5 Baba Ramdev йога Asanas за лечение на диабет

Home » Review » Health » 5 Baba Ramdev йога Asanas за лечение на диабет

5 Baba Ramdev йога Asanas за лечение на диабет

Йога е лек за различни заболявания, тъй като възрасти. Йога е древна и ефективен лек за множество проблеми, свързани със здравето. Практиката на йога датира от преди повече от 5000 години. Практиката на йога включва медитация, дихателни упражнения, пранаяма, асани, и най-важното от всичко – постигане на вечен мир.

Баба Ramdev е провел различни сесии за това как човек може да се отърве от проблеми, свързани със здравето, като се упражняват йога всеки ден. Той е представил на заседание на 7 лесни и прости стъпки за лечение на смъртоносна болест като диабет.

За да започнете работа с Ramdev Йога за диабет, просто следвайте посочените по-долу прости стъпки: –

Започнете йога сесия, като Възпяване ОМ силно и това се повтаря 11 пъти. Това създава добри и ефективни вибрации. Диабет често се обозначават като “майката на всички болести. Ето защо Баба Ramdev е разработила йога сесия за диабетици и да им помогне да се отървете от болестта.

Да започнем с това, човек, който има диабет трябва да направи Bhastrika пранаяма всеки ден в продължение на около 30 минути. Докато практикуване на пранаяма, човек трябва да има задълбочени познания по мудри. Енергията, която се създава докато практикуват медитация или пранаяма се прехвърля в тялото чрез мудри. Ето защо човек трябва да има добри познания за мудрите.

Докато правите мудра, докоснете върха на показалеца ръката си с върха на палеца. Дръжте другата три пръста нещата.

Следвайте тези прости стъпки, за да практикуват Bhastrika пранаяма у дома: –

При това Bhastrika пранаяма, седне в Ваджрасана положение (за предпочитане). Сега, дръжте ръцете си на колене и затвори очи. Винаги помнете, преди да се започне със сесията, което трябва да се отпуснете напълно тялото си. Тук трябва да се диша в напълно и бавно и с двете ноздри до белите дробове са пълни с въздух. След това издишайте енергично с двете ноздри. Опитайте се прави това в продължение на 10-15 пъти дневно. Вие не трябва да се прилага сила, докато вдишвате, но докато издишате, което трябва да се прилага сила.

1.  Kapalbhati  е един от най-добрите възможности за диабетик. Ако диабетна човек практикува тази техника редовно, а след това със сигурност може да се контролира болестта му. Това е много ефективна форма на пранаяма. Седнете на пода в удобна позиция с кръстосани крака. Поемете дълбоко въздух и издишайте бързо, което прави звука. Винаги помнете, докато правиш Kapalbhati, трябва да насилствено и бързо издишайте и бавно и дълбоко вдишайте. Продължи да прави това в продължение на 10 пъти и след това отпуснете. Това работи като благословия за диабетици и помага за контролиране на заболяването.

2.  Anulom-Vilom  е друг начин за лечение на това заболяване. Anulom Vilom е известен също като алтернативен назален дишане. Тук можете да затворите дясната ноздра и вдишвайте с лявата ноздра. След това веднага се затваря лявата ноздра и издишайте с дясната ноздра. По този начин се опита да диша бавно и дълбоко, като промените ноздрите.

Всички 3 видове пранаяма помощ в отпочиваща и лечение на това заболяване. Асаните също са ефективни и най-добрите възможности за лечение на диабет. За да научите Mandukasan по най-простия начин, просто следвайте стъпките по-долу:

3.  Mandukasan:  Седнете на пода в позиция Ваджрасана. Сега направи юмруци и на двете си ръце и ги поставете върху стомаха си по такъв начин, че става дума за пъпа. Натиснете едновременно юмруците срещу корема. Сега се опитайте да докосват земята с челото си. Опитайте огъване надолу толкова, колкото можете. Задръжте тази позиция в продължение на 20 секунди и след това отпуснете.

4.  Ardha Matsyendrasana:  Седнете на пода с краката си направо пред себе си. Свийте колене, сложи краката си на пода и след това плъзнете левия си крак под десния крак. Поставете външната страна на левия крак на пода. Стъпка на десния крак над левия крак и не го поставяйте на пода извън лявото бедро. Натиснете десен на пода точно зад десния си хълбок и задайте лявата горна част на ръката от външната страна на дясното бедро, близо до коляното. В дясното коляно ще посочи директно към тавана. Ето, вие трябва да издишайте и се обърнат към вътрешната страна на дясната си бедро. Останете в това положение за около 30 секунди и след това отпуснете. Опитайте това прави по друг начин също.

5.  Vakrasana:  За това, което трябва да седи в удобна позиция с кръстосани крака. Сега, дръжте дясната си ръка от лявата си ръка върху лявото коляно. Опитайте се да извъртате тялото си в лявата посока. Не забравяйте да запазите вашата поза прав. Опитайте да правите това в правилната посока също.

Опитайте тези по-горе съвети, дихателни упражнения и асани на Ramdev баба йога на диабет и диабет ви определено ще бъде в контрола. Останете здрави и запази практикуване!