12 Yoga oefeningen om Get Your dijen en heupen In Shape

Home » Review » Fitness » 12 Yoga oefeningen om Get Your dijen en heupen In Shape

12 Yoga oefeningen om Get Your dijen en heupen In Shape

Door onze sedentaire levensstijl en gebrek aan lichaamsbeweging, hebben we de neiging om vet zich ophopen in de heupen en dijen. Dit geeft ons het gevoel onaantrekkelijk. Maar je geen zorgen! Hier zijn een paar fundamentele asanas in yoga om heupen en dijen te verminderen. Een goede combinatie van dieet en yoga kan het vet in deze probleemgebieden te verminderen.

Yoga voor heupen en dijen

1. Utkatasana

How To Do The Utkatasana en wat zijn de voordelen

Ook bekend als – Chair Pose

Voordelen – Deze asana stimuleert de spieren in je benen, vooral de heupen en dijen. Zittend op een stoel is gemakkelijk, maar als je gaat zitten op een denkbeeldige stoel, worden je spieren uitgeoefend zoals ze het fort te houden voor je lichaam. Je lichaam gewicht rust op je benen, vooral op de spieren van de heupen en dijen. Deze tonen niet alleen je benen en bouwt spieren, maar versterkt het gebied ook.

How To Do It – Sta rechtop in Tadasana. Buig je knieën en laat je billen alsof je zit op een denkbeeldige stoel. Adem in en strek je armen boven je hoofd. Houd deze houding voor een paar seconden als je de stroom van je adem op gang te houden. Vrijlating.

Het genezen Tip – Luister naar je lichaam. Als je een beginner bent, verlaag je heupen slechts zoveel als je kunt, maar geleidelijk te verhogen. Zodra je je comfortabel voelt in de pose, kon je een beetje puls om de intensiteit en de rek in de spieren te verhogen.

2. Virabhadrasana II

Ook bekend als – Strijder stelt II

Voordelen – Deze asana werkt op de benen zeker, maar specifiek op de binnenkant van de dijen. In het begin kan dit pose zien er eenvoudig uit, maar het werkt op de spieren die niet de aandacht niet krijgen wanneer we onze dagelijkse taken uit te voeren. Het beste deel is dat zowel de benen krijgen een andere workout op hetzelfde moment, zodat meer spiergroepen gericht met deze asana.

How To Do It – Verruim uw benen, zodat ze een beetje meer dan heupbreedte. Draai je naar rechts hiel met de tenen naar buiten, en gebruik je linker hiel om uzelf te aarden. De boog van je linker hiel moet in overeenstemming zijn met je rechtervoet. Verlaag uw heupen en dan straalt je energie uit als je strek je armen zodanig dat zij in lijn met uw schouders. Zet uw blik naar voren en houd de pose met integriteit. Adem langzaam en sterk als je de pose vast te houden en vervolgens los. Herhaal aan de andere kant.

Het genezen Tip – Voor de beste resultaten, verbreden van de strook van je benen en laat je bekken. Zorg ervoor dat je balans en integriteit.

3. Natarajasana

How To Do The Natarajasana en wat zijn de voordelen

Ook bekend als – Lord Of The Dance Pose

Voordelen – De heupflexoren worden gestimuleerd en rekte zich uit in deze zeer gracieuze houding. Zowel de binnenste en buitenste dijspieren worden ingewerkt. Deze asana versterkt de benen lichaam balanceert op een been. Rechts van je bekken naar je voeten, wordt elke spier in je been afgezwakt en uitgerekt. Je heupen worden opengesteld, en alle energie blokken in de benen worden vrijgegeven. De bloedcirculatie in de benen wordt versterkt, die een frisse toevoer van zuurstof en voedingsstoffen om hen geeft.

How To Do It – Stand in Tadasana. Til uw voet achter zwenken zodat je rechterbeen parallel aan de grond. Buig je knie, bereik je rechterarm naar de rechter voet en stretch. Zodra u vestigen, strek je linkerarm naar voren. Je kon de handpalmen uitgestrekt te houden of zich in Gyan Mudra. Kijk naar je linker vingers. Houd deze houding voor een paar seconden als je lang en diep adem te halen. Laat en herhaal aan de andere kant.

4. Ustrasana

Ook bekend als – Camel Pose

Voordelen – Deze asana opent briljant je borstspieren en heupbuigers. Ook tonen de ledematen, vooral de dijen. Deze asana werkt op het voorste deel van je lichaam, zodat de spieren in de frontale dijen krijgen grondig afgezwakt en gestimuleerd.

How To Do It – Zit in Vajrasana. Til je heupen en hef je lichaam zodanig dat de heupspieren en kuitspieren loodrecht. Open je borst en leun achterover. Bereik je armen voor uw voeten en zorg ervoor dat je armen uitgestrekt. Voorzichtig hang je hoofd als je blik aan de achterkant. Houd deze houding als je lang en diep adem te nemen. Vrijlating.

5. Upavistha Konasana

Ook bekend als – Seated Wide Legged Forward Fold

Voordelen – Deze asana werkt verbazingwekkend goed op het bovenste deel van je benen. Afgezien van hen een goed stuk, het werkt op de veel-genegeerd binnenkant van de dijen. Het bouwt kracht en flexibiliteit.

How To Do It – Zit in Dandasana. Strek je benen zo breed als je kunt. Vervolgens breng je handpalmen naar het centrum. Als je flexibel genoeg bent, buig je lichaam en bereik je hoofd op de grond. Zo niet, dan buig je ellebogen en laat je hoofd hangen. Adem een paar keer, dan langzaam terug te komen op en breng uw voeten bij elkaar.

6. Janu Sirsasana

How To Do The Janu Sirsasana en wat zijn de voordelen

Ook bekend als – Head To Knee Pose

Voordelen – De Janu Sirsasana werkt aan het vergroten van de flexibiliteit in de dijen en heupgewrichten. De spieren worden uitgerekt, en er is een toename van de circulatie van bloed. Dit voedt de spieren en houdt de omgeving gezond. Deze asana helpt om de benen te versterken.

How To Do It – Stel dat de Dandasana. Vouw je linker knie, zodat de linkervoet wordt geplaatst op de rechterdij. Strek je armen omhoog, vouw je romp, en uit te reiken voor uw voet met je armen. Adem in je recht buik. Vasthouden en loslaten, en herhaal met het andere been. Hoewel u zijn bedoeld om uw hoofd aan te raken om je knie in deze asana, wat belangrijker is in deze pose is het houden van uw rug recht.

7. Baddha Konasana

How To Do The Baddha Konasana en wat zijn de voordelen

Ook bekend als – Cobbler Pose, Butterfly Pose, Bound Angle Pose

Voordelen – Deze asana is een geweldige hip opener. Het verhoogt ook het bereik van de beweging in je heupen. Uw binnenkant van de dijen worden uitgerekt en afgezwakt, en magere massa is gebouwd. Deze asana werkt in principe op je heupen en dijen en doet wonderen voor hen.

How To Do It – Ga op de mat met je benen gestrekt. Vouw je knieën en breng je voeten naar het centrum. Doe mee met je voeten en strek je rug. Houd je voeten met je handpalmen. Nu, duw je knieën op de grond, zoveel als je kan. Houd deze houding voor een paar seconden en laat los.

8. Malasana

Ook bekend als – Garland Pose

Voordelen – De Malasana is een andere houding die voornamelijk werkt op de benen, vooral op de heupen en dijen. Het verbetert de circulatie van bloed en zorgt voor een goed stuk in je heupen en dijen. Het verruimt je heupen en geeft je beenspieren grote kracht en flexibiliteit.

How To Do It – Squat op de vloer en zorg ervoor dat je voeten bij elkaar, en je billen van de vloer zijn. Als u vertrouwd bent, til je je lichaam op de bal van de voeten. Doe mee met je handpalmen op het centrum, en rust je ellebogen zachtjes op de zijkanten van de knieën. Duw je knieën met je ellebogen zo breed mogelijk. Houd deze houding gedurende ten minste drie ademhalingen. Vrijlating.

How To Do The Paripurna Navasana en wat zijn de voordelen

Ook bekend als – Naukasana, Boot Pose

Voordelen – Wanneer u deze asana regelmatig oefenen, het beweegt buiten je lichaam, dat wil zeggen, de organen, zenuwen, botten en spieren, en dringt door tot in de kern van je wezen. Als je je lichaamsgewicht in evenwicht te brengen op je billen, je wezen beeft aanvankelijk. Maar, een heleboel kracht en vastberadenheid wordt gebouwd binnen de paar seconden van de opschorting. Er is een grote verbetering van de bloedcirculatie, en je benen een goede stretch.

How To Do It – Zit in Dandasana. Dan til je benen van de grond. Als het je lukt om in evenwicht te brengen, til je je handen van de vloer, en strek ze uit voor je. Werken aan het creëren van een ‘V’ met je boven- en onderlichaam. Adem lang en diep. Vrijlating.

10. salabhasana

Ook bekend als – Sprinkhaan stelt, Grasshopper Pose

Voordelen – Dit is een effectieve yoga oefening om heupen en dijen te verminderen, maar werkt ook op vele andere delen van je lichaam. Het versterkt je benen en verbetert de doorstroming van het bloed. Uw heupen en dijen (benen, in het algemeen) blijven sterk, flexibel en in goede gezondheid.

How To Do It – Ga op je buik en til je benen van de mat, direct vanaf de heupen. Strek je armen achter je en til je je borst van de vloer. Til je je kin omhoog en stel uw blik naar voren. Houd deze houding en adem een paar keer voordat je loslaat.

11. Setu Bandhasana

Ook bekend als – Bridge Pose

Voordelen – Deze asana verbetert de circulatie van bloed. De verhoogde heupen dwingen een goede rek. De spieren worden gestimuleerd en afgezwakt, en geen energie wordt doorbroken en vrijgegeven.

How To Do It – Lig plat op je rug en buig je benen op de knieën. Til je heupen en rug van de vloer. Strek je schouders en strek je armen, zodat ze je voeten te bereiken. Adem lang en diep. Houd deze houding voor een paar seconden en laat los.

12. Ananda Balasana

How To Do The Ananda Balasana en wat zijn de voordelen

Ook bekend als – Gelukkige Baby Pose, Dead Bug Pose

Voordelen – Deze asana is een van de beste pose in  yoga voor heupen en dijen. Dit  werkt op het openen van uw heupgewricht. Uw buigspieren worden gebogen, en al binnenkant van het dijbeen spieren worden uitgerekt en gestimuleerd. Deze asana werkt op de rugspieren ook, die meestal niet worden verwerkt. Het beste deel over deze pose is dat terwijl je in, kun je begeleiden het strekken en vinden wat goed voelt.

How To Do It – Lig plat op je rug. Til je benen van de vloer, ze buigen op de knieën. Strek je armen en houd de bogen van uw voeten. Strek je benen uit met behulp van de steun van je handen. Houd de knieën gebogen, maar je kunt ze buigen terwijl u in de pose. Houd deze houding als je beweegt en buig voor een paar seconden. Laat en te ontspannen.

Heeft u ooit een van deze yoga asanas geprobeerd om heupen en dijen te verminderen? Het houden van de benen gestrekt en gebogen is uiterst belangrijk. Je zou kunnen klagen over die heupen dik zijn, maar wanneer de spieren niet worden verwerkt, kan dit leiden tot meer ernstige problemen. Niet zo lang wachten! Geniet van yoga. Veel plezier als je je dijen en heupen te versterken en te bouwen die spiermassa.