5 Ефективно йога пози за синдром на раздразненото дебело черво

Home » Review » Health » 5 Ефективно йога пози за синдром на раздразненото дебело черво

5 Ефективно йога пози за синдром на раздразненото дебело черво

проблеми със стомаха са най-неудобно. Те получават ли подчерта и притеснен. Честите контракции и дърпа в корема си, само да го направят по-лошо. Ти се научи да живее с раздразнителен червата движения, налягане и болки в корема. За да ви спаси от тази съдба, ние сме измислили пет пози от йога, която ще се изглаждат от вътрешната страна на стомаха. Провери ги!

Но първо, нека да научат повече за синдром на раздразненото дебело черво.

Какво е синдром на раздразненото черво (IBS)?

IBS е състояние, което се случва в храносмилателната система и причинява подуване на корема, газове, запек и диария. Тя може да бъде спорадична или се превърне в хроничен проблем, засягащ качеството на живота си и психологическо благополучие. Жените са по-засегнати от IBS, отколкото мъже. Той се среща в един измежду петима души и се развива за първи път, когато сте на 20-30-годишна възраст. Стрес и лоши хранителни навици са често срещани причини за появата на синдром на раздразнените черва.

В много случаи на IBS, беше установено, че не е имало случай на физическа повреда на стомаха. Предполага се, че IBS се случва, когато има прекъсване в редовен мозък стомаха взаимодействие. Това прекъсване прави храносмилателната песен силно чувствителни, което води до лошо храносмилане, стрес, и тревожност.

Сега, нека да видим как да се лекува IBS с йога

Практика йога За IBS (синдром на раздразнените черва) Освобождаване

Стрес и IBS са свързани помежду си. Йога успокоява нервите и намалява нивото на стреса, работи като балсам за развълнуван храносмилателната система. С постоянна дишане и спокоен ум, опитайте йога пози, споменати по-долу и го освобождава себе си от IBS.

IBS лечебни йога пози

1. Parighasana (Gate поза)

Parighasana стимулира коремните органи и се простира от двете страни на торса си. Те повишават вашия капацитет дишането и подпомага храносмилането. Той също така изгражда основната си сила и елиминира отпадъците от тялото си.

За да направите Parighasana, коленичат с гърба си изправен и главата си гледаме напред. Сега, изпънете десния си крак в дясно, с десния си крак, насочен напред и на земята. Вдигнете лявата си ръка нагоре и се огъват торса си над десния крак. Поставете дясната си ръка върху пищяла на десния крак. Повторете същото и с дясната си ръка.

2. Ardha Matsyendrasana (Half-Седнала Spinal Twist)

Как да направя Ardha Matsyendrasana и какви са ползите от нея

Ardha Matsyendrasana отваря гърдите си и увеличава притока на въздух към белите дробове. Тя почиства вашите вътрешни органи чрез премахване на токсините от тях. Той стимулира бъбреците и премахва умората. Позата стимулира храносмилателната способност на стомаха и повишава апетита.

За да направите Ardha Matsyendrasana, седна с краката изпънати пред вас. Дръжте гърба си изправен и краката заедно. Сега се огъват на десния крак, той да поеме лявата тазобедрена и мястото на петата на десния крак до левия лакът. След това, поставете лявата си ръка върху дясното коляно и да вземат дясната си ръка зад към средата на гърба. Twist кръста, раменете и главата надясно и погледнете през дясното си рамо.

3. Ananda Balasana (Happy бебе Pose)

Как да направя Ananda Balasana и какви са ползите от нея

Ananda Balasana успокоява мозъка ви и облекчава стреса и болката. Тя се простира и успокоява гръбнака и освобождава напрежението в капана на гърба си. Тя компресира стомаха си и масажи вътрешните органи на храносмилателната система.

За да направите Ananda Balasana, легнете по гръб. Донесете колене към гърдите си, да ги прегръща. Отпуснете гърба си в земята. Сега, преместете колене хип ширината на раменете и да си краката, точно над коленете. Протегни си ръце и да достигне до стъпалата на краката си и ги задържа там. Уверете се, че ръцете ви са прави, и плешките докосват земята.

4. Dhanurasana (лък поза)

Dhanurasana е добър стреса и умората другар. Тя облекчава запек и помага при заболявания на бъбреците. Той подобрява кръвообращението и лекува затлъстяване. Dhanurasana подобрява функцията на червата, подобрява храносмилането и повишава апетита.

За да направите Dhanurasana, легнете по корем. Краката ви трябва да са хип-ширината на раменете и ръцете си от страната. Сега, сгънете колене и да си краката нагоре. Протегни ръцете си назад, да достигнат глезените на краката си и да ги държиш в ръцете си. Повдигнете гърдите си на разстояние от земята и да се премести краката си нагоре, за да се образува дъга. Дръжте главата си прав и да гледаме напред.

5. Pavanamuktasana (Wind облекчаване поза)

Pavanamuktasana укрепва коремните мускули и масажи вътрешната страна на корема. Тя помага при храносмилането и освобождава нежелани и токсични газове от тялото си. Тя се простира на врата и гърба и освобождава напрежението в долната част на гърба. Pavanamuktasana ви държи в безопасност от киселинност и запек.

За да направите Pavanamuktasana, легнете по гръб и се простират на краката си напред. Дръжте ръцете си от двете страни на тялото си. Свийте колене и да ги към гърдите си. Натиснете бедрата към корема си с стиснаха ръце. Сега, повдигнете главата и гърдите от пода и поставете брадичката си на колене. Можете да опитате люлеещ се нагоре и надолу или настрани в тази поза.

Обмисляли ли сте йога за IBS? Опитайте горните пози, и да видим как те ще направят вашия синдром на раздразненото дебело черво изчезват!

Сега, нека да преминем към някои общи въпроси, свързани с йога и IBS.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Има ли алкохол влоши IBS?

Да, алкохол утежнява IBS, дори и в малки количества. Най-добре е да се блокира напълно алкохола от менюто си, докато си IBS се лекува.

Какво е въздействието върху вашата диета IBS?

Храната може да направи пауза или IBS. Попълнете вашата диета с богати на фибри храни като зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни. Яжте ги през целия ден по един балансиран начин и дъвче храната правилно.

Дали IBS животозастрашаваща?

IBS е болезнено, но не фатално. Той също така не води до каквито и да било други стомашни разстройства.

Влияе ли менструален цикъл IBS?

Да, женски хормони имат ефект върху IBS. Симптомите на IBS да се влошат по време на менструация.

Дали IBS срещу всякакви други имена?

Да, IBS е известен също като мукозен колит, спазми на дебелото черво, нервна дебелото черво, и функционално заболяване на червата.

Йога е изпитан спасител за IBS. Във всяка една йога поза, че притежавате, да слушате тялото си, остана с усещанията и диша добре. Тя ще ви помогне в успокояващ си храносмилателния тракт и лечебни синдром на раздразнените черва.