5 Baba Ramdev γιόγκα Asanas για σκλήρυνση διαβήτη

Home » Review » Health » 5 Baba Ramdev γιόγκα Asanas για σκλήρυνση διαβήτη

5 Baba Ramdev γιόγκα Asanas για σκλήρυνση διαβήτη

Η γιόγκα είναι η θεραπεία για διάφορες ασθένειες από τις ηλικίες. Η γιόγκα είναι μια αρχαία και αποτελεσματική θεραπεία για πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία. Η πρακτική της γιόγκα χρονολογείται από περισσότερα από 5.000 χρόνια πριν. Η πρακτική της γιόγκα περιλαμβάνει διαλογισμό, ασκήσεις αναπνοής, Pranayam, asanas και το πιο σημαντικό από όλα – την επίτευξη αιώνια ειρήνη.

Baba Ramdev πραγματοποίησε διάφορες συναντήσεις σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να απαλλαγούμε από τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την πρακτική της γιόγκα κάθε μέρα. Έχει παραδοθεί μια σύνοδο στις 7 εύκολα & απλά βήματα για τη θεραπεία της θανάσιμης ασθένειας όπως ο διαβήτης.

Για να ξεκινήσετε με τη γιόγκα Ramdev για το διαβήτη, απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω αναφερόμενες απλά βήματα: –

Ξεκινήστε συνεδρία γιόγκας σας φωνάξουν «OM» δυνατά και να το επαναλάβει 11 φορές. Αυτό δημιουργεί καλή και αποτελεσματική δονήσεις. Ο διαβήτης συχνά αποκαλείται ως η «μητέρα όλων των ασθενειών». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Baba Ramdev έχει αναπτύξει ένα μάθημα γιόγκα για διαβητικούς και για να τους βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη νόσο.

Κατ ‘αρχάς, ένα άτομο που έχει διαβήτη έχει να κάνει Bhastrika pranayama κάθε μέρα για περίπου 30 λεπτά. Ενώ εξάσκηση pranayama, πρέπει να έχει καλή γνώση της μάντρας. Η ενέργεια που δημιουργείται κατά την άσκηση του διαλογισμού ή pranayama μεταφέρεται μέσα στο σώμα μέσω mudras. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος πρέπει να έχουν καλή γνώση της μάντρας.

Ενώ κάνει mudra, αγγίξτε την άκρη του δείκτη του χεριού σας με την άκρη του αντίχειρά σας. Κρατήστε τα άλλα τρία δάχτυλα ευθεία.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να ασκήσετε Bhastrika pranayama στο σπίτι: –

Ενώ κάνει Bhastrika pranayama, κάθονται σε θέση Vajrasana (κατά προτίμηση). Τώρα, κρατήστε τα χέρια σας στα γόνατά σας και κλείστε τα μάτια σας. Να θυμάστε πάντα, πριν από την έναρξη με τη σύνοδο χρειάζεστε για να χαλαρώσετε το σώμα σας εντελώς. Εδώ, θα πρέπει να εισπνέετε πλήρως και σιγά-σιγά με τα δύο τα ρουθούνια μέχρι τους πνεύμονές σας είναι γεμάτο με αέρα. Στη συνέχεια, δυναμικά εκπνεύστε και με τα δύο ρουθούνια. Δοκιμάστε να κάνετε αυτό για 10-15 φορές την ημέρα. Δεν χρειάζεται να ασκήσετε δύναμη, ενώ την εισπνοή, αλλά ενώ εκπνέετε θα πρέπει να εφαρμόζεται δύναμη.

1.  Kapalbhati  είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για διαβητικούς. Εάν ένα διαβητικό άτομο ασκεί αυτή την τεχνική τακτικά, τότε σίγουρα μπορεί να πάρει τη νόσο του ελέγχεται. Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική μορφή της pranayama. Καθίστε στο πάτωμα σε ένα άνετο σταυροπόδι θέση. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετά εκπνεύστε γρήγορα, κάνοντας έναν ήχο. Να θυμάστε πάντα, ενώ κάνει Kapalbhati, θα πρέπει να δυναμικά και γρήγορα εκπνεύστε και αργά και βαθιά εισπνέετε. Συνεχίστε να κάνετε αυτό για 10 ώρες και στη συνέχεια αφήστε το. Αυτό λειτουργεί ως μια ευλογία για τους διαβητικούς και βοηθά στον έλεγχο της νόσου.

2.  Anulom-Vilom  είναι ένας άλλος τρόπος για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Anulom Vilom είναι επίσης γνωστή ως αναπληρωματικό ρινική αναπνοή. Εδώ, θα πρέπει να κλείσει το δεξί ρουθούνι και εισπνεύστε με το αριστερό ρουθούνι. Στη συνέχεια, κλείστε αμέσως το αριστερό ρουθούνι και εκπνέουμε με το δεξί ρουθούνι. Με τον τρόπο αυτό προσπαθήστε αναπνοή αργά και βαθιά, αλλάζοντας τα ρουθούνια.

Όλοι οι 3 τύποι pranayama βοήθεια σε de-τονίζοντας και τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Οι asanas είναι επίσης αποτελεσματικά και οι καλύτερες επιλογές για τη θεραπεία του διαβήτη. Για να μάθετε Mandukasan με τον απλούστερο τρόπο, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

3.  Mandukasan:  Καθίστε στο πάτωμα στη θέση Vajrasana. Τώρα κάνει τις γροθιές του και τα δύο χέρια σας και τοποθετήστε τα στο στομάχι σας με τέτοιο τρόπο ώστε το κοινό έρχεται για τον ομφαλό. Πιέστε και τα δύο γροθιές ενάντια στην κοιλιά σας. Τώρα προσπαθήστε να αγγίξει το έδαφος με το μέτωπό σας. Δοκιμάστε την κάμψη προς τα κάτω όσο μπορείτε. Κρατήστε αυτή τη θέση για 20 δευτερόλεπτα και μετά αφήστε το.

4.  Ardha Matsyendrasana:  Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σας κατ ‘ευθείαν από μπροστά σας. Λυγίστε τα γόνατά σας, βάλτε τα πόδια σας στο πάτωμα και στη συνέχεια, σύρετε το αριστερό πόδι σας κάτω από το δεξί σας πόδι. Τοποθετήστε το έξω από το αριστερό πόδι στο πάτωμα. Βήμα το δεξί πόδι πάνω από το αριστερό πόδι και να σταθεί στο πάτωμα έξω από το αριστερό ισχίο σας. Πατήστε το δεξί χέρι στο πάτωμα ακριβώς πίσω από το δεξί γλουτό σας και ρυθμίστε το αριστερό μπράτσο σας στο εξωτερικό του δεξιού μηρού κοντά στο γόνατο. Το δεξί γόνατο θα δείξετε άμεσα το ταβάνι. Εδώ, θα πρέπει να εκπνέετε και να στραφεί προς την εσωτερική πλευρά του δεξιού μηρού σας. Παραμείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά αφήστε το. Δοκιμάστε να κάνετε αυτό το άλλο τρόπο πάρα πολύ.

5.  Vakrasana:  Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να καθίσει σε μια άνετη σταυροπόδι θέση. Τώρα, κρατήστε το δεξί σας χέρι στο αριστερό σας χέρι στο αριστερό γόνατο. Προσπαθήστε να στρίψει το σώμα σας προς την αριστερή κατεύθυνση. Μην ξεχάσετε να κρατήσει τη στάση σας ίσια. Δοκιμάστε να κάνετε αυτό προς τη σωστή κατεύθυνση πάρα πολύ.

Δοκιμάστε αυτά τα παραπάνω συμβουλές, ασκήσεις αναπνοής και asanas της Ramdev baba γιόγκα του διαβήτη και διαβήτη σας θα είναι σίγουρα σε έλεγχο. Μείνετε υγιείς και να κρατήσει την εξάσκηση!