Пренатална йога през третия триместър

Home » Review » Health » Пренатална йога през третия триместър

 Пренатална йога през третия триместър
Както третия триместър напредването пренатална йога може да стане по-трудно (точно като ходене нагоре по стълбите и направи собствените си обувки, и обръщане в леглото). Размерът на корема се превръща в истински фактор, тъй като направи обща умора и чувство тромава. Ако сте били в състояние да практикуват йога с някои жизненост през второто тримесечие, се даде свобода на действие, за да се облекчи до сега. Всички пози които притискат корема сега трябва да се избягват. Вземете все по-предпазлив подход, тъй като датата на падежа си наближава, но няма причина да се спре практикуването пренатална йога, стига да се чувстват до него. Както винаги, трябва да прегледате пренатална йога дос упътвания.

Нови Йогите

Някои жени смятат, те само трябва време, за да започнете да правите пренатална йога, когато те излязат в отпуск по майчинство. Ако това е така, все още можете да получите някаква полза от това йога участъци и нежно практика. Просто се уверете, че вашият учител знае вашата ситуация и се грижи да не се тревожа; това не е време да се прекалява.

Опитните йогите и вътрешни Практикуващите

До сега се използват за слушане на тялото си и зачитане на това, което ви казва да се направи. Продължи да се направи това и ще се възползват от предимствата на безопасно практикуване на йога до края на бременността. Пренатална слънчеви поздрави може да бъде направено най-късно до чувстваш в състояние да ги направя.

Подготовка за раждането

Дори повече, отколкото физически подготовката ви, йога ще ви помогне да се подготвят психически за раждането на вашето бебе, като ви учи да слушате тялото си и да е в момента, без очакване. Най-добрият начин да направите това е да се съсредоточи върху дишането, като се използват дълги вдишва през носа и издишва през устата. Това се нарича пранаяма раждане дъх и тя може да бъде само това, което ви отвежда чрез труда си.

Трети триместър Приспособления

На около 36 седмици, обикновено се препоръчва да се намали броя на инверсии, които правите. Бебето е уреждане в положение за раждане в този момент, така че не искам да правя каквито и да било пози, които биха могли да променят позицията си по отрицателен начин. Вие също трябва да спре да прави краката нагоре по стената и моста представлява, освен ако бебето е седалищно предлежание, при което тези пози могат да й помогнат да се обърне. Пози направено на четири крака като котка крава участък също са добри за превръщането на седалищно бебе. Вие също трябва да намали броя на насочени надолу, кучета, които правите, тъй като надолу куче е слаб инверсия, замествайки ръце и колене представляват. Клекове продължават да са подходящи за края на бременността, освен ако не са изложени на риск за преждевременно раждане.

Говорете с Вашия лекар или акушерка

Инверсия позира като крака нагоре по стената, Bridge Поза, насочен надолу куче или котка крава участък може да принуди седалищно бебе, за да включите, но трябва да бъдат сведени до минимум, ако вашето бебе е уреждане в родилния канал с главата напред.

В допълнение, спре да прави всяка поза, която става неудобно. Дайте си разрешение да се приеме, че може да не сте в състояние да направи неща, които винаги сте направили. Бременност вероятно е била голяма корекция на живота си, но това бледнее в сравнение с като ново бебе. Всички гъвкавостта (психическо повече от физическа), можете да се култивира сега ще правиш нищо, но е добре, когато бебето пристига.