5 Effektiv Yogaposer För Irritable Bowel Syndrome

Home » Review » Health » 5 Effektiv Yogaposer För Irritable Bowel Syndrome

5 Effektiv Yogaposer För Irritable Bowel Syndrome

Mage frågor är den mest pinsamma. De får dig stressad och orolig. De täta sammandragningar och drar i magen bara göra det värre. Man lär sig att leva med irriterad tarmrörelser, tryck och buksmärtor. För att rädda dig från denna situation har vi räknat ut fem yogaställningar som kommer att jämna ut insidan av magen. Kolla på dem!

Men först, låt oss lära sig om Irritable Bowel Syndrome.

Vad är Irritable Bowel Syndrome (IBS)?

IBS är ett tillstånd som uppstår i matsmältningssystemet och orsakar uppblåsthet, gas, förstoppning och diarré. Det kan vara sporadisk eller utvecklas till ett kroniskt problem, som påverkar kvaliteten på ditt liv och psykologisk varelse. Kvinnor påverkas mer av IBS än män. Den förekommer i en bland fem personer och utvecklar för första gången när du är 20-30 år gamla. Stress och dåliga matvanor är vanliga orsaker till uppkomsten av colon irritabile.

I många fall av IBS, konstaterades att det inte fanns någon händelse av fysisk skada på magen. Det spekuleras att IBS uppstår när det finns ett avbrott i det vanliga hjärnan magen interaktion. Denna störning gör matsmältnings spår mycket känslig, vilket leder till matsmältningsbesvär, stress och ångest.

Nu ska vi se hur man kan bota IBS genom yoga

Yoga för IBS (Irritable Bowel Syndrome) Relief

Stress och IBS är sammankopplade. Yoga lugnar nerverna och minskar stress, arbetar som balsam för upprörd matsmältningssystemet. Med en stadig andningsmönster och en lugn sinne, prova yogaställningar som nämns nedan och befria dig från IBS.

IBS Healing yogaställningar

1. Parighasana (Gate Pose)

Parighasana stimulerar bukorganen och sträcker sidorna av din torso. Det ökar din andning kapacitet och underlättar matsmältningen. Det bygger också din kärna styrka och eliminerar avfall från kroppen.

För att göra det Parighasana, knäböja med ryggen rak och huvudet blickar framåt. Nu, sträcka på höger ben ut till höger, med höger fot framåt och på marken. Lyft din vänstra arm upp, och böj torso över höger ben. Placera din högra hand på smalbenet på höger ben. Upprepa samma sak med höger arm.

2. Ardha Matsyendrasana (Half-Sittande Spinal Twist)

Hur man gör Ardha Matsyendrasana Och vad är dess fördelar

Ardha Matsyendrasana öppnar bröstet och ökar lufttillförseln till lungorna. Det renar dina inre organ genom att ta bort gifter från dem. Det stimulerar njurarna och eliminerar trötthet. Den pose stimulerar matsmältningen kraften i magen och ökar aptiten.

För att göra det Ardha Matsyendrasana, sitta ner med benen utsträckta framför dig. Håll ryggen rak och fötterna ihop. Nu, böja höger ben, ta över din vänstra höft och placera hälen på höger fot bredvid vänster höft. Sedan placera din vänstra hand på höger knä och ta din högra hand bakom din mid-back. Twist din midja, axlar och huvudet mot höger och se över din högra axel.

3. Ananda Balasana (Happy Baby Pose)

Hur man gör Ananda Balasana Och vad är dess fördelar

Ananda Balasana lugnar din hjärna och lindrar stress och smärta. Den sträcker sig och lugnar din ryggrad och släpper spänningen fångade i ryggen. Det komprimerar magen och massage de inre organen i matsmältningssystemet.

För att göra det Ananda Balasana, ligga ner på rygg. Ta knäna mot bröstet, krama dem. Koppla ryggen i marken. Nu flytta knä höftbredd och ta upp fötterna, precis ovanför knäna. Sträck ut armarna ut och nå till sulan på fötterna och hålla dem där. Se till att dina armar är raka, och skulderbladen vidröra marken.

4. Dhanurasana (Bow Pose)

Dhanurasana är en bra stress och trötthet buster. Det lindrar förstoppning och hjälper till med njursjukdomar. Det förbättrar blodcirkulationen och botar fetma. Dhanurasana förbättrar funktionen av dina tarmar, förbättrar matsmältningen och ökar aptiten.

För att göra det Dhanurasana, ligga ner på magen. Fötterna måste vara höftbredd och armarna på sidan. Nu, vik knäna och ta med fötterna. Sträck armarna bakåt, når anklarna i fötterna och hålla dem i dina händer. Lyft bröstet från marken och flytta benen uppåt för att bilda en båge. Håll huvudet rakt och se framåt.

5. Pavanamuktasana (Vind Avluftande Pose)

Pavanamuktasana stärker magmusklerna och massage insidan av magen. Det hjälper matsmältningen och frigör oönskade och giftiga gaser från kroppen. Det sträcker din nacke och rygg och släpper spänningen i nedre delen av ryggen. Pavanamuktasana håller dig säker från syra och förstoppning.

För att göra det Pavanamuktasana, ligga ner på rygg och sträcka på benen framåt. Håll armarna på vardera sidan av kroppen. Böj knäna och föra dem mot bröstet. Tryck låren till magen med knäppta händer. Nu lyfter huvudet och bröstet från golvet och placera hakan på knä. Du kan prova gunga upp och ner eller i sidled i denna pose.

Har du någonsin funderat yoga för IBS? Försök ovan poser, och se hur de kommer att göra din Irritable Bowel Syndrome försvinna!

Nu ska vi gå vidare till några vanliga frågor om yoga och IBS.

Expert svar För läsarnas frågor

Har alkohol förvärra IBS?

Ja, alkohol förvärrar IBS, även i en liten mängd. Det är bäst att helt förvisa alkohol från din kost till din IBS botas.

Hur effektiv är din kost på IBS?

Din mat kan bryta IBS. Fyll din kost med fiberrika livsmedel såsom grönsaker, frukt och fullkornsprodukter. Ät dem hela dagen på ett balanserat sätt och tugga maten ordentligt.

Är IBS livshotande?

IBS är smärtsamt men inte livshotande. Det skall heller inte leda till några andra magsjukdomar.

Har menstruationscykeln påverkar IBS?

Ja, kvinnliga hormoner har en effekt på IBS. Symptomen på IBS förvärras under tiden för menstruation.

IBS kallas av något annat namn?

Ja, IBS är också känd som slemhinnor kolit, spastisk kolon, nervös kolon och funktionell tarmsjukdom.

Yoga är en beprövad frälsare för IBS. I varje yogaställning att du håller, lyssna på din kropp, bo med känslor och andas bra. Det kommer att bidra till lugnande magtarmkanalen och helande colon irritabile.