5 Baba Ramdev Yoga Asana voor de genezing van diabetes

Home » Review » Health » 5 Baba Ramdev Yoga Asana voor de genezing van diabetes

5 Baba Ramdev Yoga Asana voor de genezing van diabetes

Yoga is de remedie voor verschillende ziekten sinds leeftijden. Yoga is een oude en effectieve remedie voor tal van gezondheidsproblemen geweest. Het beoefenen van yoga dateert van meer dan 5.000 jaar geleden. De beoefening van yoga omvat meditatie, ademhalingsoefeningen, pranayama, asana’s en het belangrijkste van alles – het bereiken van eeuwige vrede.

Baba Ramdev heeft verschillende sessies over hoe men kan ontdoen van gezondheidsproblemen door het beoefenen van yoga elke dag uitgevoerd. Hij heeft een sessie van 7 makkelijk en eenvoudige stappen om de behandeling van dodelijke ziekte zoals diabetes.

Aan de slag met de ramdev yoga voor diabetes, volg de onderstaande stappen: –

Begin uw yoga-sessie door Zingen ‘OM’ luid en herhaal dit 11 keer. Dit zorgt voor een goede en effectieve trillingen. Diabetes wordt vaak aangeduid als de ‘moeder van alle ziekten’. Dat is de reden waarom Baba Ramdev een yoga-sessie voor diabetici heeft ontwikkeld en om hen te helpen zich te ontdoen van de ziekte.

Om te beginnen, een persoon die diabetes heeft, heeft te Bhastrika pranayama doen elke dag voor ongeveer 30 minuten. Tijdens het oefenen pranayama, moet een gedegen kennis van mudra’s te hebben. De energie die ontstaat tijdens het beoefenen van meditatie of pranayama wordt overgedragen op het lichaam door mudras. Dat is de reden waarom moet men een goede kennis van mudra’s te hebben.

Terwijl het doen van mudra, raakt het puntje van uw wijsvinger met de punt van je duim. Houd de andere drie vingers recht.

Volg deze eenvoudige stappen om Bhastrika pranayama thuis oefenen: –

Terwijl het doen Bhastrika pranayama, zitten Vajrasana stand (bij voorkeur). Nu, houd je handen op je knieën en sluit je ogen. Onthoud altijd, alvorens te beginnen met de sessie die u nodig heeft om uw lichaam volledig te ontspannen. Hier, moet je volledig en langzaam inademen met zowel de neusgaten tot je longen vol met lucht. Dan krachtig uitademen met beide neusgaten. Probeer dit te doen voor 10-15 keer per dag. Je hoeft niet om geweld toe te passen, terwijl het inademen, maar tijdens het uitademen je nodig hebt om geweld toe te passen.

1.  Kapalbhati  is een van de beste opties voor een diabetespatiënt. Als een diabetische persoon regelmatig beoefent deze techniek, dan toch zeker hij kan krijgen zijn ziekte beheerst. Dit is een zeer effectieve vorm van pranayama. Ga zitten op de vloer in een comfortabele kleermakerszit. Haal diep adem en adem vervolgens snel, waardoor een geluid. Altijd onthouden, terwijl het doen van Kapalbhati, moet je krachtig en snel adem en langzaam en diep inademen. Blijf dit doen voor 10 keer en laat dan los. Dit werkt als een zegen voor diabetici en helpt bij de bestrijding van de ziekte.

2.  Anulom-Vilom  is een andere manier van behandeling van deze ziekte. Anulom Vilom is ook bekend als alternatieve neusademhaling. Hier, moet je de rechter neusgat dicht en adem met de linker neusgat. Dan onmiddellijk sluiten linker neusgat en adem uit met het rechter neusgat. Op deze manier proberen langzaam en diep ademhalen door het veranderen van de neusgaten.

Alle 3 soorten pranayama hulp bij het ontstressen en behandeling van deze ziekte. Asana’s zijn ook effectief en de beste opties voor de behandeling van diabetes. Om Mandukasan leren in de eenvoudigste manier, volg dan de onderstaande stappen:

3.  Mandukasan:  Ga zitten op de vloer in Vajrasana positie. Maak nu vuisten van beide handen en leg ze op je buik op een zodanige wijze dat de gezamenlijke komt op de navel. Druk op zowel de vuisten tegen je buik. Probeer nu de grond raken met je voorhoofd. Probeer te buigen naar beneden zo veel als je kunt. Houd deze positie 20 seconden en laat dan los.

4.  Ardha Matsyendrasana:  Ga op de grond met je benen recht uit voor je. Buig je knieën, zet je voeten op de grond en schuif je linkervoet onder je rechterbeen. Leg de buitenkant van het linkerbeen op de vloer. Stap de rechtervoet over de linker been en staan deze op de grond buiten uw linkerheup. Druk rechterhand tegen de grond net achter je rechter bil, en stel uw linker bovenarm aan de buitenkant van uw rechterdij in de buurt van de knie. De rechterknie zal direct wijzen naar het plafond. Hier, moet je om uit te ademen en te zetten in de richting van de binnenkant van je rechterdij. Blijf in deze positie gedurende ongeveer 30 seconden en laat dan los. Probeer dit te doen de andere kant ook.

5.  Vakrasana:  Hiervoor moet je om te zitten in een comfortabele kleermakerszit. Nu, houd uw rechterhand op je linker hand op je linkerknie. Probeer om je lichaam te draaien in de linker richting. Vergeet niet om je houding recht te houden. Probeer dit te doen in de juiste richting ook.

Probeer deze hierboven genoemde tips, ademhalingsoefeningen en asana’s van de ramdev baba yoga van diabetes en uw diabetes zal zeker worden in de controle. Blijf gezond en blijven oefenen!