5 Baba ramdev Yoga Asanas for herding Diabetes

Home » Review » Health » 5 Baba ramdev Yoga Asanas for herding Diabetes

5 Baba ramdev Yoga Asanas for herding Diabetes

Yoga har vært en kur for ulike sykdommer siden aldre. Yoga har vært en gammel og effektiv kur for mange helserelaterte problemer. Praksisen med yoga dateres tilbake til mer enn 5000 år siden. Praktisering av yoga inkluderer meditasjon, pusteøvelser, pranayam, asanas og viktigst av alt – å oppnå evig fred.

Baba Ramdev har gjennomført ulike sesjoner om hvordan man kan bli kvitt helserelaterte problemer ved å praktisere yoga hver dag. Han har levert en økt på 7 enkle og enkle trinn for å behandle dødelig sykdom som diabetes.

For å komme i gang med ramdev yoga for diabetes, bare følg nedenfor nevnte enkle trinn: –

Start yoga økten ved Chan ‘OM’ høyt og gjenta det 11 ganger. Dette skaper gode og effektive vibrasjoner. Diabetes er ofte betegnet som ‘mor til alle sykdommer’. Det er derfor Baba Ramdev har utviklet en yoga-økt for diabetikere og for å hjelpe dem å bli kvitt sykdommen.

Til å begynne med, en person som har diabetes har å gjøre Bhastrika Pranayama hver dag i ca 30 minutter. Mens praktisere pranayama, må man ha god kunnskap om mudras. Den energi som skapes mens praktisere meditasjon eller pranayama blir overført inn i kroppen gjennom mudras. Det er derfor man må ha god kjennskap til mudras.

Mens du gjør mudra, berøre tuppen av håndens pekefinger med tuppen av tommelen. Hold den andre tre fingre rett.

Følg disse enkle trinnene for å øve Bhastrika Pranayama hjemme: –

Mens de gjør Bhastrika pranayama, sitte i Vajrasana stilling (fortrinnsvis). Nå, holde hendene på knærne og lukke øynene. Alltid huske, før du starter med økten du trenger å slappe kroppen din helt. Her må du puste inn helt og sakte med begge neseborene till lungene er fulle med luft. Så kraftig puster med begge neseborene. Prøv å gjøre dette for 10-15 ganger daglig. Du trenger ikke å bruke makt mens inhaling, men mens exhaling du må bruke makt.

1.  kapalbhati  er en av de beste alternativene for en diabetiker. Hvis en diabetiker person praktiserer denne teknikken regelmessig, så absolutt han kan få sin sykdom kontrollert. Dette er en meget effektiv form for pranayama. Sett deg ned på gulvet i en komfortabel cross-legged posisjon. Ta et dypt åndedrag og puster raskt, lage en lyd. Alltid huske mens du gjør kapalbhati, må du kraftig og raskt puster ut og langsomt og dypt innhalere. Fortsett å gjøre dette for 10 ganger, og slipp. Dette fungerer som en velsignelse for diabetikere og hjelper med å kontrollere sykdommen.

2.  Anulom-Vilom  er en annen måte å behandle denne sykdom. Anulom Vilom er også kjent som alternative pusting. Her må du lukke høyre nesebor og puste med venstre nesebor. Deretter umiddelbart lukke venstre nesebor og puster med høyre nesebor. På denne måten prøver å puste sakte og dypt ved å endre neseborene.

Alle de 3 typer Pranayama hjelp i de-stressing og behandle denne sykdommen. Asanas er også effektive og de beste alternativene for behandling av diabetes. Hvis du vil vite Mandukasan på enkleste måte, bare følg trinnene nedenfor:

3.  Mandukasan:  Sett deg ned på gulvet i Vajrasana posisjon. Nå gjør never av begge hendene og plassere dem på magen på en slik måte at skjøten kommer på navlen. Trykk begge nevene mot magen. Nå prøver å berøre bakken med pannen. Prøv å bøye ned så mye du kan. Hold denne posisjonen i 20 sekunder og slipp.

4.  Ardha Matsyendrasana:  Sitt på gulvet med bena rett ut foran deg. Bøy knærne, sette føttene på gulvet og skyv venstre fot under høyre ben. Lå på utsiden av venstre ben på gulvet. Step høyre fot over venstre ben og stå på gulvet utenfor venstre hofte. Trykk høyre hånd mot gulvet rett bak høyre rumpeballe, og angi venstre overarm på utsiden av høyre lår nær kneet. Høyre kne vil peke direkte opp på taket. Her må du puster ut og slå mot innsiden av høyre lår. Stopp i denne posisjonen i ca 30 sekunder og slipp. Prøv å gjøre dette den andre veien også.

5.  Vakrasana:  For dette, må du sitte i en komfortabel cross-legged posisjon. Nå holder høyre hånd på venstre hånd på venstre kne. Prøv å vri kroppen i venstre retning. Ikke glem å holde holdningen din rett. Prøv å gjøre dette i riktig retning også.

Prøv disse ovennevnte tips, pusteøvelser og asanas av ramdev baba yoga av diabetes og diabetes vil definitivt være i kontroll. Hold deg frisk og fortsette å øve!