5 Effektiv Yoga utgjør for irritabel tarm syndrom

Home » Review » Health » 5 Effektiv Yoga utgjør for irritabel tarm syndrom

5 Effektiv Yoga utgjør for irritabel tarm syndrom

Mage problemer er det mest pinlige. De får du stresset og bekymret. De hyppige sammentrekninger og trekker i magen bare gjøre det verre. Du lærer å leve med irritabel tarm bevegelser, trykk, og magesmerter. For å spare deg fra denne situasjon, har vi funnet ut fem yoga som vil glatte ut innsiden av magen. Sjekk de ut!

Men først, la oss lære om irritabel tarm syndrom.

Hva er irritabel tarm syndrom (IBS)?

IBS er en tilstand som oppstår i fordøyelsessystemet og forårsaker oppblåsthet, gass, forstoppelse og diaré. Det kan være sporadisk eller utvikle seg til en kronisk problem, påvirker kvaliteten på livet ditt og psykisk velvære. Kvinner er mer påvirket av IBS enn menn. Det forekommer i en blant fem personer og utvikler for første gang når du er 20-30 år gammel. Stress og dårlig spisevaner er vanlige årsaker til forekomsten av irritabel tarm syndrom.

I mange tilfeller av IBS, ble det funnet at det ikke var tilfelle av fysisk skade på magen. Det er spekulert i at IBS oppstår når det er en forstyrrelse i den vanlige hjerne magen interaksjon. Dette avbrudd gjør tarmsystem svært følsom, noe som fører til dårlig fordøyelse, stress og angst.

Nå, la oss se hvordan å kurere IBS med yoga

Praksis Yoga for IBS (irritabel tarm syndrom) Relief

Stress og IBS er forbundet med hverandre. Yoga roer nervene og reduserer stressnivået, jobber som en balsam for opphisset fordøyelsessystemet. Med en jevn pustemønster og et rolig sinn, prøve yoga som er nevnt nedenfor, og avlaste deg fra IBS.

IBS Healing yoga

1. Parighasana (Gate Pose)

Parighasana stimulerer abdominal organer og strekker sidene av overkroppen din. Det øker din pust kapasitet og hjelpemidler fordøyelsen. Det bygger også kjernen styrke og eliminerer avfall fra kroppen.

For å gjøre det Parighasana, knele ned med ryggen rett og hodet ser fremover. Nå, strekke høyre ben ut til høyre, med høyre fot vendt forover og på bakken. Løft din venstre arm opp, og bøy overkroppen over høyre ben. Plasser høyre hånd på leggen av høyre ben. Gjenta det samme med høyre arm.

2. Ardha Matsyendrasana (halv-sittende rotere vri)

Hvordan gjøre Ardha Matsyendrasana og hva er dens fordeler

Ardha Matsyendrasana åpner brystet og øker lufttilførselen til lungene. Den renser dine indre organer ved å fjerne giftstoffer fra dem. Det stimulerer nyrene og eliminerer tretthet. Positur stimulerer fordøyelses kraften i magen og øker appetitten.

For å gjøre det Ardha Matsyendrasana, sitte ned med bena strukket ut foran deg. Hold ryggen rett og føttene sammen. Nå, bøy høyre bein, ta det over venstre hofte, og plasserer hælen på høyre fot ved venstre hofte. Deretter plasserer venstre hånd på høyre kne og ta høyre hånd bak til midten av ryggen. Twist midjen, skuldre og hode mot høyre og se over høyre skulder.

3. Ananda Balasana (Happy Baby Pose)

Hvordan gjøre Ananda Balasana og hva er dens fordeler

Ananda Balasana roer hjernen og lindrer stress og smerte. Den strekker seg og lindrer ryggraden og frigjør spenningen fanget i ryggen. Det komprimerer magen og massasje de indre organene i fordøyelsessystemet.

For å gjøre det Ananda Balasana, legg deg ned på ryggen. Ta med knærne mot brystet, klemmer dem. Slapp av ryggen i bakken. Nå flytter knærne i hoftebreddes avstand og få føttene opp, rett over knærne. Strekk armene ut og komme til den eneste av dine føtter og holde dem der. Pass på at armene er rett, og skulderbladene berører bakken.

4. Dhanurasana (Bow Pose)

Dhanurasana er en god stress og tretthet buster. Det lindrer forstoppelse og hjelper til med nyresykdommer. Det forbedrer blodsirkulasjonen og botemidler fedme. Dhanurasana forbedrer funksjon av tarmen, forbedrer fordøyelsen og øker appetitten.

For å gjøre det Dhanurasana, legg deg ned på magen. Føttene må være hip-bredde hverandre og armene på siden. Nå, brett knærne og ta med føttene opp. Strekk armene bakover, nå anklene dine føtter og holde dem i hendene. Løft brystet opp fra bakken og flytte bena oppover for å danne en bue. Hold hodet rett og se fremover.

5. Pavanamuktasana (Wind lindrende Pose)

Pavanamuktasana styrker magemusklene og massasje innsiden av magen. Det hjelper på fordøyelsen og frigjør uønskede og giftige gasser fra kroppen din. Den strekker nakken og ryggen og frigjør spenninger i korsryggen. Pavanamuktasana holder deg trygt fra surhet og forstoppelse.

For å gjøre det Pavanamuktasana, legg deg ned på ryggen og strekke på bena fremover. Hold armene på hver side av kroppen. Bøy knærne og bringe dem mot brystet. Trykk lårene til magen med foldede hender. Nå, løft hodet og brystet opp fra gulvet og legg haken på knærne. Du kan prøve rock opp og ned eller sidelengs i denne positur.

Har du noen gang vurdert yoga for IBS? Prøv de ovennevnte utgjør, og se hvordan de vil gjøre irritabel tarm syndrom forsvinne!

Nå, la oss gå videre til noen vanlige spørsmål om yoga og IBS.

Experts svar For Readers’ spørsmål

Har alkohol forverre IBS?

Ja, forverrer alkohol IBS, selv i små mengder. Det er best å helt bli kvitt alkohol fra kostholdet ditt til IBS er kurert.

Hvor effektiv er din diett på IBS?

Din mat kan gjøre eller ødelegge IBS. Fyll din diett med fiber-rik mat som grønnsaker, frukt og helkorn. Spis dem hele dagen på en balansert måte og tygge maten ordentlig.

IBS er livstruende?

IBS er smertefullt, men ikke dødelig. Det heller ikke føre til noen andre mage lidelser.

Har menstruasjonssyklusen påvirke IBS?

Ja, kvinnelige hormoner har en effekt på IBS. Symptomene på IBS blitt verre i den tiden av menstruasjon.

Er IBS kalles av noen andre navn?

Ja, IBS er også kjent som slimete kolitt, spastisk colon, nervøs tykktarm, og funksjonell tarmsykdom.

Yoga er en tids testet redningsmann for IBS. I hvert yoga positur som du holder, lytte til kroppen din, opphold med følelsene, og puster godt. Det vil hjelpe i lindrende fordøyelseskanalen og healing irritabel tarm syndrom.