5 effectieve Yoga Stelt Voor Prikkelbare Darm Syndroom

Home » Review » Health » 5 effectieve Yoga Stelt Voor Prikkelbare Darm Syndroom

5 effectieve Yoga Stelt Voor Prikkelbare Darm Syndroom

Maag problemen zijn het meest gênant. Ze krijgen je gestrest en bezorgd. De frequente contracties en trekt in je buik het nog erger te maken alleen. Je leert om te leven met het prikkelbare darm bewegingen, druk, en buikpijn. Om u te redden van deze hachelijke situatie, hebben we bedacht vijf yoga houdingen die zal glad uit de binnenkant van je maag. Bekijk ze eens!

Maar laten we eerst eens leren over het prikkelbare darm syndroom.

Wat is Prikkelbare Darm Syndroom (IBS)?

IBS is een aandoening die optreedt in uw spijsvertering en veroorzaakt een opgeblazen gevoel, gas, constipatie, en diarree. Het kan sporadisch of zich ontwikkelen tot een chronisch probleem, waardoor de kwaliteit van uw leven en psychologische wezen. Vrouwen worden meer beïnvloed door IBS dan mannen. Het komt voor in een onder de vijf mensen en ontwikkelt voor de eerste keer als je 20-30 jaar oud. Stress en slechte eetgewoonten zijn vaak voorkomende oorzaken voor het optreden van het prikkelbare darm syndroom.

In veel gevallen van IBS, werd vastgesteld dat er geen geval van fysieke schade aan de maag. Er wordt gespeculeerd dat IBS treedt op wanneer er een verstoring in de normale hersenen maag-interactie. Deze verstoring maakt uw spijsverteringskanaal zeer gevoelig, wat leidt tot indigestie, stress en angst.

Laten we nu eens kijken hoe ibs genezen door yoga

Praktijk Yoga voor IBS (Irritable Bowel Syndrome) Relief

Stress en IBS zijn verbonden. Yoga kalmeert je zenuwen en vermindert de stress, werken als een balsem voor uw geagiteerd spijsverteringsstelsel. Met een gestage ademhalingspatroon en een rustige geest, probeer dan de onderstaande yogahoudingen en verlichten jezelf van IBS.

IBS Healing Yoga Poses

1. Parighasana (Gate Pose)

Parighasana stimuleert je buikorganen en strekt zich uit de zijkanten van je romp. Het verhoogt je ademhaling capaciteit en de spijsvertering. Het bouwt ook uw core sterkte en elimineert de afvalstoffen uit je lichaam.

Om dit te doen de Parighasana, knielen met je rug recht en je hoofd vooruit te kijken. Nu, strek je rechterbeen naar rechts, met je rechtervoet naar voren en op de grond. Til je linkerarm omhoog, en buig je romp over je rechterbeen. Plaats uw rechterhand op het scheenbeen van je rechterbeen. Herhaal hetzelfde met je rechterarm.

2. Ardha Matsyendrasana (halfzittend Spinal Twist)

How To Do The Ardha Matsyendrasana en wat zijn de voordelen

Ardha Matsyendrasana opent uw borst en verhoogt de luchttoevoer naar je longen. Het reinigt uw interne organen door het verwijderen van giftige stoffen van hen. Het stimuleert de nieren en elimineert vermoeidheid. De pose stimuleert de spijsvertering kracht van je maag en verhoogt de honger.

Om dit te doen de Ardha Matsyendrasana, ga zitten met je benen gestrekt voor je. Houd je rug recht en voeten bij elkaar. Nu, buig het rechterbeen, neem het over je linker heup en plaats de hiel van je rechtervoet naast de linker heup. Plaats dan je linkerhand op je rechterknie en neem uw rechterhand achter uw mid-back. Draai je taille, schouders en hoofd naar rechts en kijk over je rechterschouder.

3. Ananda Balasana (Gelukkige Baby stelt)

How To Do The Ananda Balasana en wat zijn de voordelen

Ananda Balasana kalmeert je hersenen en verlicht stress en pijn. Het strekt zich uit en kalmeert je ruggengraat en brengt de spanning gevangen in je rug. Het comprimeert je maag en masseert de interne organen van het spijsverteringsstelsel.

Om dit te doen de Ananda Balasana, liggen op je rug. Breng je knieën naar je borst, ze knuffelen. Ontspan je terug in de grond. Breng nu je knieën op heupbreedte en breng je voeten omhoog, net boven de knieën. Strek je armen en het bereik om de zool van je voeten en houd ze daar. Zorg ervoor dat je armen zijn recht, en je schouderbladen de grond raken.

4. Dhanurasana (Booghouding)

Dhanurasana is een goede stress en vermoeidheid buster. Het verlicht constipatie en helpt bij nieraandoeningen. Het verbetert de bloedcirculatie en geneest obesitas. Dhanurasana verbetert de functie van uw darmen, verbetert de spijsvertering, en verhoogt de eetlust.

Om dit te doen de Dhanurasana, liggen op je buik. Uw voeten moeten heupbreedte en je armen op de zijkant zijn. Nu, vouw je knieën en breng je voeten omhoog. Strek je armen naar achteren, bereikt de enkels van je voeten en houd ze in uw handen. Til je borst van de grond en beweeg je benen omhoog om een ​​boog te vormen. Houd je hoofd recht en vooruit te kijken.

5. Pavanamuktasana (Wind Relieving stelt)

Pavanamuktasana versterkt uw buikspieren en masseert de binnenkant van je buik. Het helpt bij de spijsvertering en releases ongewenste en giftige gassen uit je lichaam. Het strekt zich uit uw nek en rug en releases spanning in de onderrug. Pavanamuktasana houdt u tegen zuurgraad en constipatie.

Om dit te doen de Pavanamuktasana, liggen op je rug en strek je benen naar voren. Houd je armen aan beide kanten van uw lichaam. Buig je knieën en breng ze naar je borst. Druk je dijen om je buik met gevouwen handen. Nu, til je hoofd en de borst van de vloer en plaats uw kin op je knieën. U kunt proberen schommelen op en neer of zijwaarts in deze pose.

Heb je ooit overwogen yoga voor IBS? Probeer de bovenstaande poses, en zien hoe ze ervoor zorgt dat uw Prikkelbare Darm Syndroom verdwijnen!

Nu, laten we verder gaan op een aantal veelgestelde vragen over yoga en IBS.

Expert’s Answers Voor vragen van lezers

Heeft alcohol verergeren IBS?

Ja, alcohol verergert IBS, zelfs in een kleine hoeveelheid. Het beste is om alcohol volledig te bannen uit uw voeding tot je IBS is genezen.

Hoe effectief is uw dieet op IBS?

Uw voedsel kan maken of breken IBS. Vul uw dieet met vezelrijke voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volkoren granen. Eet ze de hele dag op een evenwichtige manier en kauw het voedsel goed.

Is IBS levensbedreigend?

IBS is pijnlijk, maar niet fataal. Het maakt ook niet tot een andere maag-aandoeningen.

Heeft menstruatiecyclus invloed IBS?

Ja, vrouwelijke hormonen hebben een effect op IBS. De symptomen van IBS erger geworden in de tijd van de menstruatie.

Wordt IBS genoemd door een andere namen?

Ja, IBS is ook bekend als slijm colitis, spastische darm, zenuwachtig colon en functionele darmziekte.

Yoga is een beproefde redder voor IBS. In elk yoga stelt dat u te houden, luister naar je lichaam, blijf bij de sensaties, en goed ademen. Het zal helpen in rustgevende je spijsverteringskanaal en genezing prikkelbare darm syndroom.