Шивананда йога – Всички Асаните и ползата от тях

Home » Review » Yoga Basic » Шивананда йога – Всички Асаните и ползата от тях

Шивананда йога - Всички Асаните и ползата от тях

Знаеш ли? Йога е единствената техника, където можете да намерите душевно спокойствие както и физическата енергия. Има хиляди йога асани в традиционните книги. Очевидно е, че човек не може да практикува всички асани за един ден. Но практикуване и овладяване на някои може да ви помогне да получат сила, станал уверен в себе си и енергичен.

Шивананда йога vendanta dhanwantari ашрам и неговите начини са придобили огромна популярност през годините. Тази форма на йога е традиционен, медитативна и бавен процес. Swara йога от Swani Шивананда се състои от пранаяма (дихателни упражнения), Sun поздравите и 12 асани.

Пранаяма:

Докато правите пранаяма, следвайте тези лесни стъпки:

Поемете дълбоко въздух Затворете дясната ноздра и вдишвайте с лявата ноздра. След това веднага се затваря лявата ноздра и издишайте с дясната ноздра. По този начин се опита бързо дишане чрез промяна на ноздрите. Винаги вдишвайте бавно. Това помага за изчистване на носоглътката. Тези, които имат проблеми с дишането, трябва да се консултирате с лекар, преди да упражнява това.

Слънчеви поздрави  също са важен елемент от Шивананда йога. Всичко, което трябва да направите е да следвате тези прости стъпки, за да започнете:

Стъпка 1:  Застанете в права позиция и донесе ръцете си заедно в молитва позиция. Тук трябва да издишате.

Стъпка 2:  Сега вдишайте и повдигнете ръцете си в посока нагоре, задържането на китките ви заедно.

 Стъпка 3: Издишайте и след това да се свия да докосне краката си с пръсти.

Стъпка 4:  Отново вдишвам и засили десния крак назад, извийте гърба си и повдигнете брадичката си.

Стъпка 5:  Сега издишайте и стъпка назад левия си крак. Сега и двата крака са в една и съща дъска позиция. То Протегни толкова, колкото можете. Тук си телесно тегло е напълно в ръцете и краката си.

Стъпка 6:   Сега намалите коленете, гърдите и челото и да докосват земята.

Стъпка 7:  Вдишайте, изпънете напред и завоя назад. Дръжте ръцете си прав. Тази позиция е известен също като Sarpasana или позицията на змия.

Стъпка 8:  В тази стъпка, трябва да издишайте и повдигнете тялото си, бедрата и след това да се опитате да го разтегнете толкова, колкото можете. Тегло на цялото тяло е базирана правилно на ръцете и краката.

Стъпка 9:  Вдишайте и засили десния крак напред с горната част на крака си опъната на пода. Отново повдигнете брадичката си и гледам право.

Стъпка 10:  Отново завой надолу, за да се докоснат краката си с пръсти.

Стъпка 11:  Вдишайте и се простират ръцете си назад от над главата си.

Стъпка 12:  Издишайте и внимателно да се върне към първата позиция.

След овладяване Сурия namaskara, човек трябва да се научи на 12 пози или асани, които са включени в Шивананда йога. 12-те основни асани на тази форма на йога са:

Shirshasana:

Докато правите това асани, трябва първо да седнат на пода в позиция Ваджрасана. Сега поставете ръцете си на земята по такъв начин, че вие ​​ще бъдете в състояние да държи лявата си ръка с дясната ръка и дясната ръка с лявата ръка. Сега се опитайте да поставите короната на главата си между дланите си. След това се опитайте да се краката си леко нагоре. Това е известно като Ardha Shirshasana. Опитайте се да го балансират по този начин. След като успешно се научат балансиране, след това се опитайте да се движат краката си в посока нагоре по права линия с тялото си. Останете в това положение за 30 секунди и освобождаване. Винаги помнете, по правилния начин, за да излезе от всяка асана е начина, по който влиза в него.

Sarvangasana:

Това е също така известен като рамото стойка. Тук трябва първо да лежат на една подложка и се облегнете на пода. След това трябва да се опита вдигане на краката си в посока нагоре. Можете дори да вземе подкрепата на ръцете си за същото. Опитайте се да си почине ръцете си върху вас назад, така че те могат да ви помогнат да остане стабилен в позицията. След като краката ви са във въздуха, опитайте се да ги приведат в права привеждане в съответствие с тялото си и го разтегнете толкова, колкото можете. Останете в това положение за 30 секунди и след това отпуснете.

Halasana:

Когато сте в постоянен Sarvangasana поза, опитайте се и да си краката надолу от над главата си. Отново, тук почиват на дланта на ръцете си на гърба си, за да подкрепи позицията си.

Matsyasana:

Легнете по гръб на пода с коленете си, крака на пода. Вдишайте и повдигнете леко горната част на тялото от пода и плъзнете ръцете си под задните си части. След почивка задните си части на гърба на ръцете си. Остава в стабилно в продължение на 15 секунди и освобождаване.

Paschimotthanasana:

Седнете на пода с двата крака напред разширени пред вас. Опънете ръцете и тялото си напред и се опитайте да докоснете пръстите на краката. Свийте колене толкова, колкото можете и да се опита да достигне до пръстите на краката.

Bhujangasana:

В тази поза, трябва да се позиционира в извита поза, която прилича на змия. Спете на земята по такъв начин, че челото ти докосне земята. Сега поставете дланите си под раменете си по начин, който той получава прибран близо до тялото си. Опънете краката си по такъв начин, че горната част на краката си притиска надолу към тепиха. Сега вдишайте и бавно натиснете ръцете ви да се простират ръцете си, изпращане на гърдите си нагоре. Тази поза прилича на змия и по този начин той се нарича кобра поза или змията поза.

Shalbasana:

Легнете по корем с ръцете си почиват под бедрата и челото си почиват на пода. Сега се опитайте да се повиши левия си крак до 10 инча. След това, опитайте се прави същото с десния крак също. Във финалната фаза, да направите това и с двата си крака.

Dhanurasana:

Това е също така известен като Bow поза. Всичко, което трябва да направите е да лежи на пода с корема си да докосва земята. Дръжте ръцете си, освен гърдите си. Сега поемете дълбоко дъх и повдигнете краката и бедрата нагоре. В същото време, трябва да се опита да хване краката си с ръце. Останете в това положение за 30 секунди и освобождаване.

Ardha Matsyendrasana:

Седнете на пода с краката си направо пред себе си. Свийте колене, сложи краката си на пода и след това плъзнете левия си крак под десния крак. Поставете външната страна на левия крак на пода. Стъпка на десния крак над левия крак и не го поставяйте на пода. Натиснете десен на пода точно зад дясното глутеалната и задайте лявата горна част на ръката от външната страна на дясното бедро, близо до коляното. В дясното коляно ще посочи директно към тавана. Ето, вие трябва да издишайте и се обърнете към вътрешната страна на дясната си бедро. Останете в това положение за около 30 секунди и след това отпуснете. Опитайте това прави по друг начин също.

Kaksana:

Поставете ръцете си на пода в предната част на краката си с дланите надолу. Свийте лактите и поставете колене върху горната част на ръцете си над лактите. Леко повдигате тежест напред върху ръцете си, докато краката ви идват постепенно от пода. Не хоп на мястото си. Винаги дръжте гледа към пода пред ръцете си, докато държите тази позиция. Задръжте за 10 секунди и след това отпуснете.

Padahastasana:

Стоят изправени с краката си докосват един друг. Сега издишайте и се огъват надолу от бедрата си, за да се докоснат краката си с пръсти. Дръжте ръцете си изпънати в целия процес. Сега бавно се покачва нагоре и да се върнете към първата позиция.

Trikonasana:

Застанете прави, разделят краката си широко встрани. Сега обърнете десния си крак, за да 90 градуса и ляв крак до 15 градуса. Уверете се, че теглото на тялото си поравно на двата крака. Сега се огъват тялото си към дясната страна, надолу от бедрата. Поддържа кръста прав, като по този начин позволява на лявата си ръка, за да излезе във въздуха и дясната ръка се свежда и докосва земята. Опитайте се да запазите и двете ръцете в права линия. Повторете от другата страна.