Ракета Йога – какво е това и какви са ползите от нея?

Home » Review » Yoga Basic » Ракета Йога – какво е това и какви са ползите от нея?

Ракета Йога - какво е това и какви са ползите от нея?

Какво правите, когато заби в трудна ситуация? Можете да намери начин да се измъкнем от него, нали? Ракета Йога е начин за излизане за тези, които намерят Ащанга Йога предизвикателство.

И как се прави това? Ракета йога има за цел да направи физически трудна Ащанга йога-лесно. Той разгражда твърдостта на класическата практика ащанга, което го прави по-лесно да го практикуват.

Тя прочиства си препятствия, дава възможност за плавен практика и прави много много повече. Научете всичко за него по-долу. Хайде, да има поглед.

Какво е Rocket йога?

Ракета Йога е модификация на традиционния Ащанга йога и беше събрано от лице, наречено Лари Шулц, който е учил Ащанга йога под вещото К. Pattabhi Jois в продължение на девет години в Майсур.

Ракета Йога е опит от Лари да Ащанга йога по-достъпни за западни практикуващи. Това беше през 1980 г. в Сан Франциско, че развитите Rocket йога. Името е дадено от Боб Уиър от групата “The Grateful Dead”, защото си мислеше, Rocket Йога е бързо и лесно.

То е. Ракета Йога е бърза и има динамичен поток. Неговата структура е подобна на тази на Ащанга Йога, състояща се от Сурия Намаскар, стоящи пози, седящи пози, обрати и завои.

В Rocket Йога, учениците могат да променят и да направят своя интерпретация на традиционната асана. Ако те се заби с поза, те могат или да го пропусне или да намерят по-лесни начини да го практикуват, вместо строго се придържа към модела.

Ето защо, Rocket Йога става широко достъпен, което позволява дори и тези с физически проблеми, за да го пробвам. Това е плавен процес на въздух и движение. Тя може да изглежда като чисто физически процес, но помага изчистите ума си, както добре.

Това, което прави Ракета Йога заемат специално място, е, че тя се разпада на концепцията за йерархия. Можете да избирате асаните и ги практикуват, без непременно след линеен формат.

Нищо чудно, че той има много последователи на знаменитости като Мадона, Уилям Дефо, Стинг, и Кристи
Търлингтън!

Ракета Йога е разделена на три категории. Те са:

Ракета I

Ракета I е подобен на първичната имунизация на Ащанга йога която се фокусира върху бедрената отваряне, напред завои и основната сила. Тя също така включва Ракета специални баланси за ръката и инверсии.

Rocket II

Ракетата II е модификация на втората серия Ащанга йога. Тя се състои от Мостът техники и гръбначния обрати на седящите пози на междинната серия Ащанга, които допълват Rocket съм добре.

Rocket III

Rocket III обединява позите на Rocket I и II Rocket. То включва всички обрати, гънките и салдата да ви помогне да изградите сила и гъвкавост.

Сега, нека се запознаят с няколко вълнуващи Rocket йога пози.

Ракета йога пози

Arm салда и инверсии формират ядрото на Rocket йога. Дори и стойки, headstands и предмишницата щандове ви помогнат ракета напред.

Но ако практикуват тези става трудно, винаги може да намери начин да се направи по-лесно, като подкрепата на стената, иска някой да помогне, или учат трикове, за да се преодолее страха си.

1. Astavakrasana (Осем ъгъл поза)

За позата: Astavakrasana или Осем Angle Pose е асана кръстен на градински чай, наречен Ashtavakra, който е роден в криви с осем места в резултат на проклятие. Това е напреднало ниво асана. То Практика сутрин на празен стомах. Задръжте позата за 60 секунди.

Предимства: Astavakrasana укрепва китките, ръцете и раменете. Тя тонизира вашите вътрешната част на бедрата и корема. Тя подобрява чувството си за баланс и премахва токсините от тялото.

2. Bakasana (Crane Pose)

Как да направя Кроу Поза / Bakasana и какви са ползите от нея

За позата: Bakasana или позата Крейн наподобява позицията на кран. Това е асана междинно ниво. То Практика сутрин или вечер на гладно и чисти червата. Задръжте в тази поза за 30 до 60 секунди.

Предимства: Bakasana увеличава физическа и психическа сила. Той подобрява гъвкавостта на тялото и подобрява издръжливостта. Той също така се простира си горната част на гърба и.

3. Vrischikasana (Scorpion поза)

Как да направя Vrschikasana и какви са ползите от нея

За позата: Vrischikasana или Скорпиона Pose е асана, която прилича на позицията на скорпион. Това е напреднало ниво поза. То Практика сутрин на гладно или вечер след пауза от 4 до 6 часа от последното хранене. Дръжте го толкова дълго, колкото ви е удобно в него.

Предимства: Vrischikasana забавя процеса на стареене и подобрява притока на кръв към мозъка и хипофизата. Позата също разхлабва гърба си и укрепва ръцете си.

4. Mayurasana (Peacock поза)

Как да направя Mayurasana и какви са ползите от нея

За позата: Mayurasana или пауна Pose е асана, която прилича на паун разхожда с нейните пера надолу. Това е асана междинно ниво. То Практика сутрин на празен стомах и чисти червата. Задръжте в тази поза за 30 до 60 секунди.

Предимства: Mayurasana лекува запек и предпазва от диабет. Той укрепва главата си, белите дробове, както и шията. Асаните детоксикира тялото си, успокоява ума си, и увеличава фокуса си.

5. Salamba Sirsasana (стойка на глава)

За позата: Salamba Sirsasana или стойка на глава е пълна инверсия на тялото и се нарича цар на всички асани. Тя е модерна поза. Най-добре е да го практикувате сутрин на празен стомах и чисти червата. Задръжте в тази поза за 1 до 5 минути.

Предимства: Salamba Sirsasana облекчава стреса и лека депресия. Той стимулира хипофизната и епифизната жлези. Позата е терапевтичен за астма, синузит, и безсъние.

Предимства на Rocket Йога

  • Ракета йога стимулира нервната ви система.
  • Тя насърчава промяна и свобода в йога практика.
  • Това те прави по-силен, по-лек и по-гъвкав.
  • Ракета Йога подобрява баланса си, укрепва мускулите и увеличава вашето съзнание.
  • Почиства тялото си отвътре.

Сега, нека да отговорите на някои общи въпроси и запитвания, Rocket йога.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Дали Rocket Йога по-добре от ащанга виняса йога?

И двете са сходни. Ракета Йога е просто по-лесно и по-изпълнима версия на ащанга виняса йога.

Защо “Ракета” означава в Rocket йога?

Ракета се отнася до бързо скоростта, с която можете да научите и практиката Rocket йога.

Ракета Йога е добре структурирана техника, която ви помага да напредват във вашата практика. Той е, по всякакъв начин, предназначена да ви помогне да продължи напред в нея. Ракета Йога вас и по-добрите ви дава право, физически и психически. Така че, какво Ви задържа далеч от него? Вземи да го практикуват.