5 Αποτελεσματική Γιόγκα θέτει για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Home » Review » Health » 5 Αποτελεσματική Γιόγκα θέτει για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

5 Αποτελεσματική Γιόγκα θέτει για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

θέματα του στομάχου είναι το πιο ενοχλητικό. Θα σας πάρει τόνισε και ανησυχούν. Οι συχνές συσπάσεις και τραβά στην κοιλιά σας κάνει μόνο χειρότερα. Θα μάθουμε να ζούμε με ευερέθιστου κινήσεις του εντέρου, την πίεση, και κοιλιακό άλγος. Για να σας σώσει από αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση, έχουμε καταλάβει πέντε στάσεις γιόγκα που θα απαλύνει τα εσωτερικά του στομαχιού σας. Ελέγξτε τους έξω!

Αλλά πρώτα, ας μάθουμε για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Τι είναι το Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS);

IBS είναι μια κατάσταση που συμβαίνει στο πεπτικό σας σύστημα και προκαλεί φούσκωμα, αέρια, δυσκοιλιότητα, και διάρροια. Μπορεί να είναι σποραδική ή να εξελιχθεί σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σας και ψυχολογική ευεξία. Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την IBS από τους άνδρες. Αυτό συμβαίνει σε ένα από τα πέντε ανθρώπους και αναπτύσσει για πρώτη φορά όταν είσαι 20-30 ετών. Το άγχος και κακές διατροφικές συνήθειες είναι κοινές αιτίες για την εμφάνιση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Σε πολλές περιπτώσεις IBS, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε περίπτωση σωματικών βλαβών στο στομάχι. Πιθανολογείται ότι IBS εμφανίζεται όταν υπάρχει μια διαταραχή στην κανονική αλληλεπίδραση εγκεφάλου-στομάχου. Αυτή η διαταραχή κάνει πεπτική οδό σας ιδιαίτερα ευαίσθητο, που οδηγεί σε δυσπεψία, το άγχος, και το άγχος.

Τώρα, ας δούμε πώς να θεραπεύσει σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου από τη γιόγκα

Πρακτική Γιόγκα για IBS (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) Ανακούφιση

Το άγχος και η IBS είναι αλληλένδετες. Γιόγκα ηρεμεί τα νεύρα σας και μειώνει τα επίπεδα του στρες, που εργάζεται ως βάλσαμο για την ταραγμένη σας πεπτικό σύστημα. Με σταθερό ρυθμό αναπνοής και ήσυχο το μυαλό, δοκιμάστε τις στάσεις γιόγκα που αναφέρονται παρακάτω και να ανακουφίσει τον εαυτό σας από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

IBS Healing γιόγκα θέτει

1. Parighasana (Gate Pose)

Parighasana διεγείρει κοιλιακά όργανα και τεντώνει τις πλευρές του κορμού σας. Αυξάνει την αναπνοή ικανότητα και τις ενισχύσεις σας την πέψη. Βασίζεται, επίσης, τη δύναμη του πυρήνα σας και να εξαλείφει τα απόβλητα από το σώμα σας.

Για να κάνετε την Parighasana, γονατίσω με την πλάτη σας ίσια και το κεφάλι σας κοιτάζει μπροστά. Τώρα, τεντώστε το δεξί σας πόδι προς τα δεξιά, με το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός όσο και στο έδαφος. Σηκώστε το αριστερό σας χέρι μέχρι και λυγίστε τον κορμό σας πάνω από το δεξί σας πόδι. Τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στην κνήμη του δεξιού ποδιού σας. Επαναλάβετε το ίδιο με το δεξί χέρι σας.

2. Ardha Matsyendrasana (Half-Καθιστή Σπονδυλικής Στήλης Twist)

Πώς να κάνει το Ardha Matsyendrasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Ardha Matsyendrasana ανοίγει το στήθος σας και αυξάνει την παροχή αέρα στους πνεύμονές σας. Καθαρίζει τα εσωτερικά όργανά σας με την αφαίρεση των τοξινών από αυτούς. Τονώνει τα νεφρά σας και εξαλείφει την κούραση. Η στάση διεγείρει το πεπτικό δύναμη του στομαχιού σας και αυξάνει την όρεξή σας.

Για να κάνετε την Ardha Matsyendrasana, καθίστε με τα πόδια σας απλώνεται μπροστά σας. Κρατήστε ίσια την πλάτη και τα πόδια σας μαζί. Τώρα, λυγίστε το δεξί πόδι, ρίξτε το πάνω από το αριστερό ισχίο σας, και τοποθετήστε τη φτέρνα του δεξιού ποδιού σας δίπλα από το αριστερό ισχίο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο δεξί γόνατο σας και να λάβει το δεξί σας χέρι πίσω από τα μέσα του την πλάτη σας. Περιστρέψτε τη μέση σας, τους ώμους και το κεφάλι προς τα δεξιά και να δούμε πάνω από τον δεξιό ώμο σας.

3. Ananda Balasana (Happy Baby Pose)

Πώς να κάνει το Ananda Balasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Ananda Balasana ηρεμεί το μυαλό σας και ανακουφίζει από το άγχος και τον πόνο. Εκτείνεται και καταπραΰνει τη σπονδυλική στήλη σας και απελευθερώνει την ένταση παγιδευτεί στην πλάτη σας. Συμπιέζει το στομάχι και το μασάζ σας τα εσωτερικά όργανα του πεπτικού σας συστήματος.

Για να κάνετε το Ananda Balasana, ξαπλώνουν στην πλάτη σας. Φέρτε τα γόνατά σας προς το στήθος σας, το αγκάλιασμα τους. Χαλαρώστε την πλάτη σας στο έδαφος. Τώρα, μετακινήστε τα γόνατα hip-πλάτος πέρα ​​και να φέρει τα πόδια σας, ακριβώς πάνω από τα γόνατα. Τεντώστε τα χέρια σας και να φτάσει στο πέλμα των ποδιών σας και να τους κρατήσει εκεί. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι ίσια, και οι ωμοπλάτες σας αγγίζει το έδαφος.

4. Dhanurasana (Bow Pose)

Dhanurasana είναι μια καλή το άγχος και την κούραση buster. Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα και βοηθά με διαταραχές των νεφρών. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και θεραπεύει την παχυσαρκία. Dhanurasana βελτιώνει τη λειτουργία των εντέρων σας, βελτιώνει την πέψη και αυξάνει την όρεξη.

Για να κάνετε την Dhanurasana, ξαπλώνει στο στομάχι σας. Τα πόδια σας πρέπει να είναι το πλάτος των γοφών και τα χέρια σας στο πλάι. Τώρα, διπλώστε τα γόνατα σας και φέρτε τα πόδια σας επάνω. Τεντώστε τα χέρια σας προς τα πίσω, να φτάσει τους αστραγάλους των ποδιών σας και κρατήστε τα στα χέρια σας. Σηκώστε το στήθος σας από το έδαφος και να μετακινήσετε τα πόδια σας προς τα πάνω για να σχηματίσουν ένα τόξο. Κρατήστε το κεφάλι σας ίσια και να κοιτάξουμε μπροστά.

5. Pavanamuktasana (Wind Ανακούφιση Pose)

Pavanamuktasana ενισχύει τους κοιλιακούς μυς και μασάζ σας το εσωτερικό της κοιλιάς σας. Βοηθά στην πέψη και απελευθερώνει ανεπιθύμητα και τοξικά αέρια από το σώμα σας. Εκτείνεται το λαιμό και την πλάτη σας και απελευθερώνει την ένταση στο κάτω μέρος της πλάτης. Pavanamuktasana σας κρατά ασφαλείς από την οξύτητα και τη δυσκοιλιότητα.

Για να κάνετε την Pavanamuktasana, ξαπλώστε ανάσκελα και τεντώστε τα πόδια σας προς τα εμπρός. Κρατήστε τα χέρια σας σε κάθε πλευρά του σώματός σας. Λυγίστε τα γόνατά σας και να τους φέρει προς το στήθος σας. Πιέστε τους μηρούς σας στην κοιλιά σας με ενωμένα τα χέρια. Τώρα, σηκώστε το κεφάλι και το στήθος σας από το πάτωμα και τοποθετήστε το πηγούνι σας στα γόνατά σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε λίκνισμα πάνω και κάτω ή πλαγίως σε αυτή την στάση.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τη γιόγκα για σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου; Δοκιμάστε τις παραπάνω στάσεις, και να δούμε πώς θα κάνουν το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου σας εξαφανιστούν!

Τώρα, ας περάσουμε σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη γιόγκα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Απαντήσεις εμπειρογνωμόνων για απορίες των αναγνωστών

Το αλκοόλ επιδεινώνει σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου;

Ναι, το αλκοόλ επιδεινώνει σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ακόμη και σε μικρή ποσότητα. Είναι καλύτερο να εξορίσει εντελώς το αλκοόλ από τη διατροφή σας μέχρι IBS σας έχει θεραπευτεί.

Πόσο αποτελεσματική είναι η διατροφή σας για IBS;

Το φαγητό σας μπορεί να κάνει ή να σπάσει IBS. Συμπληρώστε τη διατροφή σας με πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα, όπως λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Φάτε τους όλη την ημέρα με ισορροπημένο τρόπο και να μασάτε την τροφή σωστά.

Είναι IBS απειλητική για τη ζωή;

IBS είναι επώδυνη, αλλά δεν είναι θανατηφόρα. Επίσης, δεν οδηγεί σε καμία άλλη γαστρικές διαταραχές.

Μήπως εμμηνορροϊκού κύκλου επηρεάζουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου;

Ναι, γυναικείες ορμόνες έχουν επίδραση στην IBS. Τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

Είναι IBS ονομάζεται με οποιοδήποτε άλλο όνομα;

Ναι, IBS είναι επίσης γνωστή ως βλεννώδης κολίτιδα, σπαστικό κόλον, νευρικό κόλον, και λειτουργική νόσος του εντέρου.

Η γιόγκα είναι μια δοκιμασμένη στο χρόνο σωτήρας για IBS. Σε κάθε γιόγκα θέτουν ότι κρατάτε, ακούστε το σώμα σας, μείνετε με τις αισθήσεις, και να αναπνεύσει καλά. Θα βοηθήσει το χαλαρωτικό του πεπτικού σας συστήματος και τη θεραπεία του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.