5 Baba Ramdev Asanas Yoga pentru a vindeca Diabet

Home » Review » Health » 5 Baba Ramdev Asanas Yoga pentru a vindeca Diabet

5 Baba Ramdev Asanas Yoga pentru a vindeca Diabet

Yoga a fost leacul pentru diverse boli încă de la vârste. Yoga a fost un remediu vechi și eficient pentru numeroase probleme legate de sănătate. Practica yoga datează în urmă cu mai mult de 5.000 de ani. Practica yoga include meditație, exerciții de respirație, Pranayam, asane și cel mai important dintre toate – atinge pacea eternă.

Baba Ramdev a efectuat mai multe sesiuni cu privire la modul în care se poate scapa de problemele legate de sănătate prin practicarea yoga în fiecare zi. El a dat o sesiune pe 7 pasi simpli si simplu pentru a trata boli mortale cum ar fi diabetul zaharat.

Pentru a începe yoga Ramdev pentru diabet zaharat, trebuie doar să urmați pașii simpli menționate mai jos: –

Începe sesiunea de yoga de incantații „OM“ tare si repeta de 11 ori. Acest lucru creează vibrații bune și eficiente. Diabetul este adesea numit ca „mama tuturor bolilor“. De aceea, Baba Ramdev a dezvoltat o sesiune de yoga pentru Diabetici și pentru a le ajuta sa scape de boala.

Pentru început, o persoană care are diabet are de a face Bhastrika pranayama în fiecare zi, timp de aproximativ 30 de minute. În timp ce practica pranayama, trebuie să aibă cunoștințe solide de mudrelor. Energia care este creat în timp ce practica meditatia sau pranayama este transferat la corp prin mudra. Acesta este motivul pentru care unul trebuie să aibă o bună cunoaștere a mudrelor.

În timp ce faci mudra, atingeți vârful degetul arătător mâna cu vârful degetului mare. Păstrați celelalte trei degete drepte.

Urmați acești pași simpli pentru a practica Bhastrika pranayamei la domiciliu: –

În timp ce faci Bhastrika pranayamei, stau în poziție Vajrasana (preferabil). Acum, ține mâinile pe genunchi și închideți ochii. Întotdeauna amintiți-vă, înainte de a începe cu sesiunea de care aveți nevoie pentru a relaxa corpul tau complet. Aici, trebuie să respire în mod complet și încet, cu ambele nări până plămânii sunt plini cu aer. Apoi expirați forțat cu ambele nări. Incearca sa faci acest lucru timp de 10-15 de ori pe zi. Nu trebuie să aplice forța în timp ce inhalarea, dar în timp ce expirati trebuie să aplicați forță.

1.  Kapalbhati  este una dintre cele mai bune opțiuni pentru un diabetic. În cazul în care o persoană cu diabet zaharat practică această tehnică în mod regulat, atunci cu siguranță el poate obține boala lui controlată. Aceasta este o formă foarte eficientă de pranayama. Stai jos pe podea într – o poziție confortabilă cu picioarele încrucișate. Respirați adânc și apoi expirați rapid, ceea ce face un sunet. Întotdeauna amintiți – vă în timp ce faci Kapalbhati, trebuie să expirați încet și forțat și rapid și profund inhaleze. Continua a face acest lucru de 10 ori și apoi eliberați. Aceasta funcționează ca o binecuvântare pentru diabetici și ajută la controlul bolii.

2.  Anulom-Vilom  este un alt mod de tratare a acestei boli. Anulom Vilom este , de asemenea , cunoscut sub numele de respirație nazală alternativă. Aici, trebuie să închideți nara dreaptă și inhaleze cu nara stanga. Apoi , închide imediat nara stângă și expirați cu nara dreaptă. În acest fel , încercați respira încet și profund prin schimbarea nari.

Toate cele 3 tipuri de pranayama ajutor în de-subliniind si tratarea acestei boli. Asanas sunt de asemenea eficiente și cele mai bune opțiuni pentru tratarea diabetului zaharat. Pentru a afla Mandukasan în cel mai simplu mod, trebuie doar să urmați pașii de mai jos:

3.  Mandukasan:  Stai jos pe podea în poziția Vajrasana. Acum , face pumnii ambelor mâini și puneți – le pe stomac în așa fel încât articulația vine pe ombilic. Apăsați ambele pumnii în abdomen. Acum , încercați să atingă pământul cu fruntea. Încercați îndoire în jos , la fel de mult ca poti. Mențineți această poziție timp de 20 de secunde și apoi eliberați.

4.  Ardha Matsyendrasana:  Stai pe podea , cu picioarele drepte în fața ta. Îndoiți genunchii, pune picioarele pe podea și apoi glisați piciorul stâng sub piciorul drept. Așezați exteriorul piciorului stâng pe podea. Pasul piciorul drept pe piciorul stâng și să stea pe podea în afara șoldul stâng. Apăsați mâna dreaptă pe podea , chiar în spatele fesa dreapta, și setați partea superioară a brațului stâng pe partea exterioară a coapsei chiar lângă genunchi. Dreptul de genunchi se va indica în mod direct la tavan. Aici, trebuie să expiri & rândul său , spre partea interioară a coapsei dreapta. Rămâneți în această poziție timp de aproximativ 30 de secunde și apoi eliberați. Incearca sa faci acest lucru și în sens invers.

5.  Vakrasana:  Pentru aceasta, trebuie să stea într – o poziție confortabilă cu picioarele încrucișate. Acum, ține mâna dreaptă pe mâna stângă pe genunchiul stâng. Încercați să vă răsuciți corpul în direcția stângă. Nu uitați să păstrați direct posturii. Incearca sa faci acest lucru în direcția corectă prea.

Încercați aceste sfaturi de mai sus menționate, exerciții și asane de yoga Ramdev de diabet zaharat de respiratie baba si diabet vor fi cu siguranță în control. Rămâi sănătos și să păstreze practicarea!