12 йога упражнения, за да получите бедрата и ханша във форма

Home » Review » Fitness » 12 йога упражнения, за да получите бедрата и ханша във форма

12 йога упражнения, за да получите бедрата и ханша във форма

Благодарение на нашите заседнал начин на живот и липсата на движение, ние сме склонни да се натрупват мазнини в ханша и бедрата. Това ни кара да се чувстват непривлекателни. Но, не се притеснявайте! Ето няколко основни асани в йога, за да се намали ханша и бедрата. А правилното съчетание на диета и йога може да намали мазнините в тези проблемни области.

Йога за ханша и бедрата

1. Utkatasana

Как да направя Utkatasana и какви са ползите от нея

Известен също като – председател Pose

Предимства – Тази асана стимулира мускулите в краката си, особено ханша и бедрата. Той седи на стол е лесно, но когато седне на един въображаем стол, мускулите ви се полагат, тъй като те държат на крепостта за тялото си. Вашето телесно тегло почива върху краката си, особено по отношение на мускулите на ханша и бедрата. Това не само тонизира краката си и изгражда мускулите, но укрепва района също.

Как да го направя – Застанете изправени в Tadasana. Внимателно се огъват коленете си и да намали задните си части, като че ли са седнали на един въображаем стол. Вдишайте и разширяване на ръцете си над главата си. Задръжте позата за няколко секунди, докато се запази потока на дъха си отива. Release.

Втвърдяване Съвет – Слушайте тялото си. Ако сте начинаещ, по-ниски бедрата си само толкова, колкото можете, но се увеличи постепенно. След като се чувстват комфортно в позата, бихте могли да пулсира малко да се увеличи интензивността и отсечката в мускулите.

2. Virabhadrasana II

Известен също като – Warrior Поза II

Предимства – Тази асана работи на краката със сигурност, но специално върху вътрешната част на бедрата. В самото начало, тази поза може да изглежда просто, но тя работи на мускулите, които не получават внимание, когато ще свършим ежедневните ни задължения. Най-хубавото е, че и двата крака получават различен тренировка в същото време, така че повече мускулни групи са насочени с тази асана.

Как да го направя – за разширяване на краката си, така че те са малко повече от хип-ширината на раменете. Twist дясната пета, като пръстите сочат навън, и да използва лявата си пета за себе си земята. Арката на лявата си пета трябва да бъде в съответствие с десния си крак. Намалете бедрата ви и след това излъчват енергията си, както ви протегне ръцете си така, че те са в съответствие с раменете си. Обърни погледа си напред и задръжте позата почтено. Дишайте бавно и силно като държите позата и след това отпуснете. Повторете от другата страна.

Втвърдяване Съвет – За най-добри резултати, разширяване на участък от краката си и да намали таза. Уверете се, че се поддържа баланс и почтеност.

3. Natarajasana

Как да направя Natarajasana и какви са ползите от нея

Известен също като – Господ на танца Pose

Предимства – флексорите бедрото са стимулирани и разтеглени в този много изящна стойка. И двете вътрешни и външни бедрените мускули са работили върху. Тази асана засилва краката като салдата по тялото на един крак. Още от таза към краката си, всеки мускул на крака е смекчен и се протегна. Бедрата са отворени и всички енергийни блокове в краката са освободени. Кръвообращението в краката се засилва, което дава свеж приток на кислород и хранителни вещества до тях.

Как да го направя – Застанете Tadasana. Повдигнете десния си крак и го люлее зад такова, че десния крак е успоредна на земята. Свийте коленете си, да достигнат дясната си ръка към десния крак и отсечка. След като се успокои, изпънете лявата си ръка напред. Може да се запази дланите протегнати напред или поеме Гиан мудра. Погледнете лявата си пръсти. Задръжте позата за няколко секунди, докато се вземе дълги, дълбоки вдишвания. Отпуснете и повторете от другата страна.

4. Ustrasana

Известен също като – Camel Pose

Предимства – Тази асана блестящо отваря вашите гръдни мускули и сгъвачи на бедрото. Той също така тонизира всички крайници, особено на бедрата. Тази асана работи по предната част на тялото си, така че мускулите в предната част на бедрата се старателно тонизирана и стимулирани.

Как да го направя – Седнете в Ваджрасана. Повдигнете таза и повишаване на тялото си така, че бедрените мускули и мускулите на прасеца са перпендикулярни. Отворете гърдите си и се облегнете назад. Достигане до ръцете си, за краката си, като се уверите, ръцете са изпънати. Внимателно виси на главата си, докато се вгледаме в гърба. Задръжте позата, колкото поеме дълги, дълбоки вдишвания. Release.

5. Upavistha Konasana

Известен също като – Седнала Wide Legged Forward Fold

Предимства – Тази асана работи удивително добре в горната част на краката си. Освен като им е добра участък, тя работи върху много Пренебрегването на вътрешната част на бедрата. Тя се изгражда сила и гъвкавост.

Как да го направя – Седнете в Dandasana. Опънете краката си толкова широк, колкото можете. След това донесе дланите си към центъра. Ако сте достатъчно гъвкави, наведете тялото си и да стигне до главата си до земята. Ако не, се огъват лактите и нека главата ти виси. Дишайте няколко пъти, след което бавно се върна и донесе краката си заедно.

6. Janu Sirsasana

Как да направя Janu Sirsasana и какви са ползите от нея

Известен също като – главата до коляното Pose

Предимства – The Janu Sirsasana работи в посока увеличаване на гъвкавостта в областта на бедрата и тазобедрените стави. Мускулите се разтягат и има увеличение на циркулацията на кръвта. Това подхранва мускулите и поддържа района здрави. Тази асана помага за укрепване на краката също.

Как да го направя – Да приемем Dandasana. Сгънете лявото коляно, така че левият крак се поставя на дясното бедро. Протегни ръцете си нагоре, сгънете торса си и да се свържете с крака си с ръцете си. Дишайте в дясната част на корема. Задръжте и отпуснете, и повторете с другия крак. Въпреки, че ти е писано да се докоснат главата си, за да си коляно в тази асана, това, което е по-важно в тази поза е поддържането на гърба си изправен.

7. баддха Konasana

Как да стане баддха Konasana и какви са ползите от нея

Известен също като – Cobbler Pose, Butterfly Pose, Bound Angle Pose

Предимства – Тази асана е невероятно хип отварачка. Тя също така увеличава обхвата на движение в бедрата. Вашите вътрешната част на бедрата се разтягат и тонизирана и мускулна маса е изградена. Тази асана основно работи на вашите ханша и бедрата и прави чудеса за тях.

Как да го направя – Седнете на тепиха с краката изпънати. Сгънете коленете си и доведете краката си до центъра. Присъединете се към краката си, и изправете гърба си. Дръжте краката си с дланите си. Сега, натиснете колене на земята, колкото евентуално можем. Задръжте позата за няколко секунди и освобождаване.

8. Маласаня

Известен също като – Garland Pose

Предимства – The Маласаня е друга поза, която работи главно на краката, особено на ханша и бедрата. Той подобрява циркулацията на кръвта и осигурява по-добра участък в ханша и бедрата. Тя разширява бедрата ви и дава мускулите на краката голяма сила и гъвкавост.

Как да го направя – Клек на пода, като се уверите, краката ви са заедно, а задните си части са от пода. Ако ви е удобно, повдигнете тялото си на топките на краката. Присъединете се към дланите си в центъра, и почивка лактите леко от двете страни на коленете. Натиснете колене с лактите си толкова широк, колкото е възможно. Задръжте в тази поза за най-малко три вдишвания. Release.

Как да направя Paripurna Navasana и какви са ползите от нея

Известен също като – Naukasana, лодка Pose

Предимства – Когато практикувате тази асана редовно, тя се движи извън тялото си, т.е., на органите, нервите, костите и мускулите, и прониква в самата сърцевина на вашето същество. Както можете да балансира тялото си тегло върху задните си части, ви същество трепери първоначално. Но, един куп сила и решителност е изграден в рамките на няколко секунди на окачването. Има голямо подобрение в кръвообращението, а краката си получи добър участък.

Как да го направя – Седнете в Dandasana. След това повдигнете краката си от земята. Когато успеете да се балансира, вдигнете ръцете си от пода и ги простре пред вас. Работата по създаването на “V” с горната и долната част на тялото. Дишайте дълго и дълбоко. Release.

10. Salabhasana

Известен също като – Locust Pose, Скакалец Pose

Предимства – това е един ефективен йога упражнения за намаляване на ханша и бедрата, тя също така работи по много други части на тялото си. Той укрепва краката си и увеличава притока на кръв. Вашите ханша и бедрата (крака, като цяло) остават силни, гъвкави и по-добро здраве.

Как да го направя – Легнете по корема и повдигнете краката си от тепиха, още от бедрата. Протегни ръцете си зад гърба си и повдигнете гърдите си от пода. Вдигнете брадичката си и да погледа си напред. Задръжте позата и дишайте няколко пъти, преди да се освободи.

11. Setu Bandhasana

Известен също като – Bridge Поза

Предимства – Тази асана засилва циркулацията на кръвта. Набраните ханша наложат добър участък. Мускулите са стимулирани и тонизирана, както и всяка енергия е счупен и освободени.

Как да го направя – Легнете по гръб си и се огъват краката си в коленете. Внимателно повдигнете бедрата и гърба от пода. Изправете раменете си и простре ръцете си така, че те да достигнат краката си. Дишайте дълго и дълбоко. Задръжте позата за няколко секунди и освобождаване.

12. Ананда Balasana

Как да направя Ananda Balasana и какви са ползите от нея

Известен също като – Честит Бебе Pose, Мъртво Bug Pose

Предимства – Тази асана е един от най-добрите поза в  йога за ханша и бедрата. Това  работи на отварянето си тазобедрена става. Вашите флексори са свити, а всички мускули вътрешната част на бедрото се разтягат и стимулирани. Тази асана работи на мускулите на гърба също, които обикновено не са работили при. Най-добрата част за тази поза е, че докато сте в него, можете да ръководи разтягането и да намерят това, което се чувства добре.

Как да го направя – Легнете по гръб си. Повдигнете краката си от пода, да ги огъване в коленете. Протегни си ръце и задръжте на сводовете на краката си. Опънете краката си, като се използват подкрепата на ръцете си. Дръжте свити колене, но можете да ги огъва, докато сте в позата. Задръжте позата, докато се движите и шнур за няколко секунди. Отпуснете и се отпуснете.

Опитвали ли сте някога някой от тези йога асани за намаляване на ханша и бедрата? Поддържане на краката изпънати и свити, е изключително важно. Може да се оплакват от тези бедрата са дебели, но когато мускулите не са обработени, тя може да доведе до по-сериозни проблеми. Не чакайте, че дълго! Отдайте се на йога. Забавлявайте се, докато се засили бедрата и ханша и да се изгради, че чистата мускулна.