте чапла поза, като начин да се развие гъвкавостта бедрен мускул, което е подобно на това, което се изисква за компас представляват. Седнете висок в удобна позиция с кръстосани крака. Донесете лявото коляно към гърдите си и хванете левия си крак и с двете ръце. Поддържането на добра стойка, облегнете назад леко да седи висок, колкото можете едновременно започваме да предлагаме лявото коляно, като посочи крака си към тавана. Целта е да се разшири напълно коляното си, но само отиде толкова далеч, колкото можете, докато почувствате разтягане чрез вашия ахилеса. Задръжте позицията за 20 до 30 секунди и повторете.

Готови ли сте за предизвикателството?

Опитайте стои компас се представят като един още по-напреднал ахилеса и хип отварачка. Започнете стои в планински поза. Начертайте дясното коляно към гърдите си. Хвани външната страна на десния си крак с дясната си ръка, за да помогне дясното коляно под и зад дясното си рамо. Поддържането на добра стойка, вземете десния си крак с лявата си ръка и да освободи дясната си ръка. Бавно се разшири дясното коляно, като се наведе леко на дясно, за да отворите лявата страна на тялото и поддържа баланс. Задръжте в продължение на пет диша, след което отпуснете и повторете на другата страна.

Безопасност и предпазни мерки

Основното, което трябва да запомните за напреднали пози от йога като компас представляват е, че тя изисква време и практика, за да намерите успех. Прогрес бавно и дайте време на тялото да се развие необходимата гъвкавост, за да се постигне пълно запазване на позата. Принуждават тялото си минало сегашното си ниво от способността е сполучлив начин да се сложи край на ранения. Ако не може да побере един участък за по-дълго от около секунда, без да го причинява болка, вие натискате твърде далеч. Назад и използването на измененията, необходими за да си проправите път до позата внимателно.