Пълно ръководство за пренатална йога

Home » Review » Fitness » Пълно ръководство за пренатална йога

 Пълно ръководство за пренатална йога
По време на бременността, което искате да останете във форма и да направим това, което е най-доброто за вашето бебе-към-бъда. Пренатална йога е чудесен начин да направите и двете. В нашия дискотечен-отивам свят, йога предлага много по-необходими възможност да се забави и да се свържете с бебето си и с тялото си, тъй като тя се трансформира. Независимо дали сте начинаещи в йога или вече сте опитен потребител, можете да се насладите на много ползи от йога по време на бременността.

Какво Пренатална йога да направя за теб

Когато сте бременна, тя може понякога се чувствам като тялото ви е било поето от чужд гражданин. Всички неща, които смятате, че знаете за себе си изляза през прозореца, докато тялото ви си върши невероятна работа. Промяна, която е извън вашия контрол може да доведе да не се чувстват свързани чувството си за себе си.

В йога, то Често се казва, че вашето тяло е различно всеки път, когато се кача на тепиха. Работите по приемане, че промяната е постоянна. При бременност, това е двойно по-вярно. Йога ви помага да се свържете отново с тялото си и да прегърне своя път.

Пренатална занимания по йога са чудесен начин да се подготвите за на родилния процес и да се насладите на компанията на други бременни жени, изграждане на чувство за общност, която не трябва да се подценява. “системи за поддържане и малки деца” Много нови майки за игра са се появили от оковите ковани в пренатална йога.

съображения за сигурност

Йога по време на бременност не е получил много научно изследване, но като цяло се счита, че са безопасни и полезни за повечето бъдещи майки и техните ембриони.

Ако вашата бременност се счита за висок риск или имате други усложнения, говорете с Вашия лекар преди да започнете отбор йога. Дори ако нямате специални опасения, че ще трябва да се адаптират йога практика растежа на вашето бебе.

Вашето тяло произвежда хормон, наречен релаксин цялата си бременност, която помага да се направи място за вашето бебе расте и да се подготвят за доставка. Наличието на релаксин може да ви накара да се чувствате по-гъвкав, отколкото обикновено, но бъдете внимателни да не се претоварят; възможно е също да дестабилизира ставите и ставните връзки през това време.

Най-голямата опасност за бременни жени йогини пада. Ето защо, свеждане до минимум този риск, особено след като коремът ви започва да се подава, като се внимава с балансиращи пози. Напред всеки пранаяма, които биха могли да се чувствате замаяни, за да се намали рискът от загуба на съзнание. Тъй като Бикрам йога е доказано, че се затопли температура във вътрешността на тялото в определени случаи, това трябва да се избягва.

Йога през първото тримесечие

За първи триместър на йога, промени в стойката са минимални, тъй като размерът на корема не е наистина проблем, все още. Това е най-важното, за да получите в навик за настройка, за да тялото си. Може да се чувствате уморени и се повдига, така че си дадете разрешение да не се тревожа, ако това е така.

Повечето жени, които вече приемат йога упражнения могат да продължат с редовните си съчетания, въпреки че това е добра идея да се спомене на бременността, за да си учител. Ако правиш йога за първи път, че е добре да се започне с курсове за бременни.

Йога в второто тримесечие

Вторият триместър е идеалното време да започнете пренатална йога. Вие вероятно сте минали най-лошите си сутрешно гадене, ако сте имали такива. корема започва да се яви, за да сте в по-голяма нужда от специфичните за бременността пози и съвети.

Както матката се разширява, че е време да спре да прави каквито и да било пози, където се излежават на корема. Също така се избегне дълбоко обрати, които не са много удобни в този момент.

Йога през третия триместър

В третия триместър на йога, корем ще стигнат бъде голям фактор, което накара повече адаптации за да направи място за него в стоящи пози.

Като по-широка позиция те прави по-стабилна, което е полезно, защото искате да се избегне всичко, което може да ви накара да падне. Поради тази причина, инверсии не са мотивирани в този момент в бременността.

A 2015 изследване е първият, който следи за плода по време на изпълнението на пози от йога през третия триместър. Той не откри доказателства за фетален дистрес в някоя от 26-те пози опитали, включително за надолу куче и Шавасана. Въпреки това, тези пози може все още да се чувстват неудобно в някакъв момент, и че е добре да ги избягвате.

Ако не сте запознати с йога

Много жени, които никога не са правили йога преди откриете, че тя е идеална форма на упражнения по време на бременността и след това. Когато търсите за един клас, се придържаме към тези с етикет “пренатална йога”, както техните учители ще бъдат най-добре могат да ви обучават по подходящ начин.

Ако все пак отидете на редовен клас, не забравяйте да кажете на учителя, че сте бременна. Някои жени имат възможност да заемат пренатална йога през третия триместър само. Вие все още ще се възползват от класовете, ако това е вашата ситуация, но колкото по-рано през бременността може да започнете, толкова по-добре.

Ако имате опит Йога

Йога поклонници ще се радваме да знаят, че те могат да продължат да практикуват през цялата бременност. Можете да продължите да приемате редовните занимания, докато не Ви притеснява толкова, но, отново, се уверете, че да позволи на учителя, че сте бременна. Никога не се чувствайте длъжни да практикуват при интензивност от преди бременността.

Ако сте специален дом лекар, започнете да правите пренатална слънчеви поздрави. Проучване по-горе насоки триместър да се уверите, че разбирате, което създава за да се избегне. Това също е добра идея да се вземат някои пренатална занимания по йога, за да се запознаете с други майки-към-бъда и да научат за раждане.

Топ 5 Пренатална йога пози

Има много пози от йога, които са удобно и безопасно за Вашето девет месеца (и други, които не се препоръчват). Тези пет са такива, е много вероятно да видите включи в пренатална йога клас:

  1. Cat-Cow Stretch ( Chakravakrasana ): А лек начин да се събуди по гръбначния стълб, което също помага на бебето да влязат в най-добрата позиция за доставка
  2. Gate Pose ( Parighasana ): Страничен участък, който ви помага да направи малко повече пространство в претъпкан корем
  3. Warrior II ( Virabhadrasana II ): Създава се постоянен поза, която укрепва краката и бедрата ви се отваря
  4. Pose обущар ( баддха Konasana ): А лек хип отваряне, която се простира по вътрешната част на бедрата; използвате подпори под всяка коляното за подкрепа, ако е необходимо
  5. Крака-Up стената ( Viparita карани ): антидот на подуване на глезените и краката

Йога След Вашата бременност

След като сте на бебето си, може да имате желание да подновите йога практика. Лекарите обикновено препоръчват шест седмици от време за нови майки след вагинално раждане и по-дълго възстановяване след цезарово сечение.

Когато сте получили ОК от с лекар и не оказва значително кървене, вие сте готови да направите, след раждането йога, дали сами или в майката и бебето клас. Някои пози помагат кърмещите майки борба гърба и болки в шията.

Окончателно мисъл

Бременност може да бъде вълнуващо и специално време, но също така е малко по-загадъчна. Йога помага да даде инструменти, за да намали скоростта и да се ползват от опита, като приеме и зачитане на невероятно нещо прави вашето тяло.

Лепене време с други бъдещи майки е друга реална полза от приема на пренатални класове. Дори ако имате партньор във вашата бременност, че лице, което не преминава през физическите промени, че сте. Присъединяване към общността на бременни жени е красиво и ценно нещо да се направи.