5 Baba Ramdev asane za zdravljenje Diabetes

Home » Review » Health » 5 Baba Ramdev asane za zdravljenje Diabetes

5 Baba Ramdev asane za zdravljenje Diabetes

Joga je zdravilo za različne bolezni, od leta starosti. Joga je starodavna in učinkovito zdravilo za številne težave, povezane z zdravjem. Praksa joge sega pred več kot 5000 leti. Praksa joge vključuje meditacijo, dihalne vaje, pranayam, asan in najpomembnejše od vsega – doseganje večni mir.

Baba Ramdev je izvedla več sej o tem, kako se lahko znebite težav, povezanih z zdravjem, ki jih trenira jogo vsak dan. On je podal na seji dne 7 enostavnih in preprostih korakih za zdravljenje smrtonosne bolezni, kot je sladkorna bolezen.

Če želite začeti z ramdev joge za diabetes, sledite spodaj navedenih preprostih korakih: –

Začnite svojo joga sejo s Recitiranje “OM” glasno in to ponovite 11-krat. To ustvarja dobre in učinkovite vibracije. Sladkorna bolezen se pogosto imenujejo kot “mati vseh bolezni.” To je razlog, zakaj se je Baba Ramdev razvila sejo jogo za diabetike in jim pomaga znebiti bolezni.

Za začetek, oseba, ki ima sladkorno bolezen ima opraviti Bhastrika pranajame vsak dan približno 30 minut. Pri izvajanju pranajame, moramo imeti dobro poznavanje mudras. Energija, ki se ustvari, ko vadil meditacijo ali pranajame se prenese v telo skozi mudras. To je razlog, zakaj moramo imeti dobro znanje mudras.

Pri tem mudra, pritisnite konico svojo roko je kazalcem s konico palcem. Naj druge tri prste naravnost.

vaditi Bhastrika pranajame doma Sledite tem preprostim korakom: –

Pri tem Bhastrika pranajame, sedi v položaju Vajrasana (po možnosti). Zdaj, imejte roke na kolena in zaprite oči. Vedno se spomnite, preden se začne z zasedanjem, kar potrebujete za popolno sprostitev telesa. Tukaj, morate dihati v celoti in počasi s tako so nosnice till pljuča polni z zrakom. Nato odločno izdihom obe nosnici. Poskusite početje to za 10-15 krat na dan. Nimate uporabiti silo, medtem ko vdihavanja, vendar pa izdihu boste morali uporabiti silo.

1.  Kapalbhati  je ena izmed najboljših možnosti za sladkorno bolezen. Če diabetik oseba redno prakticira to tehniko, potem zagotovo bo lahko dobil njegovo bolezen pod nadzorom. To je zelo učinkovita oblika pranajamo. Sedite na tla in udobno prekrižanimi nogami položaj. Globoko vdihnite in izdihnite hitro, zaradi česar je zvok. Vedno se spomnite, medtem ko delaš Kapalbhati, morate odločno in hitro izdihom počasi in globoko vdihniti. Naprej tem za 10-krat in nato spustite. Ta deluje kot blagoslov za diabetike in pomaga pri obvladovanju bolezni.

2.  Anulom-Vilom  je en način za zdravljenje te bolezni. Anulom Vilom je znan tudi kot nadomestni nosno dihanje. Tukaj, boste morali zapreti desno nosnico in vdihavajte z levo nosnico. Potem pa takoj zaprite levo nosnico in izdihom z desno nosnico. Na ta način poskušajo diha počasi in globoko, tako da spremenite nosnici.

Vse 3 vrste pranajame pomoči v de-poudaril in zdravljenju te bolezni. Asan so tudi učinkovite in najboljše možnosti za zdravljenje sladkorne bolezni. Če želite izvedeti Mandukasan na najenostavnejši način, sledite korakom spodaj navedenih:

3.  Mandukasan:  Sedite na tla v položaj Vajrasana. Zdaj bo pesti za obe svoje roke in jih položite na trebuh, tako da je skupno na voljo na popka. Pritisnite obe pesti proti trebuhu. Zdaj poskušajo dotakne tal s svojim čelom. Poskusite upogibanje navzdol toliko, kot lahko. Zadržite ta položaj za 20 sekund in nato spustite.

4.  Ardha Matsyendrasana:  Sedite na tla z nogami naravnost pred vami. Upognite kolena, dal noge na tla, nato pa potisnite levo nogo pod desno nogo. Lay zunanjosti leve noge na tleh. Korak z desno nogo čez levo nogo in jo pustite na tleh izven levo koleno. Pritisnite desno roko proti tlom tik za desno zadnjice, in nastavite vaš levi zgornji roko na zunanji strani desnega stegna blizu kolena. Pravica koleno se kažejo neposredno v strop. Tukaj moraš izdihom in zavijemo proti notranji strani desno stegno. Ostanite v tem položaju približno 30 sekund in nato spustite. Poskusite to narediti v drugo smer preveč.

5.  Vakrasana:  Za to, boste morali, da bi sedel v udobnem prekrižanimi nogami položaj. Zdaj, da svojo desno roko na levo roko na levo koleno. Poskusite nagibati v levo smer. Ne pozabite, da svojo držo naravnost. Poskusite to narediti v pravo smer preveč.

Poskusi ti zgoraj navedenih nasvetov, dihalnih vaj in asan iz ramdev baba joge s sladkorno boleznijo in vaše diabetes bo zagotovo pod nadzorom. Ostanite zdravi in ​​da trenira!