Сатянанда йога – Какво е, асани и ползи

Home » Review » Yoga Basic » Сатянанда йога – Какво е, асани и ползи

Сатянанда йога - Какво е, асани и ползи

С течение на годините, концепцията на модерната йога не е същата. Историята на йога датира от древни времена, когато йога асани са били включени в ежедневието на хората. Йога може да се практикува от всички до един. Йога има различни форми, една от които е Сатянанда йога.

Сатянанда йога е с международно признание и е разработена от модерното изкуство йога учител, Свами Satyanand Сарасвати. Това е една такава форма на йога, която включва всички основни клонове на йога като Бхакти йога, пранаяма, хатха йога, раджа йога и др Основният аспект на тази форма на йога е, че той е единствен по рода си.

Повечето хора биха могли да се объркат, че да, какъв тип йога е подходяща за тях. Сатянанда йога нидра е този тип, които всеки може да се изпълни. Тя може да се практикува от всички до един, независимо от възрастта или физическо здраве. Практикуването на медитация редовно може да ви помогне да се отървете от различни заболявания и дори помогне за постигането на мир.

Сатянанда йога е перфектно съчетание на древните, както и съвременна форма на йога. Медитация, асани и дихателни упражнения всички са включени в тази форма на йога. Ако искате да научите йога Nidhra от Свами Сатянанда Сарасвати, направете опитайте тези стъпки и да започнете:

1. Асана:

Асана е важен аспект на йога. Човек трябва да овладеят йога асани успешно да практикуват Сатянанда йога. Ползите за правене на асани включват гъвкавост, по-добро здраве и психическа стабилност. Bhujangasan , Dhanurasan , падмасана , Paschimottanasana , Shalbasana , Majrasana , Swastikasana , Tadasana , Ваджрасана са различни форми на асани, които са включени в Сатянанда йога. Асаните ви помогнат да се отпуснете тялото си и да я направи по-гъвкав и енергичен. След като правиш асани, нова енергия тече през тялото ви, което ви дава добро чувство.

2. Пранаяма:

Дишането е отново жизненоважен компонент на Сатянанда йога. Човек трябва да имате пълен контрол над неговото / нейното дишане. Докато се занимава с йога, трябва да сте в състояние да разберат много добре кога да вдишвам и кога да издишате. Ако сте в състояние да получи това право, а след това със сигурност можете да направите, пранаяма правилно.

Докато практикуване на пранаяма, човек трябва да има задълбочени познания по мудри. Енергията, която се създава докато практикуват медитация или пранаяма се прехвърля в тялото ни чрез мудри. Ето защо човек трябва да има добри познания за мудрите.

  • Докато правите мудри, докоснете върха на показалеца ръката си с върха на палеца. Дръжте другата три пръста нещата. Това е перфектното мудра докато практикуват пранаяма или да скандират “ОМ”.

Следвайте тези прости стъпки, за да практикуват пранаяма у дома:

– Да се ​​съхранява двете ноздри отворена и след това вдишайте и издишайте и с двете носните проходи. Този вид пранаяма е бързо дишане и с двете носните страни. Човек трябва да вдишвате и издишвате при максимална скорост.

– Опитайте да правите гореспоменатия мудра и след това затворете дясната ноздра и вдишвайте с лявата ноздра, а след това веднага се затваря лявата ноздра и издишайте с дясната ноздра. По този начин се опита да диша чрез промяна на ноздрите.

Практикуването на пранаяма ежедневно ви помага да се постигне душевен мир. Той също така освежава тялото и душата.

3. Медитация:

В Сатянанда йога, има различни медитативни техники, които можете да практикувате. Също така, мудра е много важно, докато медитирате. Мудра създава положителна енергия, която след това е прехвърлена на тялото си, след като завършите медитация.

Практикуването на медитация ежедневието ви помага да се отървете от стреса; тя увеличава нивата на концентрация и те кара да отделят повече внимание на ума и душата. Тя ви учи идеалният начин на живот живот.
А Сатянанда йога гарантира, че ще получите излагане на всичко – направо от асани за медитация. В края на вашата Сатянанда йога сесия, се уверете, че винаги скандират “ОМ” 11 пъти на глас. Вибрациите, които тя създава, дава положителна енергия през целия ден.