Прости Асаните които ще ви помогнат да се отървете главоболие

Home » Review » Health » Прости Асаните които ще ви помогнат да се отървете главоболие

Много от нас не са запалени по отправят към аптечката с появата на главоболие. В такива случаи най-добре е да се насочите към вашия йога мат, вместо.

Когато главоболие подходи, вашата енергия се оттича навън, толкова много, че не успеете да се концентрира върху задачата в ръка. Всичко, което искате да направите, е да се отървете от него. Някои главоболие носят със себе си натиск и напрежение в очите, шията, раменете и гърба. Всичко може да бъде доста уморително. Вероятно може да се появи едно хапче, което не е здравословно, или се търкаля в леглото за преждевременна дрямка, която ще наруши само си рутина.

Какво причинява главоболие?

Има много причини, които може да имате главоболие. Основната причина, обаче, е стрес и напрежение. Когато сте претоварени, сте склонни да се получи главоболие.

Интензивна тренировка, хормонален дисбаланс, намаляване на естроген, антипатия към определени храни (шоколад, кафе, сирене и т.н.), мигрена, дълга и късогледство – всички те са често срещани причини за тази болка в главата.

Как ли йога Помощ да лекува главоболие?

Когато главоболие е, всичко, което искате да направите, е да се облекчи, че стрес. Ако сте готови с мак твърде много хапчета, практикуване на йога е чудесна възможност. Няколко успокояващи обрати, заедно с дихателни упражнения, ще работят много добре, за да помогне за облекчаване на болката.

Йога има тази вродена способност за облекчаване на напрежението веднага. Той също така успокоява ума и подобрява циркулацията на кръвта. Това е наистина мощен природен лек за главоболие.

Когато главоболия са причинени поради напрежението в раменете, врата и гърба, йога леко се простира тези части и отваря блоковете, което позволява свободно движение на кръв и кислород към главата си.

Йога също така дава възможност на тялото ви да се забави и да се отпуснете, следователно улеснява от тревожност и напрежение, които могат да бъдат основните причини за главоболие. След като тялото ви успокоява, главоболието ви леко ще изчезне.

Йога се увери, че има достатъчно циркулация на кръв и кислород към мозъка. Силата на гравитацията се гарантира, че сте само ще надолу през цялото време, така че кръвта се обединят в краката ви. С йога, вие позволявате на потока да отиде в обратната посока, към мозъка, а това е изключително полезен за тялото си от време на време.

8 ефективни асани в йога за облекчаване на главоболието

1. Padangusthasana

В Padangusthasana е един от първите и най-основните йога асани ще научите. Тя е съвсем просто, постоянно напред завой, която изисква от вас да си поемете палец на крака с ръце. Когато се навеждате напред, кръвта блика до главата си, насърчаване на кръвообращението, както и достатъчно кислород. Вашият главоболие ще слезе почти мигновено.

2. Ardha Pincha Mayurasana

В Ardha Pincha Mayurasana или делфин Pose, е доста сходен с Adho мукха Svanasana (бихте могли да практикуват тази асана да се отървем от главоболието ви). Но вместо да почива телесното си тегло върху дланите си, то тя почива върху лактите. Тази асана дава си на гърба и врата добър участък и също така позволява на притока на кръв в мозъка. Развиването и релаксираща участък с тази помпа на допълнителен кислород е само това, което е необходимо, за да се облекчи главоболие.

3. Prasarita Padottanasana

Тази асана е и права напред завой. Много прилича на Padangusthasana или Uttanasana (също от полза за облекчаване на главоболие), тази поза води до пълно сгъване на корема, което позволява на гърба, врата, раменете и главата, за да се възползват от бликащата кръв поради завой на антигравитацията , Това облекчава главоболие почти мигновено.

4. Супта вирасана

Когато главоболие е стрес, което трябва да се уверете, че се отделят и да разтегнете гърба и раменете, за да освободите в капан стреса. Тази асана се предвижда, че отговарят за освобождаване на напрежението участък, а почти мигновено облекчаване на главоболието. Полулегнал герой Pose със сигурност е герой на деня, когато имате главоболие.

5. Viparita карани

Тази асана изглежда сложно, но това е, всъщност, възстановителен поза. Той внушава чувство на спокойствие през целия си ум и тяло. Всичко, от което се нуждаете, е стена и един участък. И извън отива главоболието!

6. Paschimottanasana

В Paschimottanasana е невероятно седнал напред завой. Той е един от най-добрите йога асани за облекчаване на главоболието, а също и по-лесна поза, която има множество ползи. Тази асана успокоява мозъка и облекчава стреса. И двете тези са основните причинители когато става въпрос за главоболие. Трябва да го пробвам следващия път, когато страдат от ужасно главоболие.

7. Ananda Balasana

Ако това се болка в гърба, излъчваща нагоре по гръбначния стълб е основната причина за главоболието ви, трябва да се върнем назад и да се отпуснете. Най-щастливо бебе поза или Ананд Balasana е идеалното асана да ви помогне да направите това.

8. Shavasana

И накрая, идва Shavasana. Това е най-добрата релаксант, който ви дава тласък на енергия в рамките на няколко минути. Дали това е стрес, болки в ставите, или всеки друг проблем, Shavasana е чудесно решение за всичко това. Така че следващия път, когато имате главоболие и се чувстват напълно източена, да вземе на тази асана.

Обмисляли ли сте йога за облекчаване на главоболието? Йога е невероятно практика, особено ако имате главоболие. Тя лекува проблема от корените си и се грижи за нея не рецидив. Също така, ако практикувате йога редовно, може би никога няма да се главоболие на всички! Превенцията е винаги по-добре, отколкото лечение.