Шакти Йога – какво е това и какви са ползите от нея?

Home » Review » Fitness » Шакти Йога – какво е това и какви са ползите от нея?

Шакти Йога - какво е това и какви са ползите от нея?

Чувствате ли се стресирани от време на време? Искате ли да откриете крайната спокойствие заедно с физическата годност? Ето едно интелигентно решение за всички ваши нужди. Научете уникален и най-добрите в класа по йога стилове с YogaOrama и изберете перфектен режим фитнес за вас.

Ако ви пожелавам да намерите най-добрия стил йога, която ще ви помогне да получите душевен мир, както и да ви помогне да останете във форма и здрави, след това Шакти йога може да бъде най-добрият избор за вас. Също така се нарича йога Шакти, това е било правилно обозначават като женствен начин за практикуване на йога, тъй като се фокусира повече върху движението на долната корема и бедрата.

Думата “Шакти” е бил получен от санскритската дума, която означава “творческа енергия”. Шакти йога е разделена на мощност Виняса йога и Шакти Виняса йога. Има различни асани, които хората могат да се практикуват у дома заедно с пранаяма и медитация.

Шакти йога е една такава форма на йога, които могат лесно да се практикува у дома. Всичко това отнема е малко време и усилия, за да практикуват този уникален вид йога. Има определени асани / пози, които се считат за част от тази Шива Шакти йога. Някои от тези асани са включени в Surya Namaskara.

Слънце поздравите или Сурия Namaskara е включена в Шакти йога пози. Тази асана набляга на плавно движение и преходи между различни пози. Сурия Namaskara се вижда и от духовна гледна точка. На тях са изобразени почитането на Господ Сурия според традицията хинди.

Шакти йога пози

Има 12 стъпки / представлява взаимосвързана, които заедно образуват слънчеви поздрави. За да научите Слънце поздравите по прост начин следват стъпка по стъпка инструкциите, дадени по-долу и да започнете: –

Поза 1:  Застанете прав. Доведете вашите ръце заедно в молитва позиция / Анджали мудра. Издишайте.

Поза 2:  Вдишайте и повдигнете ръцете си в посока нагоре, задържането на китките заедно. Свийте горната част на тялото назад.

Поза 3 : Издишайте, навеждам се да докосне краката си с пръсти. (Bend от кръста)

Поза 4:  Вдишайте и засили десния крак назад; прегърбвайте и повдигнете брадичката си.

Поза 5:  Сега издишайте и стъпка назад левия си крак. И двата крака трябва да са в състояние дъска. Опънете тях. Тук си телесно тегло е напълно балансиран по ръцете и краката.

Поза 6:   Намалете коленете, гърдите и челото и да докосват земята.

Поза 7:  Вдишайте, изпънете напред и завоя назад. Дръжте ръцете направо. Тази позиция е известен също като Sarpasana, Bhujangasana или позицията на змия.

Поза 8:  Издишайте, свиват пръстите на краката си, и повдигнете таза.

Поза 9:  Вдишайте и засили десния крак напред с горната част на крака си опъната на пода. Отново повдигнете брадичката си и гледам право.

Поза 10:  Свийте надолу, за да се докоснат краката си с пръсти.

Поза 11:  Вдишайте, изпънете ръцете си назад от над главата си.

Поза 12:  Издишайте и внимателно да се върне към първата позиция.

Това е много добро упражнение да започнете деня си на сутринта. Държи ви здрави, годни и подмладена през целия ден. Освен това, той ви дава духовни предимства, както добре.

Заедно с Сурия Namaskara, дихателни упражнения или пранаяма също е включена в Шакти йога. За да научите основите на пранаяма, следвайте инструкциите, изброени по-долу и да започнете: –

1. Shvasana Марга Shuddi:

При практическото прилагане на този вид пранаяма, човек трябва първо да диша напълно. След това затворете лявата ноздра и да освободи дъха бавно с дясната. Човек трябва да направи това по няколко удара. Можете да започнете, това с 5 удара в началото и да ги отнеме до 54. Повторете същия процес от дясната страна, както добре.

2. Anulom Vilom:

Това е известно също като алтернативен назален дишане. Затворете дясната ноздра и вдишвайте с лявата ноздра. След това веднага се затваря лявата ноздра и издишайте с дясната ноздра. По този начин се опита да диша бавно и дълбоко, като промените ноздрите.

3. Kapalbhati:

Седнете в Sukhasana, падмасана или Ваджрасана поза (което ви подхожда). Вдишайте дълбоко и напълно. Сега освободи дъха в няколко щрихи от двете ноздри по едно и също време. Един може да стигнат до 108 удара, докато правиш Kapalbhati. Не забравяйте, не практикуват толкова много удари, ако сте начинаещ. Започнете с 5 удара.

Внимание : Kapalbhati може да бъде вредно, ако не се практикува правилно.

Шакти йога е перфектният избор, ако искате да опитате различни видове йога. редовно практикуване и да получите своите сигурни ползи. Да споделите вашите отзиви. Честит Практикуването!