Топ 10 Йога пози, за да подобрите паметта

Home » Review » Health » Топ 10 Йога пози, за да подобрите паметта

Топ 10 Йога пози, за да подобрите паметта

Загубата на паметта може да е обезсърчително. Да живееш с него всеки ден може да се наведа вашите нива на увереност. Неудобството от забравя важни дати, слаб спомен за запомнящи се събития и всекидневието misplacing на нещата може да получи депресиращо. В такива ситуации, който искате за супер сили, за да ви помогне да го преодолее и тук са 10 пози от йога, които са точно това.

Memory Подобряване на йога пози

1. Bakasana (Crane Pose)

Предимства: Bakasana дава усещане за баланс, подобрява концентрацията и координацията.

Процедура: Седнете в състояние клекнал на пода. Спазвайте дистанция между независими двете колена и държат краката си стъпили на земята. Обърнете дланите си между коленете си и ги поставете здраво на земята, като същевременно поддържат коленете и лактите на същото ниво. Сега, огъват торса си напред, повдигнете краката си нагоре и балансиране на цялото тяло с дланите си. Дръжте главата си прав и да гледаме напред.

2. падмасана (Lotus поза)

Предимства: падмасана отпуска ума си и намалява мускулното напрежение.

Процедура: Седнете на пода с изпънати крака и гръбнака изправен. Свийте дясното коляно и го поставете върху лявото бедро. Ходилото на десния крак трябва да е обърната нагоре и петата по-близо до корема. Повторете същата процедура с другия крак. Сега, поставете ръце на коленете в мудра позиция. Дръжте главата си прав и диша леко.

3. Padahastasana (Постоянния Forward Bend)

Предимства: Padahastasana укрепва нервната ви система и увеличава притока на кръв към мозъка.

Процедура: Стоят изправени с краката си заедно. Вдигнете ръцете си нагоре над главата си. Ръцете ти трябва да докосват ушите. Наведи се над ханша и да достигне за краката си. Вашият торса и главата трябва да бъде обърната и прегръдки бедрата и ръцете си, поставени от двете страни на краката си.

4. Sarvangasana (рамо изчакване поза)

Предимства: Sarvangasana лекува безсъние, хипертония облекчава и успокоява главоболието.

Процедура: Легнете по гръб поддържане на краката си заедно. Повдигнете краката си под ъгъл от 90 градуса. Натиснете ръцете си на пода, се огъват лактите, дръжте кръста с ръцете си и да ги вдигне, като краката по-високо като права линия. Дръжте плешките права.

5. Halasana (Plow поза)

Предимства: Halasana успокоява нервната ви система, намалява стреса и умората.

Процедура: Легнете по гръб и да запази ръцете си от двете страни на тялото си с дланите надолу. Повдигнете краката си под ъгъл от 90 градуса. Тогава подкрепа бедрата си с ръцете си, да ги вдигне от земята. Вземете краката си над главата си под ъгъл на 180 градуса, като пръстите на краката докосват пода. Опитайте се да запазите гърба си перпендикулярно на пода. Върнете ръцете си към първоначалната си позиция.

6. Paschimottanasana (седящи напред Bend)

Предимства: Paschimottanasana лекува главоболие и повишава концентрацията.

Процедура: Седнете с краката си протегна напред. Вдигнете ръцете си нагоре, с ръцете си докосват ушите. Bend напред в бедрата с корема и гърдите прегръдки бедрата и главата си върху коленете. Пръстите трябва да докосват пръстите на краката си, и можете да запазите ръцете си малко огънат под лактите.

7. Tadasana (Tree Stand Pose)

Процедура: Застанете на пода в прав position.Stretch ръцете си във въздуха и да ги down.Fold левия си крак от коляното и го поставете върху вътрешната страна на дясната си thigh.Look права. Присъединете се към дланите си заедно в молитва позиция и ги поставете в предната част на chest.Close очите си и се отпуснете.

8. Sukhasana

Предимства: Това е най-добрият асана да се отпуснете ума, тялото и душата.

Процедура: Седнете на пода с краката си, разпределени направо пред you.Bend лявото коляно и го сгънете по такъв начин, че стъпалото на левия си крак се поставя върху вътрешната страна на дясната си бедро.
Свийте дясното коляно по такъв начин, че стъпалото на десния си крак се поставя върху външната страна на лявата си теле muscle.Place ръце на коленете си. Не протягаш body.Keep изправен гръб, затворете очи и се отпуснете.

9. Ваджрасана

Процедура: Падни на колене floor.Your, големи пръсти и глезени трябва да са успоредни една на друга и трябва да докосват ground.Place дланите си върху knees.Keep гръбнака изправен. Погледнете в предната посока, затворете очи. Отпуснете се.

10. полегналия Hero поза

Процедура: Поставете тялото си в Ваджрасана поза (виж позата споменато по-горе) .С леко дръпване, опитайте се да се огъват тялото си назад, докато главата ви докосва ground.Keep ръцете си на пода на удобно разстояние от тялото си, дланите up.Rest главата си от двете страни на тялото, или просто да я държи в центъра. Затвори си очите.

Да се ​​опитаме практикуват тези съвети и техники у нас и разкрива чудесна гледка към разликата го оставя след себе си на вашия ум, тяло и душа. Честит Практикуването!