Предимства на Шавасана йога и как да го направя

Home » Review » Fitness » Предимства на Шавасана йога и как да го направя

Предимства на Шавасана йога и как да го направя

Шавасана или Corpse Pose, е последната поза поток йога. Той е проектиран да се възстанови тялото и ума след тежка физическа практика. За да започнете, поставете мат или кърпа върху твърда повърхност. Легнете по гръб. Дръжте ръцете и краката си спокойна, отдаване под наем дланите обърнати нагоре. След изготвянето на информираността на всяка част на тялото, контролира дишането си в бавно и стабилно темпо. Задръжте за най-малко пет минути.

Ако сте склонни да пропуснете Шавасана в края на тренировката си поток, мисля, че тази поза е само за охлаждане, ето новина за вас. Предимствата на Шавасана могат да се простират далеч отвъд вашата йога практика.

Шавасана, или труп поза, е често срещан краен поза на йога практика. Това е спокоен и не изисква всяко физическо натоварване. Вместо това, всичко е въпрос на реставрация. тялото, ума и духа на всички може да се възстанови по време на това състояние.

За да аутсайдер, той може да изглежда като дрямка време. Но това е далеч от това! Легнало по време на този труп йога поза ще ви позволи да се предадат в настоящия момент.

Предимства на Шавасана Йога

Като цяло, йога е истинско удоволствие за тялото си. Всичко от паметта си, за да баланс ще се подобри. Редовната практика също ще се освободи напрежението в мускулите. Но когато става въпрос за Шавасана, ползите са още по-конкретен. Правейки три месеца от труп поза може да облекчи главоболие, безсъние, и тревожност.

Едно проучване на студенти показа, че една програма йога обучение – програма, включваща Шавасана – положителен ефект върху физиологичните променливи като капацитета на белите дробове, витален капацитет, кръвно налягане и пулс.

Според статия в  Международното списание за изследване на управлението на Exclusive , Шавасана има следните предимства:

  • Помага за намаляване на кръвното налягане, безсъние, тревожност, напрежение и напрежението в мускулите
  • Увеличава енергийните нива, памет, внимание, концентрация и самочувствие
  • Помага стимулира кръвообращението и упражнява вътрешните органи и отпуска тялото
  • Намалява главоболие, умора, напрежение, и лека депресия
  • Помага успокои ума, освежава и подмладява ума и тялото
  • Това е от полза за хора, страдащи от неврастения – общо износени чувство, нервност, диабет, астма и стомашно разстройство, запек, лумбаго, в съчетание с по-дълбоко и звукова сигнализация сън.
  • Шавасана дава дълбоко, медитативно състояние на покой, който помага в ремонта на клетките и тъканите и е чудесен за облекчаване на стреса.

Най-медитативна характер на Шавасана е основната полза. Тъй като това е направено в края на сесията, той помага на ума обхване всичко, което направи. Той също така успокоява нервната система и ви позволява да се отрази на вашата практика. Мускулите ви попадат в състояние на покой, така че това е един прекрасен начин да се охлади, след това протегна.

1. избера най-подходящия Surface

Шавасана трябва да се направи върху твърда повърхност. Твърда, теракот, и бетонни подове са всички идеални възможности. Въпреки това, трябва да се използва и постелка или кърпа. Това ще направи повърхността по-удобно да легне върху.

2. Уверете се Пространството

Тъй като вие ще трябва да напълно да легне, изчистване на пространството около вас е от ключово значение. Премахнете всички стърчащи предмети като бутилки за вода и маратонки. Дори йога блокове трябва да се заделят.

Ако сте в един клас, се уверете, че не сте твърде близо до никого. Отново Вашия мат ако е необходимо. Не забравяйте, че е важно да уважаваме личното пространство на вашите колеги съученици.

3. Долината

Легнете по гръб, като се уверите, раменете Ви да докосват пода. Можете да променяте позата и поставете укрепи под коленете си. В противен случай, гърба ти трябва да е на пода по всяко време.

Нека цялото ви тяло потънат в земята. Обърнете внимание на цялото ви тяло, отдаване под наем на напрежение, когато е необходимо. Вие също трябва да се отпуснете лицето и очите.

4. Отпуснете ръцете и краката

краката си трябва да “падне” отворен. Разпознава и освободи необходимостта да ги държи идеално права. Що се отнася до ръцете си? Поставете ги на ваша страна, около 6 инча от тялото си. Поставете дланите нагоре, позволявайки на пръстите се свиват по естествен път. Вие не трябва да се вложат и капка енергия в мускулите.

5. Контрол на вашия Awareness

Шавасана е всичко за признаване на сегашното състояние на тялото си. След легнало положение, разсъждават върху последователността ти направи. Обърнете внимание на начина, по който тялото ви се чувства физически. Поставете вниманието си върху правилните пръстите на краката си, а след това на десния крак и коляното. Повторете на левия крак, а след това бавно си бедрата, таза и на стомаха. Продължете, докато стигнете до главата си.

6. Дишайте бавно

Вземете дълбоки, бавни “коремче” вдишвания. Това означава, че трябва да се диша от диафрагмата, което прави по-ниски корема се движи нагоре и надолу. Това ще успокои тялото и да ви помогне да се отпуснете.

Този акт на контролирано дишане също ще увеличи капацитета на белите дробове и подобряване на кръвообращението. 4 Повторете, докато не падне в блажено спокойствие, но се уверете, че не заспивам.

7. Като държите

Останете в тази позиция в продължение на 5 до 10 минути, или толкова дълго, колкото ви инструктор ви казва да. Можете дори да държи Шавасана в продължение на 20 минути, ако времето позволява. Като цяло, на 5 минути Шавасана се препоръчва за всеки следващи 30 минути йога.

Да се ​​научиш как да се направи най-доброто Шавасана отнема време и практика. Медитацията, в края на краищата, не идва лесно. Ако се опитвате това у дома си, не забравяйте да премахнете всички разсейва.