12 Yoga øvelser for å få din lår og hofter i form

Home » Review » Fitness » 12 Yoga øvelser for å få din lår og hofter i form

12 Yoga øvelser for å få din lår og hofter i form

På grunn av vår stillesittende livsstil og mangel på mosjon, vi har en tendens til å akkumulere fett i hofter og lår. Dette gjør oss til å føle skjemmende. Men, fortvil ikke! Her er noen grunnleggende asanas i yoga for å redusere hofter og lår. En riktig kombinasjon av kosthold og yoga kan redusere fett i disse problemområdene.

Yoga for hofter og lår

1. Utkatasana

Hvordan gjøre Utkatasana og hva er dens fordeler

Også kjent som – Chair Pose

Fordeler – Dette asana stimulerer musklene i bena, spesielt hofter og lår. Sittende på en stol er lett, men når du sitter på en imaginær stol, blir musklene utøves som de holder fortet for kroppen din. Din kroppsvekt hviler på bena, spesielt på musklene i hofter og lår. Dette ikke bare toner bena og bygger muskler, men styrker området også.

Hvordan du gjør det – Stå oppreist i Tadasana. Forsiktig bøye knærne og senk baken som om du sitter på en imaginær stol. Pust inn og strekke armene over hodet. Hold posere for noen sekunder som du holder flyten av pusten går. Utgivelse.

Herding Tips – Lytt til kroppen din. Hvis du er nybegynner, senke hoftene bare så mye du kan, men øker gradvis. Når du føler deg komfortabel i positur, kan du puls litt for å øke intensiteten og strekk i muskelen.

2. Virabhadrasana II

Også kjent som – Warrior Pose II

Fordeler – Dette asana fungerer på bena sikkert, men spesielt på innsiden av lårene. I utgangspunktet kan dette positur ser enkelt ut, men det fungerer på musklene som ikke får oppmerksomhet når vi kjører våre daglige gjøremål. Det beste er at begge bena får en annen trening på samme tid, slik at flere muskelgrupper er målrettet med dette asana.

Hvordan du gjør det – Utvid bena slik at de er litt mer enn hip-bredde hverandre. Vri høyre hæl med tærne pekende utover, og bruke venstre hæl til bakken selv. Buen av venstre hæl må være i tråd med høyre fot. Senk hoftene og deretter utstråle energi ut som du strekker ut armene slik at de er i tråd med skuldrene. Slå blikket fremover og hold positur med integritet. Pust sakte og sterk som du holder positur og slipp. Gjenta på den andre siden.

Herding Tips – For best resultat, utvide strekningen av bena og senke bekkenet. Sørg for at du opprettholde balanse og integritet.

3. Natarajasana

Hvordan gjøre Natarajasana og hva er dens fordeler

Også kjent som – Lord Of The Dance Pose

Fordeler – Hofte flexors blir stimulert og strukket i denne svært grasiøs holdning. Både indre og ytre lårmusklene er jobbet på. Dette asana styrker bena som kroppen balanserer på ett ben. Rett fra bekkenet til føttene, er hver eneste muskel i beinet tonet og strukket. Hoftene er åpnet opp, og alle energiblokkeringer i bena er utgitt. Blodsirkulasjonen i bena er forbedret, noe som gir en frisk flyten av oksygen og næringsstoffer til dem.

Hvordan du gjør det – Stå Tadasana. Løft høyre fot og svinge det bak slik at høyre ben er parallelt med bakken. Bøye kneet, når din høyre arm til høyre foten og strekk. Når du slå seg ned, strekke venstre arm fremover. Du kan holde håndflatene strukket ut eller anta Gyan Mudra. Se på din venstre fingrene. Hold posere for noen sekunder når du tar lange, dype åndedrag. Slipp og gjenta på den andre siden.

4. Ustrasana

Også kjent som – Camel Pose

Fordeler – Dette asana briljant åpner din pectoral muskler og hip flexors. Det toner også alle lemmer, spesielt lårene. Dette asana fungerer på den fremre delen av kroppen din, slik at musklene i frontal lårene blir grundig tonet og stimulert.

Hvordan du gjør det – Sitt i Vajrasana. Løft hoftene og heve kroppen din slik at hoftemusklene og leggmuskler er vinkelrett. Åpne opp brystet og len deg tilbake. Reach armene for dine føtter, slik at armene er strukket ut. Forsiktig henger hodet mens du skuer på baksiden. Hold positur som du tar lange, dype åndedrag. Utgivelse.

5. Upavistha Konasana

Også kjent som – Sittende Wide Legged Forward Fold

Fordeler – Dette asana fungerer utrolig bra på den øvre delen av bena. Bortsett fra å gi dem en god strekk, det fungerer på mye ignorert innsiden av lårene. Det bygger styrke og fleksibilitet.

Hvordan du gjør det – Sitt i Dandasana. Strekk bena så bredt som mulig. Deretter ta håndflatene til sentrum. Hvis du er fleksibel nok, bøy kroppen og nå hodet til bakken. Hvis ikke, bøye albuene og la hodet henge. Pust et par ganger, deretter sakte komme tilbake opp og bringe føttene sammen.

6. Janu Sirsasana

Hvordan gjøre Janu Sirsasana og hva er dens fordeler

Også kjent som – Head To Knee Pose

Fordeler – Den Janu Sirsasana arbeider mot å øke fleksibiliteten i lårene og hofteledd. Musklene er strukket, og det er en økning i blodsirkulasjonen. Dette gir næring til musklene og holder området sunt. Dette asana bidrar til å styrke bena også.

Hvordan du gjør det – Anta Dandasana. Brett venstre kneet slik at den venstre foten er plassert på høyre lår. Strekk armene opp, kaste overkroppen, og nå ut til foten med armene. Pust inn din høyre del av magen. Hold og slipp, og gjenta med det andre benet. Selv om du er ment å berøre hodet til kneet i denne asana, hva er mer viktig i denne positur er å holde ryggen rett.

7. Baddha Konasana

Hvordan gjøre Baddha Konasana og hva er dens fordeler

Også kjent som – Cobbler Pose, Butterfly Pose, Bound Angle Pose

Fordeler – Dette asana er en fantastisk hip åpner. Det øker også den bevegelsesområdet i hoftene. På innsiden av lårene er strukket og tonet, og lean mass er bygget. Dette asana utgangspunktet fungerer på hoftene og lårene og gjør underverker for dem.

Hvordan du gjør det – Sitt på matten med bena strukket ut. Brett knærne, og bringe føttene til sentrum. Bli med føttene, og rette ryggen. Hold føttene med håndflatene. Nå presse knærne ned til bakken, så mye som du muligens kan. Hold posere for noen sekunder og slipp.

8. Malasana

Også kjent som – Garland Pose

Fordeler – Malasaña er en annen positur som arbeider hovedsakelig på beina, spesielt på hofter og lår. Det forbedrer blodsirkulasjonen og sikrer en god strekk i hoftene og lårene. Det utvider hoftene og gir leggmusklene stor styrke og fleksibilitet.

Hvordan du gjør det – Krangel på gulvet, noe som gjør at føttene er sammen, og setet er fra gulvet. Hvis du er komfortabel, løft kroppen på ballene av føttene. Bli med håndflatene i sentrum, og hvile albuene forsiktig på sidene av knærne. Presse knærne med albuene så bredt som mulig. Hold posere for minst tre åndedrag. Utgivelse.

Hvordan gjøre Paripurna Navasana og hva er dens fordeler

Også kjent som – Naukasana, Båt Pose

Fordeler – Når du praktiserer denne asana regelmessig, går det utover kroppen din, dvs. organer, nerver, bein og muskler, og trenger inn i selve kjernen av ditt vesen. Som du saldoen din kroppsvekt på baken, skjelver ditt vesen i utgangspunktet. Men, er en hel masse styrke og besluttsomhet bygget innenfor noen få sekunder av suspensjon. Det er en stor forbedring i blodsirkulasjonen, og bena får en god strekk.

Hvordan du gjør det – Sitt i Dandasana. Deretter løfter beina opp fra bakken. Når du klarer å balansere, løfte hendene opp fra gulvet, og strekke dem ut foran deg. Arbeide for å skape en ‘V’ med over- og underkroppen. Pust lang og dyp. Utgivelse.

10. Salabhasana

Også kjent som – Locust Pose, Grasshopper Pose

Fordeler – Dette er en effektiv yoga trening for å redusere hofter og lår, det fungerer også på mange andre deler av kroppen din. Det styrker bena og forbedrer blodsirkulasjonen. Hofter og lår (ben, generelt) er fortsatt sterk, fleksibel, og ved god helse.

Hvordan du gjør det – Ligg på magen og løft bena utenfor matten, helt fra hoftene. Strekk armene bak deg og løfte brystet opp fra gulvet. Løft haken opp og sette blikket fremover. Hold positur og puster et par ganger før du slipper.

11. SETU Bandhasana

Også kjent som – Bridge Pose

Fordeler – Dette asana forbedrer blodsirkulasjonen. De innsamlede hofter håndheve en god strekk. Musklene blir stimulert og tonet, og noe energi er brutt og slippes.

Hvordan du gjør det – Ligg flatt på ryggen, og bøy bena i knærne. Løft forsiktig hoftene og ryggen opp fra gulvet. Rett skuldrene og strekke ut armene, slik at de når føttene. Pust lang og dyp. Hold posere for noen sekunder og slipp.

12. Ananda Balasana

Hvordan gjøre Ananda Balasana og hva er dens fordeler

Også kjent som – Happy Baby Pose, Dead Bug Pose

Fordeler – Dette asana er en av de beste positur i  yoga for hofter og lår. Dette  fungerer på å åpne opp hofteleddet. Dine flexors er bøyd, og alle de indre lårmusklene er strukket og stimulert. Dette asana fungerer på ryggmusklene også, som vanligvis ikke jobbet på. Den beste delen om dette positur er at mens du er i det, kan du lede stretching og finne hva som føles godt.

Hvordan du gjør det – Ligg flatt på ryggen. Løft bena opp fra gulvet, bøye dem i knærne. Strekk armene ut og hold buene av føttene. Strekk bena ut ved hjelp av støtte fra hendene. Hold knærne bøyd, men du kan bøye dem mens du er i positur. Hold positur når du beveger deg og bøy i noen sekunder. Slipp og slappe av.

Har du noen gang prøvd noen av disse yoga asanas for å redusere hofter og lår? Holde bena strukket og bøyd er ekstremt viktig. Du kan klage på hoftene være feit, men når musklene ikke er jobbet på, kan det føre til mer alvorlige problemer. Ikke vente så lenge! Unn deg yoga. Ha det gøy mens du styrke dine lår og hofter og bygge det mager muskel.