5 beste Yoga Asanas for sterke Feet

Home » Review » Fitness » 5 beste Yoga Asanas for sterke Feet

5 beste Yoga Asanas for sterke Feet

Svake føtter vil ikke få deg overalt. De hindrer mobilitet, holdning, og generell helse. For å legge til at daglige aktiviteter føre til slitasje i beina. Med så mye skade, føttene trenger litt næring, fleksibilitet og styrke, og her er fem asanas som vil gjøre nettopp det. Sjekk de ut.

Yoga for Feet – Legg Strength & Fleksibilitet

Føttene spiller en viktig rolle i å stabilisere kroppen din. Yoga ikke bare lar føttene til å gi et sterkt fundament, men også beskytter dem mot problemer og forstuinger. Lange timer med stående og / eller gang kan tappe kraften ut av føttene. Yoga bidrar til å gjenopprette denne kraften og styrker føttene. Følgende yoga asanas er best å oppnå smidige og sunne føtter. Prøv dem.

Føtter Styrking Yoga Asanas

1. Utthita Hasta Padangustasana (Extended hånd-til-Big Toe Pose)

Fordeler: Utthita Hasta Padangustasana forbedrer styrken i bena og strekker lårmusklene. Det toner beina, strekker anklene, og forbedrer din generelle balanse.

Fremgangsmåte: Stå oppreist og bli balansert. Spre tærne på venstre fot og skifte kroppsvekten til venstre ben. Nå, ta høyre kne mot brystet. Reach for din høyre stortå med fingrene på høyre hånd. Hold tå med midten, ring, og tå fingre. Sakte strekke høyre ben til fronten, trekke den høyre armen sammen. Mens du gjør det, sørg venstre ben og rygg er oppreist. Deretter bringe strakte høyre ben mot høyre, åpne hoftene. Hold i 3-5 rolige åndedrag og deretter slappe av.

2. Ardha Bhekasana (Half frosk Pose)

Fordeler: Ardha Bhekasana strekker hele frontal kroppen, lår og ankler. Det forbedrer din holdning og forynger din kneledd.

Fremgangsmåte: Legg deg ned på magen. Hold bena sammen og la store tær berører hverandre. Hold håndflatene vendt nedover nær hodet og på armlengdes avstand. Strekk underarmene, løfte hodet og overkroppen opp fra gulvet. Nå, bøy høyre kne og bringe hælen mot høyre rumpeballe. Ta din høyre hånd opp fra gulvet og bakover og fast hekte toppen av foten din. Balansere deg selv med venstre underarm fast på bakken. Trykk foten ned mot din rumpeballe med holdt hånden. Hold positur i 30 sekunder-2 minutter og deretter gjenta på den andre siden.

3. Vrksasana (Tre Pose)

Fordeler: Vrksasana forbedrer balansen mellom bena og styrker dem. Den forynger hele tilværelsen og bygger ankelen styrke. Det hjelper i herding flate føtter og er beroligende for isjias.

Fremgangsmåte: Stå rett med armene plassert på hver side av kroppen. Nå, bøy høyre kne og legg den høyre foten fast på venstre indre lår. Sålen bør være nær roten av venstre lår. Hold venstre benet rett og balansere deg selv mens du gjør det. Løft armene fra siden og over hodet og få håndflatene sammen for å danne en ‘Namaste’. Se fremover med en jevn blikket mot et punkt eller en gjenstand. Hold ryggen rett og kroppen stram. Ta lange, dype åndedrag i positur og slappe av. Gjenta det samme med det andre benet.

4. Supta Padangusthasana (Reclining hånd-til-Big Toe Pose)

Fordeler: Supta Padangusthasana øker kneet styrke og strekker kalver, hofter og lår. Det senker høyt blodtrykk og forbedrer fordøyelsen.

Fremgangsmåte: Legg deg ned på ryggen og strekke bena utover. Bøy høyre kne mot brystet. Hold stortåen på høyre fot med indeksen og midtre fingrene på høyre hånd. Hvis dette ikke fungerer ut, loop et stykke lang klut rundt ballen på høyre fot og hold endene med begge hendene. Nå, rette ut høyre ben så mye som du kan med høyre hæl mot taket. Hold hodet, overkroppen, og venstre ben godt plantet på jorden. Bløtskulderbladene og utvide dem over krage bein. Hold øye blikk og ansikt avslappet. Hold posere i ca 5-20 dype og lange åndedrag. Slapp av og gjenta med det andre benet når du er klar

5. laghu Vajrasana (Lille Thunderbolt Pose)

Fordeler: laghu Vajrasana toner lårene og forbedrer fordøyelsen og holdning.

Fremgangsmåte: Sitt på bakken i knelende posisjon med lårene i en 90-graders horisontal vinkel. Hold hendene på lårene og bøy bakover. Ta hodet bakover gradvis og bringe den nærmere bakken. Prøv å ta på kronen av hodet til bakken. Mens du gjør det, bør lårene og baken føler et trykk mot fronten. Nå plasserer håndflatene på lårene og hodet på fotsålene. Bo i positur i 30-60 sekunder, og deretter slappe av.

Sterke føtter er viktig å holde bakken og stå høyt. Innprente disse utgjør i yoga for føtter i den daglige treningen diett og oppnå montør fots.

Nå, la oss se på noen vanlige spørsmål angående føtter.

Experts svar For Readers’ spørsmål

Hva er flate føtter?

Flat fot er en fysisk misdannelse der buen på foten er ikke til stede, og foten er i fullstendig eller nesten fullstendig kontakt med bakken.

Er fotproblemer arvelig?

Det er en mulighet for at fotproblemer er genetisk, men man kan få dem selv ellers.

Hvor mange bein er det i den menneskelige foten?

Det er 26 bein i den menneskelige foten.

Er diabetiker folk mer utsatt for fot problemer?

Ja, det er en sammenheng mellom diabetes og fotproblemer som diabetes kan skade nerver og redusere blodtilførselen til føttene.

Har kvinner har flere fotproblemer enn menn?

Kvinner iført høye hæler og pumper har en tendens til å ha flere fotproblemer enn menn. Joggesko og leiligheter er et bedre alternativ for å unngå fotproblemer.

Føttene bære vekten av hele kroppen for det meste av dagen. Som sterk forankring er avgjørende for en robust og stabil treet, det samme gjelder for den menneskelige kropp. Føttene er grunnlaget for at kroppen står på, og bare yoga asanas kan holde dem sterke nok. Gjør disse asanas vil bare gjøre livet ditt bedre. Utøve unna!